Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben,...

Ti mit tennétek a helyemben, hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
Van egy rokonom, akivel egy munkahelyen dolgozunk és mivel ismerem közel 20 éve, szinte együtt nőttünk fel így vmiért nem értem a viselkedését. Mostanában elég sűrűn "beteg" és mindig akkor, amikor olyan hetünk vagy hete van, amit senki se szeret vagy amikor gondol egyet. Idáig minden plussz munkát megúszott (külön nagytakarítás, szombati munkanap ha vmelyik ünnepnapot kell ledolgozni) Sokan nem szeretik, mert gyerekesen viselkedik, kihasznál másokat, de ő emellett nagyképű is sajnos. Most nagyon kiáll a szénája, valószínű kirugják, mert ismét beteget jelentett, mert neki ünnepelni támadt kedve. Azon meg kiakadt, hogy én elmondtam a családjának, hogy beteg, egyébként le se sz*rja őket, pedig sokat köszönhet nekik. Gondolom azért akadt ki, mert nyilván hazudott, hogy beteg és így talán kiderül, hogy mégse. Már ott tartunk, hogy fenyegetőzik, hogy megver, pedig tudja mindenki, hogy HAZUDIK ÖSSZE- VISSZA. Miért? Mit csináljak vele? Már rendesen beolvastam és elmagyaráztam neki nem 1x, hogy ne szórakozzon a munkával, mert csak gátolja az egész brigádot a haladásban és az ő munkáját is mi csináljuk meg és ha nem változtat kirugják, és ki is fogják, ez már biztos. És valószínű engem fog okolni mindenért, pedig mindenki panaszkodik rá, nem csak én. A barátja elég agresszív, lehet, hogy még azt is rámküldi. Én nem félek tőlük, mert neki több veszteni valója van, a nagybátyja az én sógorom és biztos ő húzná a rövidebbet, ők is tudják milyen hazudós, nagyotmondó a korához képest, szóval mindenki nekem adna igazat.
2014. dec. 13. 18:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez az ő döntése.

Elhiszem, hogy berágott rád, hogy először állandóan osztod neki az észt, meg beolvasol neki, aztán még jól meg is kavarod a xart a családjában!

Ehhez nincs jogod. Nem a gyerekedről van szó, és nem is neked kell eltartanod őt.

Félre ne értsd, igazad van abban, hogy nem lehet lógni, de nincs jogod atyáskodni felette és xart keverni.

2014. dec. 13. 18:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Én nem kevertem be neki, épp ellenkezőleg. Jót akartam azzal, hogy figyelmeztettem mindig hogy ne csinálja, mert baj lesz, és mivel én vagyok az idősebb, ő még agyilag gyerek és azt akartam, hogy megmaradjon a munkája. Világéletébe jött hozzám tanácsot kérni ha vmilyan baja volt, de akkor még nem dolgoztunk együtt. Amióta meg munkatársam folyamatosan bunkózik velem a többiek előtt, holott semmi oka nincs, akkor bezzeg jó vagyok, amikor az ő dolgát csinálom meg akkor is sűrűn, amikor ő is bent van, de nekem soha nem segít. Idáig ráhagytam, ha bajom volt kedvesen megkértem, hogy ne viselkedjen így, de ő akkor is flegma volt, meg bunkó. Nálam is most már betetlt a pohár. Pofátlanság amit művel. Én nem fogom kiragtani, megtette más,de mivel az a munkatársam idős, és a főnököm jobbkeze őneki már nem mer fenyegetőzni.
2014. dec. 13. 19:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Neked ezzel nem kellett volna foglalkoznod. Ez a főnökei dolga.
2014. dec. 13. 19:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Nincs igazad sajnos kerdezo, ugyanis az o elete , es ha kirugjak ki de nem a te feleloseged lett volna. Igy mar igen, mert most az van hogy sz@rt keverted a hata mogott!

Az hogy folyamatosan log stb... ezt egy fonok sem turne sokaig!

Tudod ebbol ugy jon le, mindenki bearulta a fonoknek, mintha ebbol fizetes emelest kaptatok volna.

