Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A menyasszony felháborodhat...

A menyasszony felháborodhat azon, ha a vőlegénye továbbra is mindent őszintén megbeszél a fiútestvérével?

Figyelt kérdés

Magyarul, amit a menyasszony mond a fiútestvérnek, az a két férfi között nem titok. Nyilván a vőlegény nem beszéli ki a menyasszonyát a fiútestvérnek, de bizonyos problémákat megbeszélnek.

Vagy a házasság, véget vet a testvérek közötti őszinte kapcsolatnak?

Hogy is van ez?

2015. máj. 6. 23:44
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Igazad lehet, félreérthető volt.

Igen, itt a menyaszony mondott el zavaró dolgokat a vőlegény fivérének, amit a fivér segítő szándékkal (és hosszú töprengés után) megbeszélt a testvérével, azaz a vőlegénnyel.

Nem, hazugság nem volt sehol! Csak olyan volt, mintha a menyasszony nem tudná megbeszélni egyes problémáit a vőlegényével, mondjuk lelki okok miatt, nem tudom, nem vagyok pszichológus. És a fivértől várna segítséget, hogy ő majd tud valami okosat mondani.

Vagy picit olyan volt, mintha nem tudná, hogy két fiútestvér megbeszéli egymás dolgait, mivel nincs fiú, csak lánytestvére! Ez is lehetett az oka!

És amikor a két testvér megbeszélte és a vőlegény segíteni akart a menyasszonyon, akkor a menyasszony bedühödött, mondván őt hazugsággal vádolják (totál félreértett mindent) és elolvasta a fivér és a testvér levelezését, amihez kiderült, hogy hozzáfér és olvassa, majd a vőlegény címéről írt a fivérnek egy felháborodott hangú levelet a saját nevében.

Na ezt a fivér úgy letörölte, ahogy van, a mai napig, csak az első bekezdését olvasta el. A levelet visszaküldte a testvérének, aztán telefonon megbeszélték, hogy "Van probléma?" és az lett a konklúziójuk, hogy "Nincs probléma!".

Istenem, de örülök, hogy agglegény vagyok!

2015. máj. 7. 01:15
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

amit a fivér segítő szándékkal (és hosszú töprengés után) - nem az o dolga a segitseg, csak akkor, ha megkerik, hogy segitsen. Ha nem biztos a dologban, akkor kerdezzen ra a nonel, hogy ez most titok, vagy nembaj ha tovabb adom...

Vagy picit olyan volt, mintha nem tudná, hogy két fiútestvér megbeszéli egymás dolgait - vagy eppen ellenkezoleg! Hatso szandek vezerelte, tisztaban van vele, hgoy a ket ferfi mindent megbeszel es vagy nem akarta, vagy nem volt batorsaga elmondani a sajat volegenyenek, hogy mi a baja, es tudta, ha a fivernek meseli el igy vagy ugy de el fog jutni a volegenyhez a sztori. Csak azt felejtette el, hogy ez mar igy olyan mint a jatek amit az oviban jatszottunk, hogy egymas mellett all egy csomo gyerek, az elsonek a fulebe sugnak valamit, az a mellette allo fulebe sugja es a vegen az utolso elmondja hangosan mit hallott es legtobbx hatalmas nagy h.lyeseg kerekedik ki belole.

Na ez is ilyen csak rosszabb, mert felnott emberek jatszanak.... tisztara mint valami ocska brazil szappanopera.

Hiaba, mindig ez van amikor az emberek nem tudnak egymassal normalisan kommunikalni :(

Ha a nonek baja van, alljon az illeto ele szemelyesen es mondja el. Ne irkaljon bunko emaileket foleg ne ugy, hogy mas email cimet hasznalja. Nem is ertem, hogy van hozzaferese egyaltalan? Tornem el a kezet... Semmi koze hozza!

2015. máj. 7. 01:48
 13/20 Költőnő? ***** válasza:
most már érdekelne a te szereped a történetben.
2015. máj. 7. 05:47
 14/20 anonim ***** válasza:

Az utolső kommet tekintetében felháborodnat

A fivér visszaélt a bmwnasszony bizalmával, nem kicsit

Hangsúlyozod mindenhol, hogy nem barát..és pletyka nem lehet testvérek közt..

De, igen

A kapcsolat mikentjét nem a verségi kötelék határozza meg.

Tehát testvérek közt lehet rossz is a viszony, és baráti is. Pl nekem az édesanyám az egyik legjobb barátnőm, benne bízom a legjobban, és ő is bennem. Olyanokat is megbeszslünk ami nem anya lanya kapcsolatra vall..tehát ő gyakran a barátnőm és másodsorban az anyukám.külön tudom kezelni a kettőt.

Pletykákni ugyanúgylkehet ;) bár nem szép dolog.

Szőval szerintem vannak dolgok, amikbe a barátok, és a család sem szólhat bele.

Persze nem tudjuk mit mondott el a menyasszony,de ezt a párnak kell megoldania, gyanítom a fivér segítségét nem kérték, a menyasszony csak a lelkét öntötte ki, nem volt szép, hogy nem hagyta a meg az időt, hogy a menyasszony és a vőlegény megoldja egymásközt a problémáit.

