Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek tud ártani nekem...

Szerintetek tud ártani nekem a sógornőm?

Figyelt kérdés

Nagy vonalakban próbálom leírni, konkrétumok nélkül.

A sógornőm már több éve kint él külföldön. A férjével nem normális a viszonya, megvannak, de inkább csak egymás mellett mint együtt. Viszont a férjemért, ergo a bátyjáért nagyon odavan, néha már úgy viselkedik vele, mintha a szerelme volna, engem azt hiszem sosem szeretett igazán.

Mostanában lett a legújabb dilije, hogy a férjem menjen ki hozzá, keres neki munkát, de nem is muszáj dolgoznia, csak legyen ott vele az ünnepek alatt.

Amikor én is hallom, akkor természetesen többes számban mondja, de sajnos most tudtam meg a sógoromtól, hogy valójában azt akarja, hogy csak a férjem költözzön ki hozzá és lakjon ott vele. Nem tudom elképzelni, hogy tényleg ennyire hülye, vagy ez direkt ellenem irányul. Tudja, hogy én nem hagyhatom itt a munkámat és tudja, hogy gyereket akarunk. Egyelőre a férjem sem tervez ilyen hosszútávú kiutat, de attól félek, hogy mi van ha beoltja? Egyelőre amit észrevettem, hogy amikor a húgával beszél telefonon, utána mindig olyan furcsa velem, összeveszik velem apróságokon. Tudom, hogy a férjem vágyik ki, de nem hagyna magamra a szarban. Kinézem a sógornőmből, hogy beígér neki valami munkát, de nem lesz belőle semmi, annyi pénze meg úgyis van, hogy eltartsa, csak hogy vele legyen. Egyelőre a férjem sem gondolná ezt kivitelezhetőnek, de félek attól, hogy addig duruzsol a fülébe, hogy jól megkeveri. Több mint 10 éve kint él, amikor a férjem könyörgött, hogy szerezzen munkát sosem szerzett. Mostanában jött ez, hogy mindegy miért, csak költözzön oda. Mégis hogy képzeli? Most van még esélyünk, hogy legyen gyerekünk, fél éve volt egy vetélésem. Most rajta vagyunk, hogy talán újra össze jön. Itt vagyok egy családi házzal, ami nem is az enyém, hanem a férjem családjáé 2000m2 telekkel. Képtelen lennék karban tartani egyedül. De nem csak ez a lényeg, hanem az, hogy tudom nem hagyna el csak úgy, de érzem, hogy oltja a húga. Az az érzésem, hogy kezdi elérni a célját, és a férjem bizonytalan. Elfogadnám, ha egy jó melóért kimenne, bár a szívem megszakadna, de híre-hamva nincs munkalehetőségnek. De azt nem volnék képes elfogadni, hogy itt hagy azért, hogy kint lébecoljon, miközben olyan felelősségeket vállaltunk be itthon, amihez kénytelen vagyok itt lenni és én nem mehetek el, ráadásul a sógornőm nem is akarná, hogy ott legyek.

2014. okt. 13. 12:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

Ezt nagyon ismerem, az én sógornőm is mindíg minket talál meg.

Nagyob alaposan át kell rágnotok a témát a férjeddel, neki kell rendezkednie,miután az ő testvére. Ha a kisasszony mellett áll ki, akkor sajnos egyértelművé válik hogy ő nem alkalmas arra hogy családot alapíts vele!

2014. okt. 13. 12:12
 2/13 A kérdező kommentje:
Szia! Igaz, de az a helyzet, hogy 15 éve vagyok vele és ez egy új helyzet. Sosem volt eddig ilyen probléma. Ezért úgy érzem, hogy nem a férjemen kéne elgondolkodnom, hanem azon, hogy mit kezdjek a sógornőmmel, illetve ezzel az új helyzettel. Persze azért a kérdés a fentin kívül az is, hogy hogyan tálaljam a férjemnek, hogyan beszéljem meg vele ezt. Nem akarom a képébe vágni, hogy a húga egy rosszmájú és önző liba, valahogy másképp szeretném megtudni, hogy jelenleg mi jár a kobakjában.
2014. okt. 13. 12:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem a sogornoddel kell egyezkedni, hanem a ferjeddel.
2014. okt. 13. 12:38
 4/13 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem miért nem lehet a férjedtől egyenesen megkérdezni, hogy figyelj neked szándékodban áll a húgodhoz költözni? Neeeem? Akkor állítsad már le légy szíves és magyarázd el neki, hogy nem. Vagy. Igeeen? Akkor most induljál, hogy nekem még legyen lehetőségem mással családot alapítani, ne húzzad az időmet.
2014. okt. 13. 12:52
 5/13 anonim ***** válasza:
63%

"Oltja" a férjedet? Miért, a férjed csökkent szellemi képességű? Felnőtt emberről beszélünk, és te is az vagy. Miért nem tudtok leülni, és ezeket a gondolatokat neki elmondani? Ha úgy érzed nem bízhatsz a férjedben, akkor meg jobb lenne, ha egyenlőre felfüggesztenétek a baba projektet.

Az, hogy a sógornőd ármánykodik a hátad mögött, az egy dolog (igaz undorító). Az meg egy másik, hogy azért meri tenni, mert a férjed hagyja neki, és talán vonzó a számára amit kínálgat neki, esetleg még nélküled is.

Beszélj vele erről mindenképpen.

