Mennyire kell pofátlannak lenni ahhoz, hogy valakit csak az örökség érdekeljen?
Meghalt egy X személy. Y-on az örökös. Az X mondhatni kisebb összeggel rendelkezik, de életbe lép a Z is, aki nem örökös viszont X szerette, ezért támogatta mindenben.
Y-t nem nagyon támogatta, bár őt is szerette. Valószínűleg azért, mert ő tudott magáról gondoskodni.
Majd miután X meghalt Y-on elküldte a fenébe Z-t, amiért elfogadta X pénzét. Gyakorlatilag már az első találkozáskor Y és Z között, amikor X elhunyt.
És Y úgy fogalmazott: "Én azt az ő pénzét költöttem el, szégyelljem magam amiért lenyúltam" (X egy idős személy).
Remélem nem kavar be senkit az X Y Z :)
Te is örökölsz. Az örökösödési törveny alapján az élő (nagybátyjád) és a halott (apukád) testverek között is osztódik az örökség. Úgy, jogy a kiesett (halott) testvér leszámazói (te) örökölnek az apjukhelyett.
Fordulj ügyvédhez.
ma 09:02
Hahhóóóó írta, hogy nem az apja által van rokonságban a papával hanem az anyukája által. Így a kérdező nem örököl. Viszont az anyukája igen.
Amúgy meg nem is értem miért vagy így elkenődve. Azért mert a nagybátyád ilyen tahó, vagy miért?
Nagyapád amíg élt a vagyonával azt csinálhatott amit akart. Nagyapád akár az összes ingó, ingatlan vagyonát, és az összes pénzét akár egy vadidegennek is odaadhatta volna ha akarta volna. Ő rád költötte. Legközelebb ha a nagybátyád hisztizik, akkor tessék nyugodtan megmondani neki,hogy
1. Nem a te pénzed volt mert papa élt, és a pénzével azt csinál amit akar.
2. Ha meg úgy érzed, hogy ez nem így van, akkor vegye úgy, hogy anyu örökségének egy részét adta neked oda..
Bocs, nem olvastam a kommentedet!
:)
Akkor tehát a helyzet:
Meghalt nagyapád. A nagybátyád ezután szembesült vele, hogy amíg őt nem támogatta ("Y-t nem nagyon támogatta, bár őt is szerette. Valószínűleg azért, mert ő tudott magáról gondoskodni"), addig rád egy halom pénzt költött (és esetleg anyukádra is, aki ugyanolyan gyereke volt, mint a nem támogatott nagybátyád)
"nézett, hogy eltünt kb a fele annak ami volt, mert még mikor élt rám költötte. Fizette az egyetemet, jogsit, mindig osztogatta nekem a pénzt, mert tartalékos vagyok (nem élek luxusban), kocsit vett nekem (munka miatt).
Vagyis felkarolt, és kb. 2-3 millát rám költött."
Volt az több is, mint 2-3 milla.
Szemben a nagy semmivel, amit a fiának adott.
Igaz, arra költi mindenki a pénzét, amire akarja.
De esetedben ne csodálkozz, hogy a nagybátyádnak nem tetszik a dolog, hogy ő semmit nem kapott, te meg milliókat.
Pofátlan akit csak az örökség érdekel, de az is pofátlan aki még életében lehúzza az idős embert, tudván, hogy a másik gyerekének nem ad.
Teljesen megérdemlitek egymást a nagybátyáddal, egy szemet sem vagy jobb, mint ő.
Ő is kapott, csak ő az a fajta, aki visszafizeti, mert képtelen elviselni, hogy "támogatják".
Itt nem a gerincességről van szó.
Egyébként ez csak a KP fele, bankban van még kb 2x ennyi is, az is az ővé mostmár félig, szóval nem értem miért sír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!