Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Iszonyatosan idegesit, ahogy...

Iszonyatosan idegesit, ahogy sogornom a gyerekehez viszonyul. Semmi kozom hozza, nem is szolok bele, de nem fura?

Figyelt kérdés
Sogornom orvos, raadasul laborban dolgozik valami cegnel. Mindent olyan iszonyat realisztikusan, tudomanyosan fog fel. Pl. a minap valahogy szoba jott, hogy mi van a halal utan. Epp ment a tv-ben egy musor es feldobta a temat az egyik baratnom, mire sogornom valasza az volt, hogy o a lelekben nem hisz. De mar hogy ne lenne semmi a halal utan, hiszen, ha elbomlik a testunk, akkor szerves anyagga valik stb stb. Es ez nekunk csak azert nagy szam mert az emberek tobbre tartjak magukat, de ugyan miert kene egy ember maradvanyaival maskepp lennie mint egy novenyevel vagy egy allateval. Es ezeket halal komolyan is gondolja...pl amikor megszuletett a gyereke, bementunk hozza a korhazba. Hoztak etetni es akkor eszrevette, hogy le van nove a baba nyele. Ezt meg tok nyugisan kozolte az orvossal. Mire en megkerdeztem, hogy nem aggodik? Mondja miert aggodna? Ez gyakori. Mar 1 eves a gyereke, tenyleg jo anya, lelkileg ott van a gyerekkel szoval nincs ezzel gond, csak nem aggodik semmiert, semmilyen serules, betegseg stb. mert mindig tudja mi miert van, es ezek a tenyek es ezeken nem kell csamcsogni. Nem igazan tudom leirni a jelenseget.

2015. febr. 8. 23:05
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
83%
Szerinted azért nemtörődöm a sógornőd, mert ha találkoztok, neked nem meséli el, ha beteg volt a gyereke, vagy bibis lett a térde? Te nem vagy 100-as :) Szerintem örül, ha a te sipítozásodat nem kell hallgatnia, nem még ő beszéljen neked a pozitív életszemléletével betegségről, piti balesetekről amik a gyerekkel történtek. Semmilyen sérülés nem vált ki nála érzelmeket? Mégis mi? Ha az 1 éves gyerek seggre tottyan, nem tör ki őrült hisztirohamba, hogy halálra ijessze a semmivel? Vagy mire gondolsz? Én úgy látom a baj nem a sógornővel van nálatok...
2015. febr. 9. 16:20
 22/28 anonim ***** válasza:
83%
Azért nem törődöm, mert nem számol be neked a gyerek betegségeiről? Egyáltalán miért tenné ezt, hiszen semmi közöd hozzá. Te nem vagy normális.
2015. febr. 9. 16:47
 23/28 anonim ***** válasza:
71%

"Hoztak etetni es akkor eszrevette, hogy le van nove a baba nyele. Ezt meg tok nyugisan kozolte az orvossal. Mire en megkerdeztem, hogy nem aggodik? Mondja miert aggodna?"

Ha nem így állt volna hozzá, akkor meg az lenne a bajod vele, hogy milyen orvos az ilyen, így forduljon hozzá az ember, hogy mindentől pánikba esik?

2015. febr. 10. 00:20
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

jó neked, az én sógornőm ,meg mindentől parázik:

nem mehet le a babaszőnyegről mert még baja esik

nem eheti meg a lencse héját, ezért meghámozzuk

nem nézhet mást csak babatévét stb.

ja és most szegényke kezdene magától felállni erre folyton karba veszik(és még rá is szólnak)

de ha megszólal már ő a húú de nagy csoda és tessék másoknak is ámulni

Sógornőd nekem szimpi,hogy nem mutogatja a szaros fényképeket és nem locsog hülyeségekről csak amiről muszáj

2015. febr. 10. 08:37
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét szülőm egészségügyis, az egyik orvos, a másik nővér. Mindig csodáltam azt a hideg profizmust, amivel bármilyen problémát meg tudnak oldani. Hozzá vannak szokva az éles helyzetekhez, sokszor élet-halál kérdésekhez. Ezt a munkát nem lehet érzelmi úton megközelíteni, beleőrülne az ember. Nálunk is voltak a családban egészségügyi gondok, mindig úgy reagálták le, mint ahogy azt a munkahelyükön tennék, lehet ez csak szakmai ártalom.

