Kigúnyolom keresztlányom nevét (Málna), ha a kiskutyámnak ezt a nevet (Dió) adom? Vagy csak anyós viszi túlzásba?
Mikor megszületett a kislány, teljesen ki volt akadva, hisztizett, sírt, hogy tönkreteszik a gyerek életét. Én sem adnám a lányomnak, de szerintem nem vészes, és amúgy sem szólok bele más dolgába. Most kaptunk a férjemmel egy kiskutyát. (Persze jött a duma, hogy jobb lenne már egy gyerek), olyan kis dió színű, így ezt a nevet szántuk neki. Anyós, erre kiakadt, hogy milyen szemtelenek vagyunk, végül úgy jött le mintha mi, föleg én kutyanévként tekintenénk a kisunoka nevére, mivel gyümölcs-gyümölcs. Tetszik ez a név, szerintem illik is a kutyusra, de nem akarok megint jeleneteket. Sógornöm is hasonlít kicsit anyósra, nem ennyire, de alakul.. nem akarom, hogy ő is megsértődjön. Szóval választhatnánk másik nevet, bár a férjem nem akar, kicsit elege van az anyjából mostanság. S
Kívülállóként sértő ez? Vagy nem? Mi legyen?
Én adnám, semmi sértő nincs benne.
A dió pedig csonthéjas gyümölcs.
A dio gyümölcs, csonthéjás gyümölcs, aminek a magját fogyasztjuk.. Ha pontosak akarunk lenni...
Szerintem sem hasonlít...
A mi kutyánk Mátyás volt, akkor minden férfinevet kigúnyoltunk?
Szerintem sem gáz rákérdezni. Mármit úgy,hogy magatoktől nem vontatok párhuzamot, de jeleztek, hogy olyan mintha.
Vagy ha ezt erősnek érzed, akkor a beszélgetéskor felhozni, hogy a kutyának nevet kerestek, és a Dió szimpatkus....a reakcióbóo úgyis latod sztem.
10-es válaszoló! Ülj le, egyes!
A dió csonthéjas gyümölcs.
Én adnám ezt a nevet a kutyámnak.
Nézd, ha ennyire necces a szitu, kérdezd meg indirekt módon:
"Segíts nevet választani a kutyának, mi erre a háromra gondoltunk: Morzsi, Dió, Kuplung. Melyikről mit gondolsz?"
Aztán máris kiugrott a nyuszi a bokorból, hogy őt zavarná-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!