Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek tud ártani nekem...

Szerintetek tud ártani nekem a sógornőm?

Figyelt kérdés

Nagy vonalakban próbálom leírni, konkrétumok nélkül.

A sógornőm már több éve kint él külföldön. A férjével nem normális a viszonya, megvannak, de inkább csak egymás mellett mint együtt. Viszont a férjemért, ergo a bátyjáért nagyon odavan, néha már úgy viselkedik vele, mintha a szerelme volna, engem azt hiszem sosem szeretett igazán.

Mostanában lett a legújabb dilije, hogy a férjem menjen ki hozzá, keres neki munkát, de nem is muszáj dolgoznia, csak legyen ott vele az ünnepek alatt.

Amikor én is hallom, akkor természetesen többes számban mondja, de sajnos most tudtam meg a sógoromtól, hogy valójában azt akarja, hogy csak a férjem költözzön ki hozzá és lakjon ott vele. Nem tudom elképzelni, hogy tényleg ennyire hülye, vagy ez direkt ellenem irányul. Tudja, hogy én nem hagyhatom itt a munkámat és tudja, hogy gyereket akarunk. Egyelőre a férjem sem tervez ilyen hosszútávú kiutat, de attól félek, hogy mi van ha beoltja? Egyelőre amit észrevettem, hogy amikor a húgával beszél telefonon, utána mindig olyan furcsa velem, összeveszik velem apróságokon. Tudom, hogy a férjem vágyik ki, de nem hagyna magamra a szarban. Kinézem a sógornőmből, hogy beígér neki valami munkát, de nem lesz belőle semmi, annyi pénze meg úgyis van, hogy eltartsa, csak hogy vele legyen. Egyelőre a férjem sem gondolná ezt kivitelezhetőnek, de félek attól, hogy addig duruzsol a fülébe, hogy jól megkeveri. Több mint 10 éve kint él, amikor a férjem könyörgött, hogy szerezzen munkát sosem szerzett. Mostanában jött ez, hogy mindegy miért, csak költözzön oda. Mégis hogy képzeli? Most van még esélyünk, hogy legyen gyerekünk, fél éve volt egy vetélésem. Most rajta vagyunk, hogy talán újra össze jön. Itt vagyok egy családi házzal, ami nem is az enyém, hanem a férjem családjáé 2000m2 telekkel. Képtelen lennék karban tartani egyedül. De nem csak ez a lényeg, hanem az, hogy tudom nem hagyna el csak úgy, de érzem, hogy oltja a húga. Az az érzésem, hogy kezdi elérni a célját, és a férjem bizonytalan. Elfogadnám, ha egy jó melóért kimenne, bár a szívem megszakadna, de híre-hamva nincs munkalehetőségnek. De azt nem volnék képes elfogadni, hogy itt hagy azért, hogy kint lébecoljon, miközben olyan felelősségeket vállaltunk be itthon, amihez kénytelen vagyok itt lenni és én nem mehetek el, ráadásul a sógornőm nem is akarná, hogy ott legyek.

2014. okt. 13. 12:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
71%

Ha szerinted a képmutatás, a színjátszás a megfelelő módja annak, hogy rendben menjenek a dolgok, akkor valóban érdemes megfogadnod a 7. válaszoló 2 bekezdését.

No comment ehhez, én nem tenném.

Az előző kommentedben írod le, hogy megkérdőjelezi még a házasságotok érvényességét is, az arcodba vágja, hogy attól, hogy neked nem lehet gyereked, neki még lehet, úgy érzed, vonzó számára, hogy a hugicához menjen esetleg nélküled, erre a következő kommentedben pont az ellentétét írod.

Ki érti ezt?

Én nem foglalkoznék a sógornővel, a férjemnek egyszerűen megmondanám, hogy egy aljas kígyónak tartom, (én meg is mondtam, ahogy anyóséknak is) és mondja el őszintén, hogy mit szeretne, mire számítsak, érdemes e egymás idejét pazarolni feleslegesen a jövőben! Gyereket így semmiképpen nem vállalnék, amíg nem lehetek benne biztos, hogy normális családi hátteret tudunk neki biztosítani.

A sógornőd csak egy szánalmas beteg agyú ember, de a férjeden múlik, hogy kezeli.

2014. okt. 13. 18:05
 12/13 anonim ***** válasza:
61%

Tud ártani neked, de még mennyire!

Szét is szedhet titeket, tudom, az én volt sógornőm is ezt csinálta, fondorkodott, uszította ellenem.

A volt párom gyenge jellem volt, most már látom, lépre ment.

Sógornő frissen elvált volt, szintén, mintha szerelmes lett volna a testvérébe.

Sikerült az aknamunkája, most már nem érdekel, bújjanak egymás se.ggébe felőlem!

2014. okt. 13. 21:02
 13/13 A kérdező kommentje:

Azért adtam igazat 7-esnek, mert sok éves tapasztalatból tudom, hogy ha nyíltan megmondom a véleményem, vagy panaszkodok a nőre, akkor ugyanolyan ármánykodónak tűnök a férjem szemében. Korábban volt már rá példa, ezért már stratégiát váltottam és hagyom, hogy maga jöjjön rá. Csak egy kis rásegítés kell.

No lényeg a lényeg, tegnap este jól alakult a beszélgetés.

Itt volt a sógorom is (ez a sógor másik szálról sógor)

és mivel amúgy is külföldi munkáról beszélgettek, megemlítette a férjemnek a sógornőm eszement elképzelését. Erre megmondta a férjem ,hogy csak úgy menne ki, ha van konkrét munka és akkor is csak velem. Szóval erről ennyit. Azt is mondta, hogy tudja, hogy a húga mar engem.

Az a dolog amit a házasságról és a gyerekről mondott, azt mondta csak viccnek szánta. Be volt akkor borozva, ráadásul előtte beszélt épp a hugicával.

Még annyit az egészről, hogy szerencsére a férjem jól van, de ha nem is lenne még jól, gondoljatok bele a következőbe: Ti mit szólnátok, ha a párotok, gyereketek beteg lenne és egy rokon elakarná rángatni mellőletek mert szerinte neki úgy a legjobb? Miből gondolja, hogy a férjemnek nincs jó helye mellettem? 4 hónapig, amíg itthon volt képes voltam ellátni, gondoskodni róla, a pénzt is megtudtam keresni. Miért is most kéne elmennie, mikor rendbe jöttek a dolgok, a gyerekprojektre is annyit mondott az orvos, hogy "akkor most már hajrá!" ráadásul a férjem is nagyon akarja. Megmondom én miért:

Amit fentebb is leírt valaki, igen így van, boldogtalan és féltékeny. Ő csak van a férjével, szexelni amúgy sem szeret, milyen q..va jó lenne már, ha ott élne vele a bátyja. Ha annyira támogatni akarja, küldhet neki pénzt, nem kell énnekem, utalja a számlájára. :-D De milyen elgondolás már, hogy lakjon ővele? És igen, ez is igaz, amit az utolsó írt, tényleg mintha szerelmes lenne bele.

Áhh tényleg szánalmas. Továbbra is azt gondolom, hogy képesek ártani az ilyen emberek, de jobban bízom a mi összetartásunkban.

Nem akarok ezen tovább témázni, köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak, mindenkinek ment a zöld kéz.

2014. okt. 14. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!