Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire kell pofátlannak...

Mennyire kell pofátlannak lenni ahhoz, hogy valakit csak az örökség érdekeljen?

Figyelt kérdés

Meghalt egy X személy. Y-on az örökös. Az X mondhatni kisebb összeggel rendelkezik, de életbe lép a Z is, aki nem örökös viszont X szerette, ezért támogatta mindenben.

Y-t nem nagyon támogatta, bár őt is szerette. Valószínűleg azért, mert ő tudott magáról gondoskodni.

Majd miután X meghalt Y-on elküldte a fenébe Z-t, amiért elfogadta X pénzét. Gyakorlatilag már az első találkozáskor Y és Z között, amikor X elhunyt.

És Y úgy fogalmazott: "Én azt az ő pénzét költöttem el, szégyelljem magam amiért lenyúltam" (X egy idős személy).

Remélem nem kavar be senkit az X Y Z :)

2014. dec. 7. 21:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
56%
Ezen ne rágd magad. Ha én a vagyonomat ma eljátszom ruletten és holnap meghalok, az örökösöm nem kopogtathat a kaszinó ajtaján, hogy kéri vissza a pénzt. :) Érted a lényeget, te nem tettél semmit más örökségével. Amíg az a pénz nagyapádé volt, mert élt, addig azt csinált vele, amit akart. Jogilag is, erkölcsileg is.
2014. dec. 8. 08:27
 12/17 anonim ***** válasza:

Te is örökölsz. Az örökösödési törveny alapján az élő (nagybátyjád) és a halott (apukád) testverek között is osztódik az örökség. Úgy, jogy a kiesett (halott) testvér leszámazói (te) örökölnek az apjukhelyett.

Fordulj ügyvédhez.

2014. dec. 8. 09:02
 13/17 anonim ***** válasza:

ma 09:02

Hahhóóóó írta, hogy nem az apja által van rokonságban a papával hanem az anyukája által. Így a kérdező nem örököl. Viszont az anyukája igen.

Amúgy meg nem is értem miért vagy így elkenődve. Azért mert a nagybátyád ilyen tahó, vagy miért?

Nagyapád amíg élt a vagyonával azt csinálhatott amit akart. Nagyapád akár az összes ingó, ingatlan vagyonát, és az összes pénzét akár egy vadidegennek is odaadhatta volna ha akarta volna. Ő rád költötte. Legközelebb ha a nagybátyád hisztizik, akkor tessék nyugodtan megmondani neki,hogy

1. Nem a te pénzed volt mert papa élt, és a pénzével azt csinál amit akar.

2. Ha meg úgy érzed, hogy ez nem így van, akkor vegye úgy, hogy anyu örökségének egy részét adta neked oda..

2014. dec. 8. 09:38
 14/17 anonim ***** válasza:

Bocs, nem olvastam a kommentedet!

:)

2014. dec. 8. 16:24
 15/17 anonim ***** válasza:
Örökség valaki HALÁLÁVAL keletkezik. Ha X meghal, a vagyona örökséggé válik. De amíg él, addig az nem Y öröksége, hanem X vagyona, amit arra költ el, amire csak akar. Életében bármire elköltheti, elajándékozhatja, akármit csinálhat vele. Ami halála után marad, azt kapják az örökösök, ha semmi nem marad, akkor így jártak. Szép is lenne, ha a fiaim felháborodnának, hogy drága ajándékokat veszek karácsonyra a családtagoknak, mondván "elköltöm az örökségüket".
2014. dec. 9. 08:42
 16/17 anonim ***** válasza:

Akkor tehát a helyzet:

Meghalt nagyapád. A nagybátyád ezután szembesült vele, hogy amíg őt nem támogatta ("Y-t nem nagyon támogatta, bár őt is szerette. Valószínűleg azért, mert ő tudott magáról gondoskodni"), addig rád egy halom pénzt költött (és esetleg anyukádra is, aki ugyanolyan gyereke volt, mint a nem támogatott nagybátyád)

"nézett, hogy eltünt kb a fele annak ami volt, mert még mikor élt rám költötte. Fizette az egyetemet, jogsit, mindig osztogatta nekem a pénzt, mert tartalékos vagyok (nem élek luxusban), kocsit vett nekem (munka miatt).

Vagyis felkarolt, és kb. 2-3 millát rám költött."

Volt az több is, mint 2-3 milla.

Szemben a nagy semmivel, amit a fiának adott.

Igaz, arra költi mindenki a pénzét, amire akarja.

De esetedben ne csodálkozz, hogy a nagybátyádnak nem tetszik a dolog, hogy ő semmit nem kapott, te meg milliókat.

Pofátlan akit csak az örökség érdekel, de az is pofátlan aki még életében lehúzza az idős embert, tudván, hogy a másik gyerekének nem ad.

Teljesen megérdemlitek egymást a nagybátyáddal, egy szemet sem vagy jobb, mint ő.

2014. dec. 9. 10:32
 17/17 A kérdező kommentje:

Ő is kapott, csak ő az a fajta, aki visszafizeti, mert képtelen elviselni, hogy "támogatják".

Itt nem a gerincességről van szó.

Egyébként ez csak a KP fele, bankban van még kb 2x ennyi is, az is az ővé mostmár félig, szóval nem értem miért sír.

2014. dec. 9. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!