Felnőtt mostohatesók cselszövése! Jogilag, etikailag mi a helyes?
Kit érdekel, hogy ki miket mond? Az ügyvéded megmondta a tutit, azt csináld, amit ő mondott.
Kit érdekel, hogy mit talált ki meg mit tervez az a majom, ha a jog a te oldaladon áll és az ügyvéded segítségével érvényesíteni is tudod a jogaid. Én meg azt találtam ki, hogy én vagyok a húsvéti nyuszi és aranyat kakilok, de az se érdekel senkit, nyilván.
Irass az ügyvédeddel egy dörgedelmes hangú levelet, attól majd jobb belátásra tér, ha meg nem, akkor bepereled. Ilyen egyszerű.
Nyilván nem fogod ráhagyni a futóbolondra, hogy kiforgasson mindenedből.
Tervezni lehet mindenféle baromságot, de ahogy Muhammad Ali mondta: mindenkinek van egy terve, amig jól be nem mosnak neki. A kedvenc tesókádnak is csak addig lesznek ilyen nagyratörő tervei, amig az ügyvédeddel jól bele nem gázoltok a kis idióta terveibe.
Ha nem fogadott titeket örökbe és nem vett a nevére, akkor a nevelőapától NEM örököltök semmit. Mi sem örököltünk, pedig 30 évig "nevelt" minket, és a lakást már a házasságuk alatt vették az anyukánkkal.
Ne költs feleslegesen ügyvédre.
A meghalt "apa" után jogilag CSAK a vérszerinti gyerekek örökölnek, a nevelt gyereknek jogilag semmi köze a meghalt örökségéhez - kivéve, ha végrendeletben hagyott rájuk valamit az örökhagyó.
Az ügyvéd meg csak pénzt akar kapni, ugyanis ennek a pernek csak az lehet a vége, hoyg ti - a nem édesgyerekek - elvesztitek a pert, az ügyvéd felszámol egy csomó ügyvédi költséget, és a perköltséget is - mint vesztes fél - neked/nektek kell fizetni.
Én úgy tudom, hogy örökölhetnek, pontosabban az anyjuk a férje után.
A nevelt gyerekek nem, viszont az anyuka után már a gyerekei örökölnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!