Ti mit tennétek a helyünkben? Sógornőm bajban van.
Férjem nővére összeveszett a barátjával, mert sógornőm egy kibírhatatlan nő. Még sohasem volt munkája, de otthon sem csinál semmit. Nem tanult, se érettségije, se bármilyen végzettsége. Alig, hogy elvégezte az általánost. A pasija hétvégéig adott neki haladékot, hogy elhagyja a házát. Sógornőm kétségbe van esve nincs hova mennie. A nagyszüleik és az édesapjuk sajnos meghaltak. Anyósom egy picike albérletben él a férjével, aki már a második házassága(mert a szüleik elváltak). Az édesanyja is nehéz körülmények között él, nem könnyű fizetni az albérletet. Ráadásul vele annyira összeveszett már, hogy nincsenek is beszélő viszonyban.
Férjem nem szeretné, ha hozzánk költözne, pont azért, mert nehéz őt elviselni és nekünk kéne eltartani, mert nincs munkája, nem is keres. Nekünk is van épp elég kiadásunk hitel van a lakásunkon és gyűjtögetünk, mert gyermeket szeretnénk vállalni.
Viszont sógornőm vasárnaptól hajléktalan, egyetlen forintja sincs. A "csak egy-két hónapig maradnék" szövegben nem hiszünk, mert ő arra van beprogramozva, hogy eltartsák, büdös neki a munka. Ebből csak az lenne, hogy évekre a nyakunkon marad és mi mondjunk le mindenről, még arról is hogy valaha gyerekünk legyen.
Ilyen balekot mint a párja biztosan nem talál újra, akit éveken át hitegethet. Minket pedig elszomorít ez a helyzet hiszen a rokonunk.
Ha számít én 26/N, férjem 27, a nővére 29 éves.
Mi lenne a megoldás?
Kérdező, nem bántsunk senkit. A sógornőd olyan, amilyen.
Amibe bele kell gondolni, az az, hogy ha befogadjátok és eltartjátok, egy hajszálnyi motivációja nem lesz rá, hogy iparkodjon, munkát keressen, életrevalóbb legyen. Eddig sem rákényszerülve, ha ezután sem lesz, miért változna?
El kell engedni a kezét. Kap majd egy-két pofont az élettől, de ez így van rendjén. Másképp nem fog megváltozni a hozzáállása.
Szívesen.
Szerintem azért nem kerülne majdnem 200 ezerbe,de ahogy korábban írtam még így is jobban járnátok,mintha odaengednétek.Ne adj Isten a kapcsolatotokat is megbolygathatja.
Az én meglátásáom ,hogy nálatok fog kikötni. (sajnos)
Sokat olvasok az oldalon és azt látom,miután kitárgyalnak egy témá illetve egy kérdést,a végén sok esetben (mindig) elmarad a történet vége.
Megkérlek arra,ha nem okoz nagy nehézséget,írd majd meg néhány mondatban,mi lett ennek a "szorgalmas menyecskének" a sorsa.Szerintem sokan kiváncsiak rá,többek között jómagam is.
Üdv
Aki azt gondolja, hogy ti vagytok a gonoszak, az fogadja be a sógornődet. Utána biztos megváltozna a véleménye.
A sógornőd SAJÁT MAGA felelős azért, hogy ide jutott. Ha még ki is jelenti, hogy ő nem hajlandó dolgozni, akkor nincs mit tenni, hagyni kell a fenébe. Magatokhoz semmiképp se engedjétek, mert ha beengeditek, onnantól nem fogtok tudni tőle megszabadulni. Vagy az anyjához költözik, vagy az utcán fog lakni, ha ennyi esze van. Sajnos vannak ilyen reménytelenül buta és élősködő emberek. Az ilyeneknek tudod mi a lehető legrosszabb? Ha segítenek nekik. Mert akkor egyáltalán nem lesz SEMMILYEN motivációja arra, hogy esetleg megpróbáljon változtatni az életén.
Majd mondd el a fejleményeket!
Fú ezt még olvasni is dühítő volt.
A sógornőd egy rohadt élősködő vérszívó pióca (már elnézést). Egye meg amit főzött magának, vár rá az utca. Senki sem fogja 29 éves létére eltartani, az meg, hogy kijelenti, ő biztos nem fog elmenni dolgozni, magáért beszél. Én sehogyan sem segítenék neki, mert azt ő úgyis automatikusan úgy venné, hogy talált 1-2 balekot, akik majd eltartják. Nem csodálom, hogy az anyjával is így összeveszett.
Erre nincs humánus megoldás. Befogadni nem szabad, mert csak ti jártok rosszul. Kivenni neki szobát nem kell, mert az csak pénzkidobás lenne, 1-2 hónap után úgyis megint az utcára kerülne.
Az ilyen emberek a szó szoros értelmében REMÉNYTELENEK, és persze teljes mértékben életképtelenek. Majd ha megtudja, milyen az utcán lakni, akkor talán lépéseket fog tenni azért, hogy megváltozzon. Ha még akkor se akarna dolgozni, akkor marad az utca. Felnőtt ember, csak és kizárólag saját maga felelős a tetteiért. Nem ti, nem az anyja, csak ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!