Mivel, rokonod, stb inkabb maradtal volna csondbe es a fel munka.h. uszitani!

Helyete dolgoztatok, most kirugjak, fonok be all helyete? Nem! Ugyanagyi fizuert tobbet dolgoztok!

Bolcsebb lett volna ha 4szemkozt beszeltel volna a rokonodal, ez va ezt halottad, ha nem akarsz munka.n.lenni akkor jarj be rendesen, ha kirugnak nem az en hibam lesz! Ennyi!

Nem nyomozni kutatni utanna arulkodni a fonoknek, bolcsebb dolog halgatni!

2014. dec. 13. 19:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem jobban tennéd, ha a munkádra koncentrálnád. A kollégáid teljesítményének értékelése nem a te feladatod.
2014. dec. 13. 19:39
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem kevertem a szrt!!! Mindenki jött hozzám, hogy nem bírnak vele, rám hátha hallgat, beszéljek a fejével. Normálisan, kedvesen szóltam hozzá mindig, kértem, hogy becsülje meg a munkát, mert tényleg baj lesz, a válasz az volt mindenki előtt ordítva hogy: "takarodj te a pcsába, azt csinálok és úgy beszélek ahogy a kedvem tarja, ki a fszok vagytok itt ti, hogy folyton ugattok itt nekem??!! "

És ő?! Ugyanaz a beosztás, csak vannak ott 30-40 éve ott dolgozók, betanítottak minket, mi meg ott vagyunk kb majdnem 1 éve.

Na ti az ilyet nem kiutálnátok? Én nem szóltam, otthagytam, hogy jólvan, én előre szóltam, a többiek pedig ott szivatták ahol tudták, mert mégis csak milyen stílus ez? Főleg az idősekkel szembe? Igazából elterjedt az egész, feljutott a főnökségre, de nem általam. Az ahogy a családja megtudta az azért volt, mert tesómat elvittem tegnap vásárolni és kérdezte mi újság, elmondtam, hogy beteg a lány megint, ő elmondta a férjének, ő pedig az anyjáéknak, akire hetek óta nem néz és felhívták, hogy jól van-e, segítsenek-e, erre ő elküldte őket is a ...-ba, hogy honnan tudják, hogy beteg, aztán összeállt a kép neki és azóta megkaptam a fenyegtést.

Erről se én tehetek. Meg ha vki beteg, mi rejtegetni való van ezen? Max ha kényes a baj (pl: gombásodás) v ha tényleg szemen szedett hazugság az egész.

2014. dec. 13. 19:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Epp ezert ert igy viselkedet, nem kelett volna vele foglalkoznod!

Es a kollegak ne neked panaszkodjanak hanem a fonoknek e nyi lett volna a dolgod!

Terad eso feladatott normalisan elatni, es nem kibeszelo rendezni, iranyitan hogy mit tegyen stb!

2014. dec. 13. 19:58
 8/9 A kérdező kommentje:

Most már mindegy... Én csak jót akartam neki, felnyitni a szemét, hogy vigyázzon, ennyi, és ha utána másképp viselkedik senki nem utálta volna.

Csak amikor szünetek voltak akkor jött oda hozzám mindig,akkor tudunk általába beszélgetni max 10 percet, de még mások előtt plusszba égetett, az sem esett jól, akkor is leszidta mindenki hogy állítsa le magát, munkahelyen van, nem óvódába, olyankor rendszerint bemérgelte magát elhúzott, és a többiek is kérdezték tőlem, hogy ettől a szinte "kis taknyostól" hogy tűröm ezt? Legyintettem rá, nem foglakoztam vele, csináltam tovább dolgom, gondoltam majd megunja, de sajnos nem, én csak akkor szóltam neki amikor szükségét éreztem

2014. dec. 13. 20:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Oké, értjük. Te segíteni akartál egy hálátlan kis fhassznak, nem jött össze. Nem kell vele törődni, vannak menthetetlen személyiségek.
2014. dec. 14. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!