Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Azok akik nem gyakorlo hivok...

Azok akik nem gyakorlo hivok illetve ateistak nem hiszenk mit unnepelnek husvetkor?

Figyelt kérdés

Hogyan telik a husvet unnepe egy ateista csaladban?

A csokinyuszi toja a himestojast unneplik?

A lanyom nem erti mit csinalnak azok akik nem templomba mennek.

2015. ápr. 4. 17:51
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
15%

Az ateizmussal egy probléma,hogy nincs közösségformáló ereje.

Ebből a szempontből minden vallás,vagy kit jobb.

Éppen ezért hasznosabb,ha az ilyen közösségi ünnepeket minden vallási felhang nélkül ők is ünnepelik.Attól még nem válnak se vallásossá,se árulóvá a saját ateizmusukkal szemben.Ünnepelhetik az ateizmus előtti történelmi időket,a néphagyományokat,amik valahogyan összekötnek bennünket.

A közösen ünneplés tesz közösséggé bennünket,ez a jó benne.

2015. ápr. 8. 00:21
 42/54 anonim ***** válasza:
89%

Ez oké, a ti dolgotok hogy így éltek, de nem árt azzal tisztában lenni, hogy sokan vagyunk sokfélék és mindenki másképp él. Pl. nekünk semmi közünk a muszlim valláshoz, mégis el tudtam valamennyire magyarázni a lányomnak a kebabosnál, hogy néhány ételhez oda van írva, hogy halal.

Te miért nem tudtad a lányodnak elmondani, hogy körülöttetek nem csak keresztények élnek, hanem zsidók, muszlimok, ateisták, stb és nem mindenkinek jelenti ugyanazt egy ünnep amit nektek és emiatt miért kellett egy kérdést kiírni?

2015. ápr. 8. 00:21
 43/54 anonim ***** válasza:
94%

Szegény gyerek(ek).. Nem a kereszténységgel van bajom. Én ugyan nem vagyok vallásos, de a legjobb barátom hívő református, szoktunk a dologról beszélgetni, és ő nagyon intelligens ember, nem ilyen kőkeresztény, mint ti.

Engem a szüleim úgy neveltek, hogy meséltek nekem mindenféle vallásról, ami érdekelt: keresztény, muszlim, zsidó, hindu, buddhista, ókori egyiptomi, görög, északi vallások... Mindről volt könyvem, imádtam, érdekesnek találtam. Szüleim meg azt mondták, ha felnövök, döntsem el miben hiszek. Ha lesz gyerekem én is így fogom nevelni, nem pedig kimosom az agyát.

Egyébként a húsvét ősi tavaszköszöntő termékenységi ünnep. A tojás a termékenység jelképe, a nyuszi is (a nyúl szapora, ráadásul a Holddal kapcsolja össze számos kultúra, a Hold pedig szintén egy termékenységi szimbólum). A karácsony is ősi pogány eredetű ünnep (Jézus nyáron született valószínűleg). Elnyomni nem tudták ezeket a szokásokat, ezért ekkorra tették a keresztény ünnepeket.

Valamiféle tavasz-ünnep a mi éghajlatunkon mindenhol van, vallástól függetlenül.

Én tisztelem mások vallását, de dühít, mikor valaki azt hiszi, az ő vallásán kívül nem létezik semmi. Valamiért azt gyanítom, katolikusok vagytok. Jobban kéne figyelni miket mond a pápa, nagyon jó dolgok, olyan hozzáállásúnak kéne lennie minden vallásos embernek, és a világ egy megértőbb, békésebb hely lenne.

Írom ezt ateistaként. :)

2015. ápr. 8. 01:10
 44/54 anonim ***** válasza:
100%

A 10 es nek aki, lesötétezett:

magadba nézhetnél egy kicsit,mielőtt minősítesz.

Azóta más is írta, hogy a tavasz eljöttét ünnepeljük húsvétkor.... stb.Egy kicsit idősebb vagyok már, gondolom, mint te, megéltem ezt azt,és az alapműveltségem se hiányzik, nyugi.

De legalábbis én válaszoltam a kérdésre, nem úgy mint te, aki csak ismeretlenül ócsárolsz itt másokat...

2015. ápr. 8. 06:32
 45/54 anonim ***** válasza:
90%
Szerencsétlen gyerekek :(
2015. ápr. 8. 10:34
 46/54 anonim ***** válasza:
6%

A nők otthon ülnek, és várják a locsolókat! ..

A férfiak meg mennek locsolkodni!

Aztán ha végeztek hazamennek, és pihennek! ...

Bár a családból szerintem csak én vagyok ateista, de senki sem az a nagy hívő!

2015. ápr. 9. 13:03
 47/54 anonim ***** válasza:
84%

"Az ateizmussal egy probléma,hogy nincs közösségformáló ereje.

Ebből a szempontből minden vallás,vagy kit jobb."

Hát, nézd, a képeslapgyűjtők szerint meg azért nem jó a képeslapnemgyűjtés, mert annak nincs közösségformáló ereje, a focirajongók szerint azért nem jó a focinemkedvelés, mert annak sincs közösségformáló ereje :) Ez van, a baráti körök az alapján alakulnak, hogy mi az, amit mindannyian szeretnek, nem az alapján, hogy mi az, amit egyikük se.

Én speciel azt ünneplem, hogy három nap a hétvége, a locsolós-nyulas pogány eredetű idétlenkedést éppúgy nem szeretem, mint a templomozós-krisztusos keresztény idétlenkedést.

2015. ápr. 9. 17:45
 48/54 anonim ***** válasza:
8%

Az ateizmus nem baráti kör,hanem világnézet.

Megpróbáltak,még régebben Franciaországban a templomokhoz hasonlítható gyülekezési helyeket létrehozni ateistáknak,de senki nem akart pénzt áldozni rá,vagy dolgozni érte.

Lehet,hogy az ateisták csak önzők?Haszonelvűek,csak saját érdekre hajlóak,közösségért tenni nem akaróak?Ki tudja.

2015. ápr. 9. 17:59
 49/54 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. azt ünneplem, hogy hat napig nincs suli :P
2015. ápr. 9. 23:16
 50/54 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet,hogy az ateisták csak önzők?Haszonelvűek,csak saját érdekre hajlóak,közösségért tenni nem akaróak?"

Azért, mert nem járunk össze megvitatni a nagy semmit vagy hajlongani a Szent T-rex előtt az nem jelenti azt, hogy csak magunkkal foglalkoznánk. Van családunk, foglalkozunk a gyerekeinkkel, Pihenünk, vagy épp a kollégákkal elmegyünk ilyen-olyan jótékonysági eseményekre... van aki pl. kerítést fest oviban, takarítottam már én is óvodaudvart a szabadnapomon. Nem kérdeztem, hogy a mellettem lévő anyuka ateista, keresztény vagy zsidó, ez lényegtelen, együtt fogtuk a gereblyét.

2015. ápr. 10. 00:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!