Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rongalo, hiperaktiv kistestver...

Rongalo, hiperaktiv kistestver, szuelimet nem erdekli. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Enyhen szolva szetvet az ideg. Ocsem ma reggel tonkretette az x boxomat, amire en gyujtottam ossze a penzt tavaly, 17 evesen. A garancia ugye erre nem terjed ki, igy kb. a kukaba is kidobhatnam. Mondzam szuleimnek, hogy vegyenek nekem egy ujat, mert az o hibajuk, hogy nem kepesek fegyelmezni. Erre nevetnek jajjj kisfiam hiszen kicsi meg stb. Amikor visszakerdezek, hogy ok ertem szoval vesztek nekem egy ujat vagy megcsinaltatjatok? Arra nema csond a valasz. Ocsem 6 eves. Minimalisan viselkedhetne mar. Mindent szabad neki. Ordiblni, rongali, utogetni, ovibol rendszeresen hazakuldtek hogy nem birnak vele, meguti az ovonot, meghuzza a hajat, verekszik. Minap ramboritotta a forro leveset, egy eve osszetorte a szemuvegemet, szuleimet is meguti, osszefirkalja a falat, anya tusfurdojet a minap belenyomta a wc-be. Es barmit csinal szuleim reakcioja: jaj de aranyos kis rosszcsont babam vagy. Mondjuk en ezentul le×sz@arom (bocsanat ideges vagyok) hogy szuleim cuccvaival mit csinal ezentul kulccsal zarom a szobamat es takaritok magamnak, de ez az xbox nagyon kiakasztott. Lehet masoknak csak egy vacak amin jatszani lehet, de en egesz nyaron meg az oszi szunetben foldet meg sodert lapatoltam, hogy osszejojjon az ara es szuleimnek ez semmit nem jelent.
2014. okt. 25. 09:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid tipikusan azok a debil idióták (bocsánat), akik lusták gyereket nevelni. Majd amikor tinédzser lesz, menni fog a szánom-bánom sírás-rívás, hogy hol rontották el, amikor a rendőrök hozzák haza. ismerek ilyeneket. Zárd el minden cuccodat, de én így még a gyámügynek is szólnék! Főleg, hogy az óvodából is hazaküldik, mert üti-veri az óvónőt, a társait, rongál, stb. A gyámügynek ehhez biztos lenne egy-két szava, nem csak a helyzethez, de a szüleidhez is. Bocsi, hogy ezt mondom, de tipikusan így kell bűnözőt nevelni.
2014. okt. 25. 11:12
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
én kisöcsém nem volt ennyire elkapatva,de nem vághattam pofon ám egyszer arra értem haza, hogy eltűnt a zsebpénzem(az egész és nem kis összeg volt).Mint kiderült az öcsém ellopta és abból chipset vett a haveroknak(alsós volt). Akkor én akkorát lekevertem neki hogy még pördült is egyet ,persze anyáék mondták hogy a pofon nem kellett volna(de megértettek) viszont onnantól kezdve soha többet nem nyúlt a holmimhoz.Ne érdekeljen szüleid mit szólnak hozzá hogy ordítasz vele stb. hisz ők se figyelnek kellőképpen rád+ a te terhed is marad egy ilyen öcsike ha senki nem neveli meg időben mindegy milyen messzire költözöl.
2014. okt. 25. 12:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, ami veled történt kérdező! Sajnos, ha a szüleid így folytatják, akkor az öcsédből nem lesz normális felnőtt, ha már most ilyeneket csinál. Az xboxot vidd el szerelőhöz és dugd a szüleid elé a számlát (ha megéri megcsináltatni), hogy hajlandóak lennének-e beszállni, elvégre saját pénzedből vetted és a drága kicsi öcsi tette tönkre. Amúgy zárd el előle az értékeid és a szobádat is és próbálj minél előbb lelécelni innét, mert a szüleid is megérik a pénzüket (már bocs).
2014. okt. 25. 13:17
 14/16 anonim ***** válasza:

Csavarj le neki egy akkora pofont, hogy a füle is kettéáll. Ennyi. Ne foglalkozz a szüleiddel. Ha kérdőre vonnak, csak mondd nekik, hogy te legalább próbálod az öcsédet megrendszabályozni , ha már ők tojnak rá. Közöld velük, hogy téged nem érdekel, hogy az öcséddel mi lesz felnőtt korára, de te nem fogod őt pátyolgatni, meg nevelgetni, mert egyrészt nem a te feladatod, másrészt nem a te hibád, hogy a szüleid ilyen idióták, hogy hagyják elkallódni.

Szimplán ha nem hagyja békén a dolgaidat, vagy megint tönkretesz valamit, csavarj le neki egyet és kész. A szüleid meg maradjanak csendben, mert ha ők nem akarják nevelni a gyereküket, mert lusták, akkor ilyenkor se háborodjanak fel. A való életben sem fogja senki sem pesztrálni az öcsédhez hasonlókat.

2014. okt. 25. 13:44
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Összegyűjtöd a játékait,amik jó állapotban vannak, egy zsákba, eladod vaterán és veszel az árából egy új x-boxot vagy kifizeted belőle a javíttatást. Tanulja meg, hogy a tetteinek van következménye.
2014. okt. 25. 14:16
 16/16 anonim válasza:
írj légyxszi privátba. Elintézem a kissrácot olcsón. Megógyuk
2014. nov. 10. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!