Iszonyatosan idegesit, ahogy sogornom a gyerekehez viszonyul. Semmi kozom hozza, nem is szolok bele, de nem fura?
Igaza van, minek aggódjon teljesen megszokott könnyen orvosolható problémákon. Fölöslegesen idegesítené magát, a család többi tagját és a gyereket.
Az egyik előző válaszolónak igaza van, az egészségügyis szülők általában ilyenek. Az én anyám is ilyen volt és ránk is átragadt, míg más gyerek üvöltött egy horzsolás miatt, mi lemostuk és mentünk tovább a dolgunkra.
Én nem értem a problémádat. Most mi is a bajod a sógornőddel? Hogy nem olyan beállítottságú mint te, és önálló véleménye van a dolgokról?
A halál utáni létet még nem tudták bizonyítani, ahogy az ellenkezőjét sem. Így mindenkinek megadatik, hogy hite szerint gondolja.
A gyerekhez meg teljesen normális a hozzáállása.
"Hoztak etetni es akkor eszrevette, hogy le van nove a baba nyele. Ezt meg tok nyugisan kozolte az orvossal. Mire en megkerdeztem, hogy nem aggodik? Mondja miert aggodna?"
Most szerinted, ha orvos létére sikítógörcsöt kapott volna mert lenőtt a baba nyelve, és kétségbeesetten, pánikolva mondja el az orvosnak, az nem röhögi körbe?
Hiszen tényleg bagatel dolog szerencsére, ami egy rövid rutinbeavatkozással orvosolható, és semmilyen következménye nem marad.
Te magad is írod, hogy jó anya, csak nem paramami. Mi ezzel a baj? Szerintem semmi. Elég akkor aggódni, ha muszáj, feleslegesen minek?
"Es ezeket halal komolyan is gondolja"
Ellenben te azt gondolod halál komolyan, hogy a halálod után a mennybe/pokolra kerülsz? Ugyan olyan bizonyíthatatlan mindkét elmélet, de azért van egy tippem, hogy melyikre van nagyobb esély :)
A kérdező tipikus magyar mentalitású. Ami abból áll hogy folyton aggódunk, panaszkodunk hogy nekünk milyen rossz, és el se tudja képzelni hogy más nem ilyen.
Ha találkoztok miért kellene folyton arról beszélni hogy beteg volt nem volt beteg? Te talán abban leled örömöd hogy hallod hogy a másiknak épp szar? Nekem pont azzal lenne tele a tököm, ha valaki folyton azzal jönne hogy a gyerek beteg ő beteg, és folyton panaszkodna.
Az aggódás meg tipikusan az a dolog, amit lehet csendben, kulturáltan is, meg hangosan ok nélkül. Ha tudod hogy a gyerek betegségében nem lesz következménye, akkor minek rikácsolni? Főleg hogy orvosként valószínűleg tisztába van 1-2 dologgal.
Röviden:
Normális ember: probléma->megoldás
Olyanok mint te: probléma->rikácsolás mindenkinek a problémáról
A nemtörődömség meg azt jelenti hogy nem is tesz semmit a gyereke érdekében, de itt nem erről van szó, csak nem kürtöli világgá hogy "jajj jajj tüsszetett a Petike".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!