Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Vendéglátás probléma. Nektek...

Vendéglátás probléma. Nektek ez nem esne rosszul?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy általában a Karácsonyt a szüleimnél szoktuk tölteni, mert valahogy ez így kialakult. Persze ez nem kőbe vésett, volt már régebben is nálunk az összejövetel, aztán meg a sógornőmnél is. Az idén azt gondoltam, hogy biztos örülnének, ha én hívnám meg őket, tehát a szüleimet, és a testvéremet a családjával. De a jó szándékom rosszra fordult, csak fejfájást okozott, mert ahogy felhívtam a tesómat, úgy éreztem nem örül a meghívásnak. Csak hebegett-habogott, hogy hát mindig ott szokott lenni anyuéknél stb. meg mert ott a meghitt stb. Nem értem miért gondolja, hogy én nem tudom meghitté varázsolni az ünnepet. Mindig is szépen feldíszítem az egész házat, de ezt sosem látják, mivel sosem jönnek el. Anyám beleegyezett, hogy eljönnek, bár szeret Ő is készülődni, elmondtam neki, hogy az idén nagyon szeretnék Én készülődni őértük. Anyu is kicsit megbántott. Ő meg kivallatott, hogy milyen menüvel készülök. Elmondtam, hogy mivel, eléggé változatos és extra dolgok lennének, erre elkezdett válogatni, hogy ne ezt ne azt, hanem inkább amazt. Ez is rosszul esett, mert én soha a büdös életben nem kérdeztem meg, hogy mi lesz nála a menü. Minden évben mentünk, és mindig ettük ami volt.

Mielőtt arra gondolnátok, semmi rossz tapasztalatuk nem volt itt, mivel lehetőséget sem kaptam eddig rá. Szóval nem ezért viselkednek így. Szerintem egyszerűen csak hülyének néznek, meg be vannak idegződve az eddig megszokottba. Minden évben a szülőknél, és minden évben rántott hús. De azt lehet az év többi napján is enni.

Szóval hülyén érzem magam, mert tartom most már magam ahhoz, hogy kiteszek magamért, de közben meg nem a kezdeti jókedvvel, mert úgy érzem mintha csak én erőltetném. De most már az is hülyén jönne ki,ha mégis azt mondanám nekik: Ok. akkor legyen továbbra is úgy ,ahogy eddig volt, és felejtsék el a meghívásom. Nem tudom miért kell ebből ekkora ügyet csinálni, remélhetőleg van még sok Karácsony az életünkben. Egyszerűen csak az a bajom ,hogy ügyet csináltak a meghívásomból, holott azt hittem ez egyszerű. Remélem értitek.

2014. dec. 1. 12:02
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
56%

szia!

Nekem rosszul esne, és nem szívesen mennék én hozzájuk, az az igazság, ezek után.

2014. dec. 1. 12:06
 2/24 anonim ***** válasza:
33%
Eut te liheged túl. Láthatóan nem vagy hozzászokva akarácsonyi nagycsaládos vendèglátáshoz, ha ennyin kiakadsz, mert ez máshol emlìtèsre se mèltó esemèny.
2014. dec. 1. 12:09
 3/24 anonim ***** válasza:
94%
Azért többnapos a karácsony, hogy több helyen is lehessen ünnepelni. Például lehetnétek a szüleidnél szenteste, az első napon pedig nálatok, a másodikon meg mondjuk a párod szüleinél.
2014. dec. 1. 12:11
 4/24 anonim ***** válasza:
89%
Nekem is kicsit rosszul esne. De ha kicsit rugalmasabb lenne a család és annyira szeretne mindenki vendégséget tartani, akkor meg tudnátok úgy is beszélni, hogy az ünnepek alatt egyik nap itt legyetek, a másik nap ott.
2014. dec. 1. 12:15
 5/24 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk is teljesen kőbe vésett, hogy karácsonykor anyuéknál, biztos nekik se tetszene, ha kitalálnám, hogy idén legyen itt. Anyu szeret főzni ránk, szeret vendégüllátni minket. Az a jó, hogy minket ez nem is zavar, szivesen megyünk, nekem pl tönkretenné az egész karácsonyomat, ha nekem kéne főzni meg vendégüllátni 8 ember.

Szóval, megeértem, hogy rosszul esik, de biztos nem rosszindulatból csinltk meg, csak így szokták meg, ezt várjék. Én se szivesen mennék tesómékhoz karácsony este, egyszerűen nekem a karácsony az anyuéknál van. Pedig szeretek hozzájuk is menni, jól főz, szép helyen laknak, de a karácsony este az anyunál az igazi. Biztos ők is így vannak vele.

2014. dec. 1. 12:15
 6/24 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem is meghittebb ha a testvérek és családjaik a szülőknél jönnek össze. Ott mind a szülők, mind a testvérek otthon vannak.

