A keresztgyerekeitek hogyan szólítanak?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a keresztneveteken, vagy köri, keri ilyesmi.
Én furcsálom, hogy keresztapámát a nevén hívom( mástól még nem hallottam), keresztanyámat meg nénjének hívom, mert a nagynéném is.
2015. febr. 8. 16:30
1/16 anonim válasza:
Én a keresztszüleimet a keresztnevükön szólítom.
2/16 anonim válasza:
Saját nevén Dani Peti Zoli stb..
4/16 anonim válasza:
Szerintem mindenki a keresztnevén szólítja őket
5/16 anonim válasza:
Én a keresztszüleimet a nevükön szólítom, sosem kérték, hogy máshogy szólítsam őket. Nekem nincs keresztgyerekem, úgyhogy engem nem érint a dolog :) A fiam a keresztanyját úgy szólítja, hogy keresztanya, nem tudom miért, de ez így rögzült benne :) A keresztapját viszont a nevén szólítja, de ő egyben a nagybátyja is. Nálunk a nagynéniket, nagybácsikat mindenki a keresztnevén szólítja, úgyhogy ez alap volt.
6/16 anonim válasza:
Az idősebb generációknál szoktam hallani, hogy a nagynényjüket nényének vagy ángyinak szólítják.
7/16 anonim válasza:
Nekem anyukám két testvére a keresztszüleim (fiatalabbak anyunál), és tegezem őket és a keresztnevükön hívom.
8/16 anonim válasza:
A saját keresztanyám nekem mindig csak keresztanya volt, sose hívtam a keresztnevén és nem tegeztem.
Engem a keresztfiam a nevemen szólít, ha rólam beszél, akkor "Apa húga" vagyok és tegez.
9/16 anonim válasza:
Keresztanyukámat a keresztnevén simán, érdekes módon keresztapámat mindig "Keresztapa"-ként szólítom.
10/16 anonim válasza:
Mivel én 12 évesen lettem megkeresztelve, így a keresztnevükön szólítom őket, ahogy egész életemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!