Azok akik nem gyakorlo hivok illetve ateistak nem hiszenk mit unnepelnek husvetkor?
Hogyan telik a husvet unnepe egy ateista csaladban?
A csokinyuszi toja a himestojast unneplik?
A lanyom nem erti mit csinalnak azok akik nem templomba mennek.
Mi a fele katolikus fele osateista csaladi hatterunkkel a Husvetot unnepeljuk Husvetkor ertsd kereszteny vilagban nottunk fol attol hogy valaki nem hisz Istenben meg tisztelheti a hagyomanyokat es pontosan tudja mit unnepel a keresztenyseg. Egyebkent mar a poganyok is unnepeltek a tavaszt es azt vettek at a keresztenyek is, de ateistakent nem a pogany tavaszt unnepeltuk. Normal ember tiszteletben tartja a havyomanyokat. Es hit ide vagy oda de elvezi a Husvetot (pl. Tojast fest, verest mond locsol sonkat keszit stb.)
Meg osateista nagyanyam szerint is feltamadt;-).
szoval en a nagy hivoket megtanitanam hogy nem attol unnep az unnep hogy ok mit hisznek hanem attol hogy unneppe tesszuk. En szomoruan latom hogy sokak elmenekulnek a husvettol, pedig ma mar annyi mindent lehetne unnepelni hiszen demokracia van ha valaki a csokinyuszit unnepeli tegye! (Csak akkor tudja is megelni;-))
Semmit. Sonka van vacsorára, ennyiből áll a húsvét :D Kiskoromban meg kaptam csokitojást, mert a húsvét az az ünnep mikor jön a nyuszi és hoz tojást.
Nekem fura, hogy ilyenkor van aki átszellemülten ül otthon és Jézusra gondol. Nem leszólom, csak tőlem idegen.
Mondhatok valamit? A mai napig fogalmam sincs, hogy kerül a nyúl és a tojás a feltámadás sztorihoz.
Gyerekkoromban is a húsvét volt a leggyűlöletesebb ünnep, mert utáltam, hogy mindenki jön piálni meg büdös kölnit önteni a fejedre. Ráadásul minden gusztustalan kis nyálas idegen kölyköt behoztak, hogy locsold meg a lányokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!