Mit szólnátok, ha a kistestvéreiteket a párotok anyukája nevelné?
3 és fél éve vagyunk együtt a párommal, az anyukája most abba a nevelőotthonba ment dolgozni, ahol mi felnőttünk, és a régi nevelőanyukánk elmegy, ő lesz a kistesóim új nevelőanyja...
A párom és én együtt is lakunk, tesóimtól picit messzebb, egy másik városban, saját lakásunkban, úgyhogy nagyjából rendben vagyunk, de magamhoz venni sajnos nem tudtam őket. Így ők bent maradtak, és úgy néz ki, kicsit felborul a családi rend... A párom anyukája egyébként nagyon jólelkű, segítőkész és kedves asszony, és habár kicsit felszínes a kapcsolatunk, én úgy látom rajta, hogy szívvel-lélekkel benne van ebben az új munkában, ami tök jó, de nem tudom, hogy fog ez majd kihatni a kapcsolatunkra... Ti mit szólnátok hasonló helyzetben?
Nem hiszem, hogy ez kihat a ti kapcsolatotokra.
Ha félsz ettől, akkor ülj le a párod anyukájával mondd el neki a félelmeidet. Úgy gondolom, hogy meg fog tudni nyugtatni.
Tény, hogy nem egy hétköznapi helyzet, de rajtatok múlik, hogy ki tudjátok e hozni belőle a legjobbat.
Miert felszines a kapcsolatotok 3 es fel ev utan? Hivatasbol fogja nevelni a testvereidet, es nem csak a tieidet. Miert borul fel a "csaladi rend"?
Eddig sem veled laktak, nem te nevelted oket.
Első, köszönöm!
Második, mert így alakult, mit tudom én... Kedvesek vagyunk egymással, meg tudunk beszélni dolgokat, de nagyjából ennyi... És miért fog felborulni a családi rend? Talán mert elmegy az a nevelő, aki 9 éven át a nevelőanyám volt nekem és a testvéreimnek? Vagy mert helyette egy olyasvalaki jön, aki mellesleg a párom anyukája? Eddig rendszeresen jártam oda, mert hogy gyakorlatilag "haza jártam", olyan volt, mikor a nagyobb testvér hazamegy az otthonába, ott az anyukája, a tesói... És ez most teljesen megváltozik. Félek attól, hogy a kicsik nem fogadják majd el, a konfilktus-lehetőségektől, amelyek ebben a nem egyszerű helyzetben rejlenek... Még ezernyi válaszom lenne, annyira hülye kérdést tettél fel. :)
Ha te elfogadod az uj helyzetet, valtozast, akkor a kicsik is elfogjak.
Az eletben folyamatos valtozas van. Erre mar a kicsiket most fel kell kesziteni. Te vagy abban a pozicioban, hogy megnyugtasd oket, hogy minden jo lesz.
Szerintem próbáld meg a jó oldalát nézni. Nem egy idegen nő megy oda, akiről semmit sem tudsz, hanem az a nő, aki biztos, hogy jólelkű, nem egy pedofil állat. A kicsikkel se éreztesd, hogy van benned félelem, hanem mutasd nekik, hogy mennyire jó, milyen jól jártak ezzel a hölggyel.
Nyilván a régi anyukának megvolt az oka, hogy feladja ezt a munkát, de biztos ő is fog segíteni az átállásban.
Továbbra is járj őket meglátogatni, akár a pároddal, hisz gondolom neki is hiányzik majd az anyukája. Sok embernek van jó kapcsolata az anyósával, hátha ebben a helyzetben ki tud alakulni közetetek egy jobb viszony, meg sokkal több közös jó témátok lesz, higy gondolom szívesen beszélgetsz majd vele a tesóid fejlődéséről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!