Érvényes így az eltartási szerződés?
Ezt még most kéne megbeszélni velük, amíg élnek. Haláluk után sokkal nehezebb lesz megtámadni a végrendeletet.
Nem tudom te melyik szereplő vagy ebben a történetben, de amennyiben a szülők nem látják be, hogy a távol élő családjuk semmit sem törődik velük, és nem osztják ketté igazságosan az örökséget, az ott élő család költözzön el nyugodtan. Nem a pénz, nem a befektetés miatt, hanem a gerincesség miatt. Amíg ott vannak és minden terhet ők fizetnek, addig nem tudnak saját házra spórolni, és meg sem térül az áldozatuk, mert nem ők örökölnek. Így én biztos nem segítenék a szüleimnek, abban a tudatban hogy kitagadtak. Még egyszer mondom, nem a pénz miatt.
Mi van az eltartási szerződésben? Mit kéne teljesítenie a testvérednek? Mit kap cserében? A ház másik felét?
Apukád utáni részt, hogy hogy csak te örökölted és nem ketten a tesóddal?
Szerintem kérdezz meg egy ügyvédet, ő fogja tudni pontosan. Vannak ingyenesek is.
Egyébként én úgy tudom, hogy semmilyen szerződéssel nem lehet valakit kizárni az örökségéből, szóval te is örökölsz anyukád után, és nem csak a tesódé lesz.
Ahogy az apjuk az egyik gyerekre íratta a részét, úgy az anyjuk is megteheti ezt a másik gyerekre. Tulajdonképpen ehhez még eltartási szerződés sem kellene, minden további nélkül ráhagyhatná végrendeletben. Persze azt meg lehetne támadni a köteles részért, de ilyen alapon az apai végrendeletet is megtámadhatta volna a másik gyerek. Úgy igazságos, ha a tesvérek egyenlően örökölnek a szülők után. Az eddigi igazságtalanságot szeretné most az anya rendezni.
Az más kérdés, hogy elvileg az anyának kellene fizetni a rá eső rezsit, de az ott lakó lányának meg lakáshasználati díjat kellene fizetnie, tehát valószínűleg még így is ő jár jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!