Lehet végrendelkezni ügyvéd nélkül is? Gyermekelhelyezést lehet végrendeletben biztosítani?
#12 hülye kérdés lehet: gyógyíthatatlan beteg vagy?
ismételve/összefoglalva:
1 végig általad kézzel írt végrendelet minden oldalon általad aláírva, tanúk nélkül jó, és végrehajtandó/végrehajtható
2 szerintem gyámügyön érdeklődj, hogy mit tehetsz annak érdekében, hogy a gyermekelhelyezés a te kívánságod szerint történjen (ha van másik élő szülő, akkor elvileg semmit nem tehetsz, gyakorlatilag lehet esélyed, ha mondjuk elváltatok, és neked ítélték a gyermeket)
#15 most őszintén, miért tartod bunkózásnak amit írtam? ... az egészből ezt a következtetést vontam le, és minden rosszindulat nélkül kérdeztem meg amit kérdeztem
egyébként pedig
- a gyermekelhelyezés lehetőségéről ugyanazt írtuk
- bármelyik végrendelet megtámadható, és biztosan tudod, hogy a tanúnak a tanúskodáshoz nem kell ismernie a végrendelet tartalmát (nem én találtam ki!), ő azt igazolja, hogy a végrendelkező írta (sőt, adott esetben még azt sem kell tudnia, hogy végrendeletet hitelesített!) ... a saját kézzel írt végrendeletnél egyértelműen bizonyítható a kézírásból utólag, hogy a végrendelkező írta-e ... egy végrendeletet nem azért támadnak meg, mert nem egyezik a rendelkező akaratával (ezt utólag nehéz is lenne bizonyítani, bármilyen hiteles végrendelet esetén), hanem mert úgy gondolják, hogy bármilyen egyéb ok miatt - vagy akár ok nélkül - kétségbe lehet vonni, hogy az az akarat jogszerű volt
A gyógyíthatatlan beteget sértésnek értelmeztem. ...
Amúgy pl nekem is vn vegrendeletem és gyamkinevezest is csináltam, pedig nem vagyok beteg, csak szeretek felkészülni mindenre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!