Nagyon örülök, hogy ezt tanultam tőlük, sokkal nyugodtabb az élet pánikolás nélkül.

2015. febr. 10. 23:43
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Én már válaszoltam, de akkor azt nem írtam le, hogy nálunk is több orvos van a családban, többek közt édesapám. Anyum nem eüs, de eleve nyugodt természet, és mivel bármi bajom volt eddig életemben, azt apa tudta, hogy mi, a legjobb orvosokhoz vitt, ha ő nem volt elég a probléma megoldásához, stb. Kár lett volna aggódnia, és apám is mindig tök nyugis volt. Sőt, jobbat mondok. Más szülő egy tüsszentés után kiíratja a gyereket 2 hétre az iskolából (tapasztalat, kb. minden osztálytársammal ez volt, télen volt, hogy 5-en ültünk bent órán). Én ha nem fertőztem, akkor mennem kellett suliba, mert nehogymár egy kis orrfolyás ledöntsön a lábamról... Ez anno megőrített, de most felnőttként én is ezt látom helyesnek, hisz ma sem dőlök ágynak, és nem esek kétségbe egy kisebb volumenű betegségtől, és nem panaszolom úton-útfélen, hogy jaj, megfáztam, ahogy sok ismerősöm. Szóval ezen a téren én is sokat tanultam tőlük, és rám is átragadt ez a nyugalom. Egyébként a nagyobb problémákon sem aggódunk, tavaly pl. volt rák a családban, egyikük belehalt, másik túlélte. Apukám tudása által reálisan szoktuk látni a dolgokat, akiről tudtuk, hogy meggyógyul, nem pánikoltunk, a másiknál pedig már azért nem, mert nem volt értelme, hisz ő is nyugodtan várta a végét. Nekem gerincsérvet diagnosztizáltak, más ettől ágynak esik, és rokkantnyugdíjast játszik, én élem tovább az életem, csak mellette kezeltetem, gyógytornázok, stb. Kár síránkozni, attól nem múlik el a baj, sőt. Sokan hisznek a pozitív-negatív gondolatok erejében, én mondjuk szkeptikusan állok hozzá, de ettől függetlenül úgy gondolom, a negativitás nem vezet semmi jóra.
2015. febr. 11. 12:24
 27/28 anonim ***** válasza:
53%

Persze egészen máshogy viszonyulnak az orvosok is ahhoz,aki egészségügyis,azaz sokkal könnyebben észreveszi ,ha hibáznak vagy elmulasztanak valamit.

Szóval egy egészségügyisnek eleve kevésbé kell aggódnia maga vagy a családtagjai miatt.Többet és jobban törődnek vele .

Nem is beszélt itt senki látványos aggódásról,csak úgy általában írta a kérdező.

2015. febr. 26. 22:22
 28/28 anonim ***** válasza:

Miért lenne jobb ha idegesen kapkodna a beteg gyerek körül és közben folyamatosan sírna?

Nem vagyok egészségügyis, de még én is tudom, hogy vészhelyzetben a legnagyobb kincs a higgadtság, úgy tudod a legmegfelelőbb döntést hozni.

A gyerekem betegségeiről én se szoktam beszélni, pedig én sosem ismerem mi fel mi az, orvoshoz viszem. Úgy gondolom hogy az az ember magánügye, én se mesélem el a sógornőmnek, hogy épp milyen fokozatú hasmenésem volt egy vírus miatt. De anyámnak se teregetem ki, h a férjem hány miért volt betegszabin és az mennyire súlyos. Akkor a gyerekét miért kéne?

2015. nov. 16. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!