Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Azok akik nem gyakorlo hivok...

Azok akik nem gyakorlo hivok illetve ateistak nem hiszenk mit unnepelnek husvetkor?

Figyelt kérdés

Hogyan telik a husvet unnepe egy ateista csaladban?

A csokinyuszi toja a himestojast unneplik?

A lanyom nem erti mit csinalnak azok akik nem templomba mennek.

2015. ápr. 4. 17:51
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez olyasmi, mint a karácsony. Összejön a család (mindenki máshol él már), eszünk együtt, ajándékozunk. Baj?
2015. ápr. 4. 19:14
 22/54 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki máshogy csinálja. Még jó, hogy nem vagyunk egyformák.. milyen unalmas világ lenne. Mi pl. elmegyünk kikapcsolódni húsvétkor.
2015. ápr. 4. 19:17
 23/54 anonim ***** válasza:
100%
Úgy telik, ahogyan a többi vasárnap az évben. Alszunk sokáig, ebédelünk, tesóimmal kimegyünk kutyát sétáltatni, este filmezünk, teázunk. Semmi extra, nem igazán érdekelnek az ünnepek. Keresztények vagyunk (katolikus), de nem vagyunk hívők/vallásosak.
2015. ápr. 4. 19:18
 24/54 anonim ***** válasza:
100%
Mi ateistak vagyunk,nem csinálunk semmit. El szoktunk utazni,de idén itthon leszünk. Kimegyek a lovamhoz mint minden másik napon és kész. :)
2015. ápr. 4. 19:41
 25/54 anonim ***** válasza:
76%

Húsvét a pogányok számára tavaszköszöntő ünnep. Nem hiába alakult ki a locsolkodás népszokása.

Az én kislányom biztos azon csodálkozna, hogy a te kislányodhoz nem mennek locsolók.

Amúgy mi hívők vagyunk mégse járunk templomba, nem csak ott lehet ám hinni.

Vasárnap tojáskeresést szervez após a gyereknek, hétfőn meg várjuk a locsolókat.

Ti május elsején amúgy akkor mit ünnepeltek? Mert az nem vallásos ünnep de nem is történelmi/nemzeti?

Anyák napjára se kapsz semmit, mert nem egyházi ünnep?

Gyereknapkor se kap a lányod semmit, mert az se keresztény ünnep?

Nőnapon se veheti át a kislányod a virágot a fiú osztálytársaitól mert nem keresztény ünnep?

Ha kamasz lesz és lesz szerelme nem adhat neki semmit Valentin napon?

Ha az oviban Márton napon csinálnak vmi libásat akkor a lányod addig mit csinál?

2015. ápr. 4. 20:25
 26/54 anonim ***** válasza:
80%

A húsvét egy ősrégi termékenységi-és tavaszünnep, a természet újjászületésének ünnepe, más nyelveken a neve is a "pogány" istennőéből ered (easter/ostern-éostre/ostara - eredeti jelentése "hajnal", stb.). Szóval egyszerűen azt, amit több ezer évvel ezelőtt is, a tavasz eljövetelét. Többek között ezért is az igen "szapora" nyúl a szimbóluma.

Nem kell ehhez a ráerőszakolt, mézes-mázas, más vallásokból összelopott keresztény kamu.

2015. ápr. 4. 22:06
 27/54 anonim ***** válasza:
89%
Na, mostmar el tudja kepzelni a lanyod kedves kerdezo? :)
2015. ápr. 4. 22:27
 28/54 anonim ***** válasza:
93%

Én kicsi koromban mindig gyűlöltem a húsvétot. Jött a sok "bácsi", meg szomszéd kölyök, meg a fene tudja ki akinek éppen eszébe jutottunk. Lelocsoltak a büdös pacsulijukkal, fölzabálták a kajákat, sütiket és még pénzt meg ajándékot is kaptak... A szüleim meg még velem veszekedtek, ha nem akartam előtte segíteni, meg tojást festeni, meg stb.

Aztán 12 évesen kivertem a hisztit, hogy soha többet, elegem van. Azóta péntektől hétfőig vagy keddig, ahogy kijön a lépés, szépen elutazunk egy kellemes kis hotelbe, föl a hegyekbe, gyógyvizekhez. Most már imádom a húsvétot. Ma is egész nap áztattam magam, volt egy kellemes masszázsom, maga vagyok a lazaság. (Meg most ráérek gyanútlanul gyakorizni. =D) Hétfőn pedig hoz a nyuszi majd egy nagy rakás csokit, meg egy kis pénzt ajándékba.

Szóval én ateistaként kicsit ünneplem a húsvét fölött aratott győzelmemet és ünneplem a tavaszt, ami a kedvenc évszakom.

2015. ápr. 4. 22:33
 29/54 anonim válasza:
100%
Várnak a rokonok, mindenhol bepálinkázok, meg kajálok amennyi belém fér. :D Erről szól ez.
2015. ápr. 4. 23:06
 30/54 A kérdező kommentje:

Ezen a heten bibliat olvastunk kozossen sokat beszelgettunk.

Aztan csutortokon megsutottuk az osszes sutit kozben enekeltunk.meghivtuk baratainkal is segiteni jo sok gyerek szaladgalt nalunk kozben sult a suti szepult tisztult a lakas.

Minden suti lefagyasztva.

Pentek OK a suliban kozossen husveti misen voltak.

Ma egesz NAP kozos program volt bicigliztunk voltunk uszni.

Holnap istentisztelet majd kozos ebed a templomi baratainkal es sok sok jatek.

Hetfon kirandulni megyunk gyulekezeti baratokkal.

2015. ápr. 4. 23:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!