Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A keresztgyerekeitek hogyan...

A keresztgyerekeitek hogyan szólítanak?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy a keresztneveteken, vagy köri, keri ilyesmi.

Én furcsálom, hogy keresztapámát a nevén hívom( mástól még nem hallottam), keresztanyámat meg nénjének hívom, mert a nagynéném is.

2015. febr. 8. 16:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkent volt , hogy a keresztnevukon szolitottam oket. De most mar csak "keresztanyu-apu"
2015. febr. 8. 18:46
 12/16 anonim ***** válasza:

A keresztlányunk, aki 21 éves, "keresztanyámnak -keresztapámnak" szólít bennünket. Szerintem a most 1 éves keresztfiunknak is keresztanya és keresztapa leszünk. Az 5 éves fiunk is így hívja a keresztszüleit. A férjem és az én családomban is így van, a fiatalabb és az idősebb generációnál is. (Míg kamasz voltam, addig hívtam "kerinek" a kersztszüleimet.)

Nekem most teljesen meglepő volt, hogy másnál nem így van!

2015. febr. 8. 21:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Keresztanyu, keresztapu. Még így 27 évesen is keresztanyu, kersztapuzok. Kisgyerekként egy időben hívtam keresztanyámat Keresztkatinak.

Nekem ez a köri, keri a fura. Felénk ilyet senki sem mond, szerintem tök gáz.

2015. febr. 9. 02:30
 14/16 anonim ***** válasza:
Nálunk a keresztszülők neve az, hogy "Kereszt". Ha nő, ha férfi. Az én szüleimet is így hívják unokatesóim (ilyen ágról is rokonok), én is így hívom nagynénémet, aki a keresztanyám. Egységes. Nem tudom, miért alakult így. :)
2015. febr. 9. 11:01
 15/16 anonim válasza:
Nekem nincs keresztszülőm, úgyhogy probléma letudva, ősöknél néne, keresztné, pápa, keresztbá volt a megszólítás /dél-Somogy/
2015. febr. 13. 10:15
 16/16 td95 válasza:
Én a keresztszüleimet a keresztnevükön hívom és tegezem.
2015. máj. 10. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!