2014. okt. 13. 13:06
 6/13 A kérdező kommentje:

3. Alap eset lenne, ez igaz. De a férjemnek az idén volt egy agyvérzése, ami elég súlyos volt, műteni is kellett.

Szerencsére nem maradt vissza semmi, de azóta labilisabbnak látom idegileg, azt hiszem a sógornőm ezt használja ki. Bizonytalan és depressziós, könnyen befolyásolható. Természetesen megkérdeztem már tőle, hogy mit szeretne, mire ez a furcsa változás, ami után a húgával beszél, de ilyenkor mindig csak vigyorog és magyarázkodik. Volt, hogy azt mondta, hogy azért mert nekem nem lehet gyerekem, attól még neki lehet. :-( Ez is elég elgondolkodtató. Lehet gyerekem, csak nehezen jön össze. :-( Nem értem miért mondott ilyent. Egyik nap meg azt kérdezte, hogy érvényes-e egyáltalán a házasságunk, mert minket csak falun adtak össze egy hivatalban. Erre én csak annyit tettem ,hogy a házassági anyakönyvi kivonatot oda tettem a párnájára. Tudom érzem, hogy ezek nem magától jönnek. Biztos vagyok ebben, és azt hiszem nem megoldás, ha letámadom a húgával.

2014. okt. 13. 13:13
 7/13 anonim ***** válasza:
56%

Normál esetben erre a kérdésre az jutna eszembe hogy túlzottan féltékeny vagy és képzelődsz.

Viszont pont a távoli rokonságunkban ismerek hasonló példát, amit egyébként el sem tudtam volna képzelni.

A férj húga mindig a férj kedvében akart járni és neki akart megfelelni. A bátyust nagyon istenítette és körülturbékolta a saját férjével pedig úgy beszélt mint a kutyával. A bátyja feleségét a háta mögött ócsárolta, de közben úgy hogy a saját jó tulajdonságait dícsérte. Szóval a sógornőjéhez képest előadja hogy ő MissBezzeg.

A bátya házassága megromlott, és inkább ő falazott testvérének és a képbe került szeretőjének. Mindezt csak azért hogy rosszul érezze magát a sógornője. Közben öribarik lettek a szeretővel, de ahogy a szerető megkapta a leendő feleség státuszt már vele is megindult a rivalizálás.

Ne támadd nyíltan a sógornődet, mert akkor csak te leszel a rossz! Legyél kedves és ne mutasd ki a gyenge pontjaid! Ha valami olyat tesz a sógornőd azért elmondhatod a férjednek , de engedd hogy ő vonja le belőle a következtetéseket , és ne te mondd hogy milyen gonosz. Szerintem most érdemes a házasságodat is kicsit fölturbózni, és sok közös, emlékezetes pillanatot szerezni egymásnak. Érdemes ide-oda elmenni ketten.

A sógornőd lehet hogy magányos, mert nem jó a kapcsolata. Lehet hogy szeretné ha a testvére kapcsolata sem lenne jó, és akkor ott lennének egymásnak támaszként. Lehet hogy van kinn barátnője akinek szeretné bemutatni amíg nem köti hozzád egy gyerek. Nem tudom mit szeretne ,de az írásodból az derül ki hogy nem neked akar jót.

2014. okt. 13. 13:15
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha így áll a helyzet, akkor csakis abban az esetben vállaljatok babát, ha nélküle, egyedül álló anbyaként is el tudnád látni, otthont, megélhetést tudsz teremteni a gyereknek és magadnak. Ilyen labilis kapcsolatba nem lenne szabad babát tervezni. Persze tudom, az együtt eltöltött 15 év sem mindegy, de előbb magatokba, abba kellene biztosnak lenni, hogy mit akartok, egyet szeretnétek e. Téged már sürget az idő baba ügyben?

Mert amit a kommentedben leírtál, azokon a dolgokon azért el kellene gondolkodni.

2014. okt. 13. 13:40
 9/13 anonim ***** válasza:
33%
Miutan leirtad ferjed betegseget, valtozasait, megertem a sogornod, hogy szeretne a testvere kint lenne egy darabig vele. Miert is kellene neki dolgozni, ha a sogornod vallalja, hogy meg lesz ami kell. Ferjed nem egeszseges, barmikor lehet egy masik agyverzes. Te helyedben most nem a babaprojekten dolgoznek, ha nem a csalad osszetartasan, azon, hogy ferjed vissza tudjon allni legnormalisabban, legtobb segitseggel. Nem is ertelek, hogy miert vagy feltekeny a hugara? Ne haragudj, de egy beteg emberrel igy rajta lenni a babara, esztelenseg.
2014. okt. 13. 13:47
 10/13 A kérdező kommentje:

A 7. a második bekezdésben írta le a legtutibbat, ez tényleg így helytálló.

9. Nem ismered a részleteket, a férjem szeretné a gyereket és már rég visszaállt a munkába. Volt két méhen kívüli terhességem, és tavaly egy vetélésem, de mégsem vagyok rágörcsölve. Miután így alakult, és már jártunk meddőségi klinikára, többször is megkérdeztem tőle, hogy akarja-e, képes-e kivárni. Teljes mértékben támogatjuk egymást az eddigi problémáinkkal kapcsolatban. Ő türelmes a gyerekvárással, én pedig fizikailag nagyon sokat segítek, hogy neki az agyvérzése óta ne kelljen annyi megterhelő munkát végeznie. Mindenben összetartunk, mindent együtt csinálunk. Hidd el, hogy a sógornőm tényleg féltékeny az összetartásunkra. Elfogadok minden tanácsot, nem sértődöm meg, mivel én nem vállaltam a teljes részletességet.

2014. okt. 13. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!