Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Azok akik nem gyakorlo hivok...

Azok akik nem gyakorlo hivok illetve ateistak nem hiszenk mit unnepelnek husvetkor?

Figyelt kérdés

Hogyan telik a husvet unnepe egy ateista csaladban?

A csokinyuszi toja a himestojast unneplik?

A lanyom nem erti mit csinalnak azok akik nem templomba mennek.

2015. ápr. 4. 17:51
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
66%
én nem vagyok ateista, de keresztény se, ezért nem ünneplek semmit se Húsvétkor, se Karácsonykor...legfeljebb az extra szabadnapot
2015. ápr. 4. 18:21
 12/54 anonim ***** válasza:
97%

Mi a fele katolikus fele osateista csaladi hatterunkkel a Husvetot unnepeljuk Husvetkor ertsd kereszteny vilagban nottunk fol attol hogy valaki nem hisz Istenben meg tisztelheti a hagyomanyokat es pontosan tudja mit unnepel a keresztenyseg. Egyebkent mar a poganyok is unnepeltek a tavaszt es azt vettek at a keresztenyek is, de ateistakent nem a pogany tavaszt unnepeltuk. Normal ember tiszteletben tartja a havyomanyokat. Es hit ide vagy oda de elvezi a Husvetot (pl. Tojast fest, verest mond locsol sonkat keszit stb.)

Meg osateista nagyanyam szerint is feltamadt;-).

szoval en a nagy hivoket megtanitanam hogy nem attol unnep az unnep hogy ok mit hisznek hanem attol hogy unneppe tesszuk. En szomoruan latom hogy sokak elmenekulnek a husvettol, pedig ma mar annyi mindent lehetne unnepelni hiszen demokracia van ha valaki a csokinyuszit unnepeli tegye! (Csak akkor tudja is megelni;-))

2015. ápr. 4. 18:26
 13/54 anonim ***** válasza:
11%
Az utolso valaszolo, mondta meg szerintem a tutit. Az ateistaknak nem masok ezek a napok mint egy plusz szabadnap, ha megis unnepelgetnek akkor akkor kepmutatas, es szanalom az egesz.
2015. ápr. 4. 18:27
 14/54 anonim ***** válasza:
0%
A 11-re gondoltam..
2015. ápr. 4. 18:28
 15/54 anonim ***** válasza:
92%
Csak úgy mellékesen, a keresztények miért tolták rá az ünnepeiket (Húsvét és Karácsony) a pogány ünnepekre és miért ilyenkor ünnepelnek? Aztán meg számon meritek kérni, hogy mi ilyenkor mit ünneplünk????? Hát a tavaszt például.
2015. ápr. 4. 18:29
 16/54 anonim ***** válasza:
77%

a megújulást

az ébredést

2015. ápr. 4. 18:47
 17/54 anonim ***** válasza:
100%

Semmit. Sonka van vacsorára, ennyiből áll a húsvét :D Kiskoromban meg kaptam csokitojást, mert a húsvét az az ünnep mikor jön a nyuszi és hoz tojást.

Nekem fura, hogy ilyenkor van aki átszellemülten ül otthon és Jézusra gondol. Nem leszólom, csak tőlem idegen.

2015. ápr. 4. 18:47
 18/54 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként erről a kérdésről szeretnek nem tudomást venni a keresztények. A saját ünnepeik időpontját úgy határozták meg, hogy azok a már meglévő ünnepek időpontjára essenek, ezzel is manipulálva a korabeli emberek gondolkodását. Könnyebb volt lenyomni a torkukon azt, amit ismertek. Így a szülők még a saját ünnepeiket ülték, mire a gyerekük felnőtt, addigra viszont már belesulykolták azt, hogy igazából nem is azt jelenti az az ünnep, amit a szülei gondoltak.. Tiszta manipuláció, de bármilyen gerinctelen marketing, mégis sikeres volt. És ma ők kérdezik a nem keresztényeket, hogy mit ünnepelnek..
2015. ápr. 4. 18:52
 19/54 anonim ***** válasza:
100%
Én semmit, sőt még dolgozom holnap is. Nekem egy sima vasárnapi nap.
2015. ápr. 4. 19:07
 20/54 anonim ***** válasza:
88%

Mondhatok valamit? A mai napig fogalmam sincs, hogy kerül a nyúl és a tojás a feltámadás sztorihoz.

Gyerekkoromban is a húsvét volt a leggyűlöletesebb ünnep, mert utáltam, hogy mindenki jön piálni meg büdös kölnit önteni a fejedre. Ráadásul minden gusztustalan kis nyálas idegen kölyköt behoztak, hogy locsold meg a lányokat...

2015. ápr. 4. 19:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!