Mert így kell, így működőképes egy kapcsolat, egy házasság, ha megoldják, megbeszélik a gondjaikat. És igen, van amikor az ember előbb egy kívülálló(bb) szemely vélemenyet kikéri, de nem azért, hogy visszapletykálja "segítő szándékkal" a par másik tagjának, akárkije is neki

2015. máj. 7. 06:08
 15/20 anonim ***** válasza:
13 sztem egyértelmű, hogy a fivér
2015. máj. 7. 06:08
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha kettjüket érintö kérdéseket a menyassziony nem tud megbeszélni a völegényével, akkor ott a kpacsolattal van igen komoly gond. (Ha szemtöl szembe nem megy, még midnig lehet telefonon, levélben tisztázni a dolgokat)

2. Ha a menyasszony a párkapcsolati problémakat kivülállónak - és itt lényegtelen, hogy az a völegény testvére, a szomszéd, vagy bárki más - elmondja, az nagyon nem elfogadható dolog.

3. Ha a menyasszony bizalmasa ezt utána továbbmintja, akkor egyértelmü, hogy az illetö nem érdemes a bizalomra, mert pletykás. (Ugyanis ha valaki tovább mondd olyan dolgokat, amit bizalmasan tudott meg, az pletyka, akármennyire is nem tetszik a kérdezöenk.)

4. Itt nem a völegény beszél meg valamit a testvérével, hanem a testvér az, aki elmond a völegénynek olyasmit, amit nem szabadna.

5. A testvéri kapcsolat nem feltétlen jelent többet, mint egy igazi barátság, söt éppen ellenkezöleg, a legtöbb esetben csak "kényszer", mert véeltlen egy családba születtek.

6. A kérdésböl kiderül, hogy a kérdéses testvér nem korrket, nem érdemel bizalmat, mert kifecsegi azt, amit nem szabadna. A menyasszony jogosan haragszik rá, mert olyasmit adott tovább, amit nem azért mondott neki, hogy másnak elmondja. Ha az illetö korrekt akart volna lenni, akkor csak abban az esetben beszélhetett olna erröl a völegénnyel, ha ELÖTTE a menyasszonytól engedélyt kér erre.

2015. máj. 7. 07:32
 17/20 anonim ***** válasza:
A menyasszony azon háborodik fel, amin akar!
2015. máj. 7. 07:47
 18/20 anonim ***** válasza:

Én is ilyen szituációban vagyok épp.

A testvérem a legjobb barátom volt, nála viszont máshogy történtek a dolgok eljegyzés után. Miután eljegyezte a barátnőjét, szinte minden kapcsolatot megszakított velem, kvázi az a r*b*nc elvette tőlem a testvérem. Nem tudom, hogy a tesóm papucs módra parancsnak engedelmeskedik-e, mikor nem tárgyal velem, vagy csak már nincs igénye rá, de nagyon kiakadtam. Persze csak magamban fortyogok, előttük nem mutatom ki, de elképesztő, hogy egyes emberek teljesen kivetkőznek magukból és a korábbi énjükből, ha nő van a láthatáron (vagy pasi).

Szóval a kérdésbeli menyasszony helyében örülnék neki, hogy megmaradtak a rendes családi kapcsolatok, és hogy a vőlegényének ilyen támasza van. Ha nem történik rosszindulatú kibeszélés, akkor ugyan miért kellene felháborodni? Ez csak valami kisajátítós kedvű, féltékeny menyasszonynál elképzelhető.

2015. máj. 7. 07:58
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, érdekes volt végigolvasni a különböző véleményeket, igazából nem is akarok vitatkozni, mert nagyon sokféle nézőpont elhangzott. Konkrét konklúziót nem igazán tudok levonni az elhangzottakból.

Még annyit, hogy nem párkapcsolati problémáról volt szó, hanem egy múltbeli, a pár egy munkahelyi ismerőse által elkövetett zakatásról, a vőlegény fivérét ez nem hagyta nyugodni. Erre a menyasszonynak konkrét választ adott, amikor beszélgettek, de később is zavarta ez, mivel egyáltalán nem értette, hogy neki akkor, ott miért mondták el. Így történt, hogy kb. egy hónap gondolkodás után beszélt erről a testvérével (a vőlegénnyel).

A kérdező konkrétan nem igazán érti, hogy miért kellene nyugtalanító dolgokat elhallgasson a saját testvére előtt?

És ha a jövőben történik valami baj, ami megelőzhető lett volna?

Tavábbá érthetetlen, hogy hogy lehetett hónapokig úgy élni, hogy a fivér nem tudott arról, hogy olvassák a testvérével történő személyes levelezést?

És miért itt bukott ki, hogy olvassák?

Ezek után a két testvérnek maradt a telefon és a személyes beszélgetés.

Továbbá a két testvér a jövőben is meg fogja beszélni minden problémáját és minden olyan gondját, ami nyomasztja, ehhez senkinek semmi köze.

A menyasszony lehetett volna annyira tapintatos, hogy tiszteletbentartja más családját.

Feltételezem, ő is megbeszéli a dolgait húgával, nővérével?

Mit szólna, ha kapna egy levelet az egyik húga a vőlegényétől, hogy hogy képzeli, hogy az édestestvérével beszélgetni mer?!

Az már nyílván zaklatás lenne és egy jogász biztosan meg tudná mondani, hogy mi az, ha valaki ellehetetleníti a másik ember kommunikációs lehetőségeit a saját közvetlen családtagjaival...

2015. máj. 7. 21:40
 20/20 A kérdező kommentje:
És köszönöm a kommenteket, mindenkit felpontoztam, attól függetlenül, hogy milyen mértékben értettem éppen egyet a gondolataival.
2015. máj. 7. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!