Van családtagotok vagy más közeli hozzátartozó, aki devizahitel kapcsán halt meg?
Édesapám sajnos beleesett abba a hibába, h munkanélküliként hitelt vett fel a Providentnél, aminek a "súlyos " részleteit nem bírta fizetni.
Mindezt úgy titokban, h a családban mit sem tudtunk a hitelről.
És az egészségi problémája mellett szerintem ez a dolog is lelkileg hozzájárulhatott a halálához. :(
Bár lehet csak én gondolom rosszul
Devizahitel a fal mellett ácsorgott, a Bank melletti sikátor félhomályéban. Egyre idegesebb lett, feszült volt. Már eltelt.. mennyi is? Órák! Órák teltek el, mióta utoljára felé járt valaki. Homlokát veríték lepte el, a levegőt élesen szívta be, a szíve, bár kételkedett benne, hogy van neki olyan, hevesen vert a bordái mögött. Hirtelen cipőkopogást hallott. Végre! Valaki kijött a bankból! Egy ügyfél, érezte a szagát! Teste megfeszült, izmai ugrásra készek voltak, a keze a késre feszült. A gyanútlan ügyfélnek meglepődni se volt ideje, máris érezte a szúrást. Hátranézett, egyenesen Devizahitel szemébe, de természetesen nem láthatta őt. Őt nem látták az emberek. Tudták, hogy létezik, de az általa jelentett veszélyről hajlamosak voltak elfeledkezni. Az ügyfél továbbment, hiszen a szúrás nyomán nem vérzett. De ez mindegy volt. Devizahitel bevégezte a dolgát. Elégedetten húzódott vissza a homályba, és a járókelő után nézett, akinek a testében már elindult a folyamat. Hamarosan... hamarosan vége lesz.
Bocs, morbid vagyok.
Egyébként nem ismerek, csak olyanokat, akik tönkrementek abba, hogy törlesszenek. Ráment ingük- gatyájuk, néha az egészségük. Szerencsére az életüket nem áldozták fel. Sajnálom, ha te elvesztetted a rokonodat, nem akartam lekicsinyellni a problémádat.
Van egy olyan ismerősöm, aki tisztázatlan körülmények között halt meg, éppenséggel ez is oka lehetett a halálának, hiszen okos, diplomás ember volt, még nem nagykorú gyerekkel a háta mögött. A testvére családjának pedig tönkretette az életét, elszegényedtek, ma is albérletben laknak, a gyerekükkel emiatt összekülönböztek.
Szerintem aláírást kellene gyűjteni Magyarországon, hogy hány ember életét befolyásolta negatív módon a pénzemberek manipulációja.
Nagyon kíváncsi vagyok arra, mi lesz a végkifejlete gyakorlati szempontból az egésznek, mivel úgy érzem, ez is csak egy választási kampány volt.
Majd ha elszámoltak a bankok, lezajlott az egész devizahiteles cirkusz, szerintem térjünk vissza rá, jobban jártak-e az emberek, vagy nem.
Amennyiben nem, nem kell annyiban hagyni, össze kell fogni, és a sok embernek együtt kellene egyedi pert indítani a bankok ellen.
Mellesleg leírnám, hogy a pénzügyi tankönyvek a jelzálog alapú devizahitelezés fogalmát úgy írják le, mint egy biztonságos, állami garanciával a háttérben álló ügyletet.
Tehát az állam a háttérben tankönyv szerint, garancia a bankok számára. Ilyen módon nem érhető, miért volt szükség pánikszerűen és folyamatosan a kamat és a különböző kondíciók növelésére és változtatására? Ezt mindenféle per nélkül is meg lehet ítélni egy normálisan gondolkodó pénzügyi elme szerint. Máig nem értem, miért volt ekkora felhajtásra szükség? Ezért várom a végkifejletet. Mellesleg a pénzügytan tankönyv régebbi, mint a devizahitelezéses "bűnesetek".
Melyik vallás ez, hogy ilyen bosszúálló istened van?
Mondjuk a magyarok többre mennének, ha az isteni beavatkozás helyett végre az emberek tennének valamit. Ez a csodavárás az elmúlt évszázadok történelmében nem sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!