Én vagyok a család szégyene?
Pont ma beszélgettem egy általános iskolás osztálytársammal, aki cnc esztergályos, és 180 ezret keres nettóban (+ változó cafeteria 5-20 ezer). (:
Én hiper szuper természettudományos diplomával, és phd-val nem keresek havi 140 ezernél többet.... a munkaidőnk nagyjából azonos, bár őt megfizetik ha túlórázik, engem sajnos nem, sőt nálam nagyobb a felelősség, mivel "alvezetői" szerepben vagyok egy nemzeti parknál.
Szóval unalmas hallgatnom ezeket az általánosításokat, hogy csak diplomával tudsz sokat keresni, és kétkezi munkával nem lehet megélni, meg az a szégyen.... szerintem nem szégyen, és ha jó szakember leszel, akkor nem lesz gondod a munkalehetőségekkel is ellenben velem, aki most azon gondolkozik, hogy mire képezze át magát, hogy kicsit előrébb tudjak lépni.
( a feleségem tanári dipivel- kémia-biosz tanár keres kezdőként 120 ezret nettóban)
Egy szó, mint száz, nem vagy szégyen, ellenben sajnos uralkodik egy ilyen mentalitás az országban. Ne dőlj be neki!
"Ő turisztika idegenforgalmi főiskolát végzett"
Hát ezen hangosan felröhögtem xD
Figyelj, koma, szerintem jól csinálod, csináld így tovább is, aztán 10 év múlva már csak röhögni fogsz rajtuk, amikor kidobsz nekik egy ezrest a Merci ablakából, hogy nesze gécco, kenyérre.
Állítsd le őket valami frappáns szöveggel. Olvashattál itt eleget. Kérdezd meg, hogy mennyivel nagyobb dicsőség büfészakon diplomázni, mint tisztességes munkát végezni? Ne törődj az érzelmeikkel, ők sem törődnek a tiéddel.
Mondd meg neki, ha azzal jön, hogy ő nem járna szakiskolába, hogy ő nem is volna odavaló, mert oda szorgalom és kreativitás kell, meg ész is. Ő meg még azt a nyavalyás angol vizsgát is elhasalta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!