Szülinapi köszöntési szándék meghívás nélkül nincs is? Nálatok hogy szokás?
Függ a testvéred személyiségétől is. Nyilván nem túl kezdeményező típus, mert akkor hívott volna, hogy mikor mehetnek át.
Ha azonban nem ilyen, nem tolakodó, nem akarja magukat rátok erőltetni, akkor nem fog hívni, megvárja, hogy te hívd meg őt.
Mi csak a nagyszülőket és a mi (tehát a szülők) testvéreit szoktuk hívni. Előtte persze kérdezik, hogy mit szeretnének. Ha nem kérdeznék, akkor is megy a meghívás, legfeljebb kiderül, hogy most maguktól is kitaláltak ajándékot.
De: ha nem szólsz senkinek, akkor is nekik illik felhívniuk téged a szülinapján legkésőbb és kérni a gyereket a telefonhoz, hogy felköszöntsék. Vagy képeslap vagy e-mail vagy valami. Szerintem aki erre nem veszi a fáradságot (mert aztán az tényleg illik, hogy a tesóm gyerekét felköszöntsem), az nem való a buliba sem. Nálunk az is szokott legalább egy sms-t írni, akit sosem hívunk meg, évente kétszer látjuk és nem is feltétlenül imádjuk egymást, de tudja, hogy a gyereknek szülinapja van és felköszönti. Ha nem is látjuk, hogy milyen pofát vág e-mailírás közben, a célját legalább eléri, hogy a távoli x rokon is felköszöntötte.
Szerintem érdemes erről elbeszélgetni anyukáddal, hogy vajon ő ezt hogy látja. Hogy betegség ide vagy oda, vajon a tesódék miért nem hívták fel, hogy hát boldog szülinapot drága kicsikém? Még ha nem is vagyok olyan szoros viszonyban valakivel, nekem lelkiismeret furdalásom lenne, ha nem tenném meg. De szűkebb családban szerintem nagyon illene.
Ez tényleg fura, hogy még csak fel sem hívtak titeket.
De a gyerek elé állok, hogy felköszöntsem dolog inkább attól függ, mennyire sűrűn találkoznak egyébként.
Ha sűrűn, vagyis havonta-kéthavonta, netán gyakrabban, akkor tényleg illik személyesen is felköszönteni a gyereket, hiszen akkor nyilván várja is.
De ha ritkábban, akkor elég (lett volna) a telefon.
Mellesleg nem mindenki kötődik a testvére gyerekéhez. Hidd el, sokakat pont nem érdekel, hogy a testvérük gyerekével játszanak, meg ünnepeljék.
Persze egy telefont megengedhettek volna, mert ha nincs is kedvük gyerekezni (a máséval) attól még illendő felköszönteni.
Te lehet, hogy idáig azt hitted, hogy a testvéredék egyik legnagyobb öröme, ha a te gyerekeddel lehetnek. Hát, most láthattad, hogy nem így van.
szerintem a gyerek szülinapja a szülőkre és max. a nagyszülőkre tartozik. az összes többi családtagot egyáltalán nem érdekli, és max. az irántad tanúsított szeretetből mentek el eddig is, ha hívtad őket.
az is nagy teher, ha állandóan ajándékot kell vásárolgatni a tágabb család összes gyerekének. mindenkinek megvan a maga baja, gondolom, saját gyerekük is van, arra kell a pénz meg az energia.
Mi direkt megbeszéltük anno, hogy nincs ajándékozás. Rengeteg a nagycsaládban a gyerek, kész anyagi csőd lenne szinte minden héten ünnepelni valakit.
A gyerek szülinapja titeket érdekel, és talán a nagyszülőket. Ennyi.
Én nem értem a felháborodásodat, mért várod el tőlük, hogy eljöjjenek, amikor meg se hívod őket. Ha például engem nem hívnának meg, akkor arra gondolnék, hogy most csak ti akartok elmenni valahová ünnepelni a kicsivel, mint például állatkertbe vagy vidámparkba, ahol nem szokott ott lenni az egész família.
Azon sem kell kiakadni, hogy nem hívták fel a picit, én tizennégy éves vagyok, többször volt már velem születésnapjaim alkalmából, hogy a nagyszüleim egy üzenetet sem küldtek.
A rokonok biztos arra gondoltak, hogy mivel úgyis bepótoljátok a partit, akkor elég lesz majd akkor felköszönteni.
Hidd el hogy nekik is megvan a saját családjuk ritmusa. A gyereked szülinapja csak nektek fontos. A többi csak udvarias figyelmesség. Lehet hogy nem nézegették olyan sűrűn a naptárat, hogy észrevegyék. A saját dolgukkal foglalkoztak. Úgy is hozzá voltak már szokva hogy ha menni kell akkor előtte szóltok.
Mi sem tartjuk észben a rokonság gyerekeinek a szülinapját. Előtte szoktak szólni hogy lesz ..és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!