Azt hiszik h pénz nélkül el tudok indulni külföldre dolgozni. Hogyan értessem meg velük?
Ketten élünk édesanyámmal. Az ő fizetését viszi a ház törlesztője,vmint a csekkek feladása,az enyém pedig elmegy kajára,tisztító szerre,tisztálkodó szerre,bérletekre.
És van ugy hogy kölcsön kell kérnünk hó végén nagyszülőtől,vagy nagynénitől. nem 10.000FT-kat kérünk,hanem egy vagy két ezer ft,és amint meg jön a fizetés az első hogy visszük is vissza..
Már nem egy alkalommal megkaptam,h én fiatal vagyok,beszélek kicsit németül(amit az iskolában tanultam annyi) menjek ki külföldre dolgozni. Mennék én tényleg nagyon szívesen,de nem értik meg,h pénz nélkül nem tudok elindulni. Ilyenkor azt mondják h hát fogjam az utolsó havi fizetésem és induljak el. Nem keresek kb 70 van hogy 80 ezer ft. De nyilván hagynék itthon anyukámnak pénzt,mert a rokonokra nem számithatok h adnak neki ételt,vagy bármi mást. Az 1-2 ezer ft-t is úgy adják mint akinek a fogát huzzák,de hát mástól nem tudunk kölcsön kérni,és ők jó anyagi helyzetben vannak.
Az ami maradna kevés ahhoz h elinduljak és az első fizetésig meglegyek.
Nekem több ismerősöm is van külfölfön, szállodaiparban. Ők mondták, hogy nekik jobb a munkájuk, mert beszélnek az adott ország nyelvén, van előrelépési lehetőség, unokatestvérem pl. már szépen bedolgozta magát. Ő is úgy ment ki, hogy itthonról e-mailezgetett szállodákkal, és eleve úgy ment ki, hogy már szerződést ajánlottak neki. Nem vezérigazgatói pozícióba...akit takarítani várnak ki, azzal nem fognak interjúzgatni, a barátai ugyanígy jutottak ki. Szóval mennyibe is fájt neki elindulnI? Lássuk, ott van a MÁV start honlapján, hogy a kedvezményes jeggyel 13 euróért elmegy az ember bécsig, onnan meg a célhelyre. Persze valamennyi vésztartalék kell, pl. szükség esetén visszaútra, de nem kell oda egy havi fizetés, meg ehhez hasonló összegek. De sok olyan kolléga van Európa szegényebb országaiból, akik szinte semmit, nekik is adódik meló. Ők csinálják az aljamunkát: mosogatás, takarítás. A szállodában van szállásuk és ételt is kapnak, gyakorlatilag, ha ezzel beérik, akkor kiadásuk sincs nagyon. Egyébként tényleg igaz: többször voltam külföldön és a kiszolgálószemélyzet mindenhol a bevándorlókból van, és van, amikor azt se értik, mit mondasz nekik, hívnak egy magasabb beosztásút, akinek elmondhatod, mit akarsz. És mielőtt bárki beleköt: be vannak jelentve.
Persze, ha eleve nem akarsz imenni, akkor azt kell mondani, és nem takarózni a kifogásokkal. Megoldást mindenre lehet találni, csak van, aki a jég hátán is megél, van aki meg nem...Nem vagyunk egyformák.
Köszönöm, 21-es.
Az agyamra mennek a több százezer forint nélkül el se indulj külföldre szövegek. Ember, aki itthon több százezret félre tud tenni, az nincs rászorulva arra, hogy külföldön dolgozzon!
Persze ha csak úgy kimész, hogy majd lesz valami, akkor naná, hogy zabálja a pénzt. De nem úgy kell kimenni.
Csak a magyar ember bizalmatlan, és juj, munkaközvetítő, nem megyek hozzájuk, mert átvágnak, a szomszéd kismacskájának az előző tulajdonosa is mesélte.
Normális, leinformálható, megbízható munkaközvetítők is vannak, sőt, a munkahellyel közvetlen is lehet kapcsolatot felvenni. Ott vannak a már említett facebook csoportok, sok embernek ismerőse is lakik külföldön, ő is tud segíteni a kezdeti lépésekben. Annyi de annyi lehetőség van! Mondjuk ha valaki nem akar valamit, akkor kifogást könnyű találni.
"Ember, aki itthon több százezret félre tud tenni, az nincs rászorulva arra, hogy külföldön dolgozzon!"
És ha kint akar ÉLNI, perfektül beszél, de egyetlen rokona, ismerőse sincs kint, és nem akar munkásszállón lakni? Akkor csak kell némi pénz.
29-es: igen. Abban az esetben, ha nem fix munkára megy ki, hanem majd ott keres, akkor igen, az zabálja a pénzt. De ezt írtam is.
Le kell adni az igényekből az első 2-3 hónapra, olyan munkahelyet kell keresni, ami szállást is biztosít, és kész. Rengeteg ilyen van. Mi is így jöttünk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!