Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan segíthetnék a rokonomon...

Hogyan segíthetnék a rokonomon és a családján?

Figyelt kérdés
A házaspárnak most halt meg a kisfia és még van két gyerekük. Elég szegények így is, de a két kicsinek csak kéne egy kis Karácsony. Felajánlottam a fiúnak, hogy vágjon nálunk fát, meg is tette, de nem vett el pénzt. Akkor mit tegyek? Ötletem sincs.
2014. dec. 17. 13:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Adj szaloncukrot vagy narancsot, gyümölcsöt hálád jeléül.

Esetleg mézeskalácsot, ha sütsz.

Az kevésbé olyan "megalázó" lehet számára, mint a pénz, és jóval személyesebb, kedvesebb gesztus is :)

2014. dec. 17. 13:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Gondoltam adok neki ezer forintot amiből legalább ennivalót tudnak venni.
2014. dec. 17. 14:02
 3/9 Janka néni ***** válasza:
100%

ha már pénzt adsz, ne adj 1000.- Ft-ot. Mit vesz egy négytagú család 1000.- Ft-ból? Nem tudom mennyi fát hasogatott nálad, de nálunk 2.500.- Ft/óra a hasogatás, behordás. Így számolj!

Igaza van az 1#-nek: állíts össze csomagot a családnak: gyümölcs, élelmiszer, édesség. Olyasmit, amiről biztos le kell mondaniuk.

2014. dec. 17. 14:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem sincs sok pénzem. Szerintem ezer forint így is "sok" ahoz képest, hogy ingyen csinálta.
2014. dec. 17. 14:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Add a gyerekeknek a pénzt.Hogy "ezt a Mikulás,Jézuska stb . küldi"
2014. dec. 17. 14:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Ahhoz képest, hogy ingyen csinálta?

Szóval alig akarnál adni valamit, de mégis adnál...elég furán hangzott az utolsó hozzászólásod...

De azért a segítség jól esett...

2014. dec. 17. 15:06
 7/9 Janka néni ***** válasza:
"Felajánlottam a fiúnak, hogy vágjon nálunk fát" Ezt te írtad. Ha ingyen gondoltad még is mi ebben a segítség nekik? Talán a fából kapott? Ez sántít, ne haragudj!
2014. dec. 17. 15:16
 8/9 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy adtam volna neki ezer forintot, de nem fogadta el.
2014. dec. 17. 15:28
 9/9 Janka néni ***** válasza:

Nem érted, hogy miben rejlik az ellentmondás. Ha Te azért hívtad fát vágni, hogy segíts rajtuk és az 1000.- Ft-ot pedig nem fogadta el (ő gondolta így talán,hogy segít neked), nem mondhatod, hogy az 1000.- Ft sok, ahhoz képest, hogy ingyen jött. Tudod, mindenütt jobb az előzetes korrekt megbeszélés, hogy ne legyen rossz szájíz. Ha segíteni akarsz, mondd azt, hogy mennyiért jön el fát hasogatni. Ne utólag nyomj a kezébe egy ezrest, amit valamiért nem fogadott el, utólag meg azt mondod, hogy ingyenességről volt szó.

Mindegy ez már.

Ha segíteni akarsz tényleg, nem csak sajnálkozni rajtuk, akkor tedd, amit többen is írtunk: állíts össze egy kis karácsonyi ajándékcsomagot gyümölccsel, édességgel. És ha lehet részvéttel. Gondolom, erre is nagy szükségük van.

Nincs valami munkalehetőség nálatok még, amiben tudsz segíteni nekik. De ténylegesen fizetős!

2014. dec. 17. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!