De nálatok csak te vagy otthon. A szüleid és a testvéred csak vendégek lesznek.

Én is szívesebben vagyok együtt a családommal anyuéknál, mint a bátyáméknál.

2014. dec. 1. 12:17
 7/24 anonim ***** válasza:
19%

Eleve abnormális az a felnőtt, aki meg akarja szabni, hogy milyen étellel lássák vendégül.

Megértem, hogy most nagyon hülyén érzed magad.

Én újra hívnám (vagy legjobb személyesen leülni) mindkét családot (legjobb együtt), hogy nem akarok rosszat senkinek, én jót akartam nekik, most beszéljük meg, hogy ők mit akarnak.

Ha látom, hogy megy a szájhúzogatás, akkor lefújnám az egészet, és azt mondanám, hogy OK, minden úgy legyen, mint tavaly.

Viszont párommal négyszemközt megbeszélném, hogy jövő karácsonykor vagy az ő szüleihez megyünk, vagy őket hívjuk magunkhoz, vagy magunk leszünk, de az én szüleimhez biztos nem megyünk és őket sem hívjuk. Ugyanez a testvérre is áll.

Mondjuk engem eleve elszomorított, hogy - ha jól értettem - nemcsak karácsonykor, máskor sem jöttek el soha szüleid hozzátok ebédre. ("Mielőtt arra gondolnátok, semmi rossz tapasztalatuk nem volt itt, mivel lehetőséget sem kaptam eddig rá.")

Nem a te készülékedben van a hiba, hanem a szüleidében és testvéredében!

2014. dec. 1. 12:19
 8/24 anonim ***** válasza:
92%
Mi ezért oldottuk meg úgy, hogy 24-én mindenki a saját otthonában készül, süt-főz és a saját családjával van. 25-26 pedig a szülőknél gyűlűnk össze, 25-én az én szüleimnél a testvérekkel és az ő családjukkal, 26-án pedig párom szüleinél, az ő testvérével. Éppen azért nem megyünk 24-én senkihez, mert sértődés lenne belőle, hogy miért pont a párom szüleihez mentünk vacsorára, miért nem anyuékhoz, és fordítva is. Tehát a szülők sértődnének meg. Így meg a 25-26 a többi testvérhez van igazítva, hogy ki-mikor hova megy és melyik napon tudunk mindannyian 1 helyen lenni.
2014. dec. 1. 12:24
 9/24 anonim ***** válasza:
88%

Téged is meg lehet érteni, meg őket is.

Nem számítottak rá, hogy most nálad lenne a karácsony, nem a szülőknél. Ha jól értettem, erről előtte nem egyeztettetek, csak felhívtad őket és meghívtad őket.

Lehet, hogy tényleg kényelmesebb a szülőknél, egy kis nosztalgia, együtt vagytok, mint amikor gyerekek voltatok :)

Persze igazad van abban, hogy nyilván te is tudsz készülni, vendégül látni.

Anyukádra ne haragudj, szerintem ő csak segíteni akart azzal, hogy a menühöz adott tanácsokat, hogy mindenki elégedett legyen.

Egyébként a jó megoldás, hogy Szenteste otthon készülődsz úgy ahogy neked tetszik, főzöl, amit szeretnél.

Aztán Karácsony első vagy másnapján összejöttök a szülőknél.

2014. dec. 1. 12:26
 10/24 anonim ***** válasza:
21%

Itt sajnos már kialakult szokást akarsz megváltoztatni, ami elég nehéz. Értem, hogy miért esett rosszul. De eleve rosszul volt kialakítva. Normális helyzetben mindenki a Szentestét otthon, szűk családi körben ünnepli és másnapján, harmadnapján lehet ide-oda menni vendégségbe. A legnagyobb baj, hogy a Szenteste van kialakítva nálatok rosszul. És mivel anyukád birtokolta a Szentestét, nem akraja átadni ezt. Idén már ne kavarj be, mert csak veszekedés lenne belőle, a béke kedvéért törődj bele, hogy ezen már nem tudsz változtatni. Viszont az ünneplés után-ne azon a napon- mondod, hogy jövőre te szűk körben ünnepled a Szentestét, mert sajátot akarsz. Másnapján szeretnél látogatóba menni, vagy harmadnap.

Ha már egy évre előre szólsz, nem lehet belőle baj, addig megbékélnek, és jogod van saját ünneplésre, mert szeretnél te is készülődni. Megbeszélitek, hogy jövőre te mész látogatóba 25.-én, és 26.-án meg ők jönnek hozzátok, például. Következő évben lehet fordítva, vagy más vár titeket vendégül...megbeszélés kérdése. De a Szentestét mindenki töltse otthon, ez a legtisztább.

2014. dec. 1. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!