Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lehet végrendelkezni ügyvéd...

Zsákmányállat kérdése:

Lehet végrendelkezni ügyvéd nélkül is? Gyermekelhelyezést lehet végrendeletben biztosítani?

Figyelt kérdés

2015. jan. 26. 14:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A tanú nélküli meghatalmazással azért ne menj ügyet intézni, utolsó, mivel sehol nem fogják elfogadni,
2015. jan. 27. 11:52
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kérlek, ne sértegessétek egymást. Úgy látom, ez a téma sokakat érdekel, előbb-utóbb pedig mindenkit érint. Hát, nem lettem okosabb... Attól félek, ha egy hozzáértőt (ügyvédet) kérdezek meg, akkor persze a nála készíttetett végrendelet felé terel.
2015. jan. 27. 14:20
 13/19 anonim ***** válasza:

#12 hülye kérdés lehet: gyógyíthatatlan beteg vagy?

ismételve/összefoglalva:

1 végig általad kézzel írt végrendelet minden oldalon általad aláírva, tanúk nélkül jó, és végrehajtandó/végrehajtható

2 szerintem gyámügyön érdeklődj, hogy mit tehetsz annak érdekében, hogy a gyermekelhelyezés a te kívánságod szerint történjen (ha van másik élő szülő, akkor elvileg semmit nem tehetsz, gyakorlatilag lehet esélyed, ha mondjuk elváltatok, és neked ítélték a gyermeket)

2015. jan. 27. 16:51
 14/19 anonim ***** válasza:
(előzőhöz: bár kezdem úgy érezni, hogy te vagy az a gyermek akinek a sorsa kérdéses lesz egy halálesetkor)
2015. jan. 27. 16:53
 15/19 anonim ***** válasza:
Utolsó, miért bunkozol? Pláne hogy abszolút hozzá nem értő vagy. Halkan megjegyzem, hogy ha nincs tanú vegrendeletnel, simán támadható és nagy eséllyel nyer is a felperes. Semmiből nem tart két tanút keresni, hogy kivéve z ember az ilyen problémát. A gyermekelhelyezesnel pedig csak és kizárólag akkor dönthet az egyik szülő, ha a másik szülő felügyeleti jogát megszuntettek. Magyarországon ez igen ritka, szinte kizart, hogy eloforduljon
2015. jan. 28. 05:14
 16/19 anonim ***** válasza:
Az egy màsik kèrdès, hogy az ügyintèzők sem ismerik a jogszabàlyokat ès a kèzzel ìrt meghatalmazàst is tanúztatni akarjàk.
2015. jan. 28. 08:18
 17/19 anonim ***** válasza:

#15 most őszintén, miért tartod bunkózásnak amit írtam? ... az egészből ezt a következtetést vontam le, és minden rosszindulat nélkül kérdeztem meg amit kérdeztem

egyébként pedig

- a gyermekelhelyezés lehetőségéről ugyanazt írtuk

- bármelyik végrendelet megtámadható, és biztosan tudod, hogy a tanúnak a tanúskodáshoz nem kell ismernie a végrendelet tartalmát (nem én találtam ki!), ő azt igazolja, hogy a végrendelkező írta (sőt, adott esetben még azt sem kell tudnia, hogy végrendeletet hitelesített!) ... a saját kézzel írt végrendeletnél egyértelműen bizonyítható a kézírásból utólag, hogy a végrendelkező írta-e ... egy végrendeletet nem azért támadnak meg, mert nem egyezik a rendelkező akaratával (ezt utólag nehéz is lenne bizonyítani, bármilyen hiteles végrendelet esetén), hanem mert úgy gondolják, hogy bármilyen egyéb ok miatt - vagy akár ok nélkül - kétségbe lehet vonni, hogy az az akarat jogszerű volt

2015. jan. 28. 08:19
 18/19 anonim ***** válasza:

A gyógyíthatatlan beteget sértésnek értelmeztem. ...

Amúgy pl nekem is vn vegrendeletem és gyamkinevezest is csináltam, pedig nem vagyok beteg, csak szeretek felkészülni mindenre

2015. jan. 28. 20:38
 19/19 anonim ***** válasza:
Közjegyzőnél érdemes végrendelkezni mert az többet ér, mint egy sima ügyvédi vagy anélküli végrendelet, gyerekelhelyezésről szerintem csak bíróság dönthet.
2015. febr. 3. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!