Mit szólnátok, hogy ha egy családi barát elköttetné a gyereketekkel az autótokat?
A gyereknek elmagyaráznám, hogy mit tett, miért nem szabad ilyet tenni, ne hagyja, hogy rávegyék ilyenekre, mert komolyabb ügy is lehetne, pl. nem a saját autótok kulcsát akarják megszereztetni vele, hanem ellopni valamit máshonnan.
A 26 éves srácra nagyon kiakadnék! Szüleivel él? Biztosan átmennék hozzájuk egy komoly beszélgetésre.
Természetesen a jövőben nem szeretném meglátni a gyerekem körül.
De komolyan, hogy jön ahhoz, hogy a ti autótokkal furikázzon. Ezt akárhogy is szépíti meg a gyerekre fogja, ez lopás!
Ő nem a barátotok. Ezen túl a vagyontárgyaitok ellenségének tekinteném és nem engedném be. A kisgyereket pedig felvilágosítanám.
Más: A környékünkön volt régebben egy nagyon ronda bűncselekmény. 10 éves kislányt erőszakolt és ölt meg egy 19 éves fiú. Később kiderült hogy az elkövető a szomszédjuk és a családjuk , nagyfiuk barátja volt. Náluk evett, szinte hazajárt hozzájuk. Sok buta ember a szülőket szidta hogy nem féltették a szomszéd sráctól a kislányukat. De ki gondolta volna hogy egy barát erre is képes? Mindenki magyar volt.
Én nem mennék át a szomszédba, hanem négyszemközt a 26 éves srácnak jelezném, hogy most túlment a tűréshatárodon, és térjen észhez! Remélhetőleg ez volt az első, és utolsó ilyen ügy!
A 8 éves gyereknek is elondanám, hogy bármennyire haver is a szomszéd srác, a kocsi (és a lakás többi tartozéka) az tabu, csak a saját játékait adhatja kölcsön, de arról is tudni szeretnék, tehát szólnia kell előtte!
Szerencséje a 26 éves srácnak, hogy nem okozott valami gondot.
Szerintem nem várható el egy 8 éves gyerektől, hogy ellenálljon a felnőtt akaratának.
Mindenkép beszélni kell vele arról, hogy még a legközelebbi barátokban se bizzon, csak a szüleiben, de ne durván. Ő nem hibás.
A fiatalnál azzal kezdeném, hogy megtudnám van e jogositványa.
Ha nincs az még súlyosabb.
Talán lehet neki adni egy esélyt s közölni vele, hogy ez volt az első de egyben az utolsó alkalom amikor feljelentés nélkül meguszta, hisz bárki hibázhat, de hangsulyozzni kell neki, hogy azért uszta meg mert nem csinált a kocsival balhét és érdemes neki felsorolni a bünlasjstromát, kiskoru kihsználásától kezdve,a jogtalan használatig, mert valószinű hogy nincsen a tudatában...
Egészen egyszerűen feljelenteném.
Egy 26 éves bármilyen gyerekesen is viselkedjen, már nem gyerek, felelnie kell a tetteiért.
Máshogy intézném, ha még tényleg gyerek lenne, mint így.
Ezek szerint nem csak én fújtam fel az ügyet...
A 26 éves srácnak van jogsija és azt mondja, hogy nem is gondolta volna, hogy mit tett, amíg én nem szembesítettem a dolgokkal (Úgy fogalmaztam, hogy lopott és felhasználta a gyereket hozzá). Egyébként 2 éve nős. Az egészben az keserített el a legjobban, hogy HA elkérte volna, biztosan odaadom neki az autót...Valóban néha kígyót melengetünk a keblünkön anélkül, hogy tudnánk...
26 évesen hogy lehet ennyire gyerekes?? Örüljön, hogy nem jelented fel! Ha már úgyis jó kapcsolatban vagytok, miért nem volt vér a pucájában megkérdezni, hogy
"öreg, megígérem, hímestojásként vigyázok rá. Elvihetném egy házkörre az autódat kipróbálni? Ülj mellettem az ülésen, de ez a kocsi olyan szuper, kérlek engedd meg'"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!