Érvényes így az eltartási szerződés?
Figyelt kérdés
Van 2 lánytestvér.A fiatalabb a szülői házban lakik,melynek fele az édesapjuk halála után az Ő nevére került.A ház másik fele az anyjukon van,valamint az egész ház feletti haszonélvezet.A házat közösen lakja a fiatalabb lány a családjával(férj,1 gyermek).Az idősebb lány 50 km-rel arrébb lakik a családjával.A két lány anyja mégis az idősebb lányával(aki nem lakik vele) kötött eltartási szerződést.De jelenleg-már évek óta-a ház összes rezsijét a házban lakó lánya fizeti.Tehát:bármi felmerülő költségbe nem száll be sem az anya,sem az eltartási szerződéses másik lány.Mi van ilyenkor?Ilyenkor módosul valami jogilag?2014. nov. 13. 16:47
21/26 anonim válasza:
Akkor én is elfogult vagyok,mint ő.Mert én is a gyerekeimet védeném minden helyzetben.:) De ezek szerint a lány anyja nem ezt teszi...
22/26 A kérdező kommentje:
Sajnálom,hogy ilyen vitát okoztam.Igen,lehet elfogult vagyok,mert a gyerekeim érdekeit nézem.Sajnos,én nem tudok velük együtt lakni.De nagyon örülök minden pillanatnak,amit velük tölthetek.Örülök a fiamnak,a csodálatos menyemnek,és a tündéri kisunokámnak.Semmiért nem adnám azokat a perceket,amikor ott vannak velem.De sajnos nem vagyunk egyformák.Akiben nincs anyai érzés,az szülhet egy fészekaljnyi gyereket is,akkor se fog anyaként viselkedni.Egyébként,a nászasszonyom a másik lányát sem tüntette ki soha anyai szeretettel.És még annyit,hogy nem a fél házról megy itt a fő vita.Hanem az emberségről.Köszönöm a hozzászólásokat.
2014. nov. 14. 19:00
23/26 anonim válasza:
Kedves kérdező! Az anyai szeretet abban is megnyilvánul, hogy hagyod a gyerekeidet élni az életüket. Ez az ő életük, és mivel segíteni nem tudsz nekik, ezért ne is sopánkodj, mert csak olajat öntesz a tűzre.
Az meg egy nagyon gerinctelen dolog, hogy a menyed anyját szidod.
Te mit szólnál, ha a nászasszonyod beleszólna abba, hogy miként neveled a gyerekeidet, és mit adsz nekik.
Szóval értem, hogy aggódsz, de akkor sincs hozzá semmi közöd. A házért nem dolgozott meg a fiad, hanem a felesége örókölte a felét, tehát inkább örülni kellene, hogy van hol lakniuk, és nem azt nézni, hogy mijük lehetne még.
Tudod, ez a pohár esete: félig tele van, vagy félig üres.
24/26 anonim válasza:
Meg kell találni a megoldást a menyedéknek,hogy elmenjenek onnan.Hagyják ott az anyját egyedül!Majd akkor megtudja,hogy milyen az,amikor rá se nyitja senki az ajtót.És meglehet,hogy szüksége lenne a segítségre,hisz ő öregszik hamarabb...
25/26 anonim válasza:
Nagyon jó ötlet, amit az utolsó írt. Felnőtt emberek, ideje lenne, hogy a saját lábukra álljanak és ne anyuci házában éljenek. Akkor legalább megtudnák, hogy milyen nehéz saját maguknak házat venni, vagy bérelni.
26/26 anonim válasza:
Szerintem az lenne a tisztességes ha még életében a másik lányra íratná a ház másik felét. Akkor nem lenne oka senkinek sem azt méregetni patikamérlegen hogy ki mit tett és nem tett. Az édesanya ott nem szeretné kiforgatni a másik gyerekét az szülői házból. Ha eltartási nélkül ráíratná az anyai részt, akkor mindkét testvér megértené hogy fele-fele arányban tulajdonosok a szülői házból. Akkor nem kellene méregetni hogy ki mit tesz és nem tesz. Az édesanyának egyébként kutyakötelessége mindkét gyermeke érdekéért kiállnia. Ne legyen így, de mi van ha a nagymamától elküldenék az idősebb gyerek családját? Ő is csak a szülői háznál kötne ki családostul, mert ott mindig helye kell hogy legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!