Azok akik nem gyakorlo hivok illetve ateistak nem hiszenk mit unnepelnek husvetkor?
Hogyan telik a husvet unnepe egy ateista csaladban?
A csokinyuszi toja a himestojast unneplik?
A lanyom nem erti mit csinalnak azok akik nem templomba mennek.
Húsvét a pogányok számára tavaszköszöntő ünnep. Nem hiába alakult ki a locsolkodás népszokása.
Az én kislányom biztos azon csodálkozna, hogy a te kislányodhoz nem mennek locsolók.
Amúgy mi hívők vagyunk mégse járunk templomba, nem csak ott lehet ám hinni.
Vasárnap tojáskeresést szervez após a gyereknek, hétfőn meg várjuk a locsolókat.
Ti május elsején amúgy akkor mit ünnepeltek? Mert az nem vallásos ünnep de nem is történelmi/nemzeti?
Anyák napjára se kapsz semmit, mert nem egyházi ünnep?
Gyereknapkor se kap a lányod semmit, mert az se keresztény ünnep?
Nőnapon se veheti át a kislányod a virágot a fiú osztálytársaitól mert nem keresztény ünnep?
Ha kamasz lesz és lesz szerelme nem adhat neki semmit Valentin napon?
Ha az oviban Márton napon csinálnak vmi libásat akkor a lányod addig mit csinál?
A húsvét egy ősrégi termékenységi-és tavaszünnep, a természet újjászületésének ünnepe, más nyelveken a neve is a "pogány" istennőéből ered (easter/ostern-éostre/ostara - eredeti jelentése "hajnal", stb.). Szóval egyszerűen azt, amit több ezer évvel ezelőtt is, a tavasz eljövetelét. Többek között ezért is az igen "szapora" nyúl a szimbóluma.
Nem kell ehhez a ráerőszakolt, mézes-mázas, más vallásokból összelopott keresztény kamu.
Én kicsi koromban mindig gyűlöltem a húsvétot. Jött a sok "bácsi", meg szomszéd kölyök, meg a fene tudja ki akinek éppen eszébe jutottunk. Lelocsoltak a büdös pacsulijukkal, fölzabálták a kajákat, sütiket és még pénzt meg ajándékot is kaptak... A szüleim meg még velem veszekedtek, ha nem akartam előtte segíteni, meg tojást festeni, meg stb.
Aztán 12 évesen kivertem a hisztit, hogy soha többet, elegem van. Azóta péntektől hétfőig vagy keddig, ahogy kijön a lépés, szépen elutazunk egy kellemes kis hotelbe, föl a hegyekbe, gyógyvizekhez. Most már imádom a húsvétot. Ma is egész nap áztattam magam, volt egy kellemes masszázsom, maga vagyok a lazaság. (Meg most ráérek gyanútlanul gyakorizni. =D) Hétfőn pedig hoz a nyuszi majd egy nagy rakás csokit, meg egy kis pénzt ajándékba.
Szóval én ateistaként kicsit ünneplem a húsvét fölött aratott győzelmemet és ünneplem a tavaszt, ami a kedvenc évszakom.
Ezen a heten bibliat olvastunk kozossen sokat beszelgettunk.
Aztan csutortokon megsutottuk az osszes sutit kozben enekeltunk.meghivtuk baratainkal is segiteni jo sok gyerek szaladgalt nalunk kozben sult a suti szepult tisztult a lakas.
Minden suti lefagyasztva.
Pentek OK a suliban kozossen husveti misen voltak.
Ma egesz NAP kozos program volt bicigliztunk voltunk uszni.
Holnap istentisztelet majd kozos ebed a templomi baratainkal es sok sok jatek.
Hetfon kirandulni megyunk gyulekezeti baratokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!