Testvérem nagyon neheztel rám 7 éves hiperaktív kisfiam zavaró viselkedése miatt, szerinte ez csak nevelés kérdése, már nem bírom a folytonos kioktatást, mit tegyek?
Amiket felrótt nekem:a gyerektől nem lehet normálisan beszélgetni,mert zavaró a sok beszéde,mozgékonysága ,ki kellene belőle nevelni az izgágaságot ,mozgekonysagot.
Rá van hagyva szerinte minden ,nincsen megnevelve .
Nem érdekli,hogy egyértelműen hiperaktivnak diagnosztizaltak és gyógyszer kell neki .
Folyton azzal jön ,hogy más lenne teljesen a fiam ha megnevelnem ,hiába a sok erőfeszítésem nem látja be ,hogy sajnos ennyit lehet jelen pillanatban elérnünk.
Nagyon megromlott a helyzet mert már az unokatestvérek is visszamondta amiket otthon hallottak a fiamrol és ez nekem nagyon fáj ,hogy családon belül sem fogadják el a fiamat ,holott nem agressziv ,sőt kifejezetten szereti az embereket,az persze igaz ,hogy zavaró tud lenni másoknak a nyugtalansága ,türelmetlensége.
A hiperaktivitást nem lehet kinevelni a gyerekekből, az nem nevelés kérdése, hanem egy állapot. (azt viszont nem tudtam, hogy erre gyógyszert kell szedni, más megoldás nincs?)
Manapság egyre gyakoribb, talán a felpörgött életritmus miatt, és ezek a gyerekek mások, mint az átlag. Sokan viszont nem jutnak el arra az értelmi szintre, hogy ezt belássák, mert még mindig ott vannak leragadva, hogy durr egy pofon, és a gyerek nem pofázik. Bocsánat, hogy ilyen csúnyán fejeztem ki magam, de ez a helyzet.
Tesódnak egyébként van már gyereke? Feltételezem, hogy nincs, és azért tud ilyen könnyen kioktatni, ha lenne tapasztalata, valószínűleg kicsit jobban átérezné a helyzetedet.
Szerintem valójában nem is tudja mi az a hiperaktivitás, és nem is nagyon érdekli, mert egyszerűbb valakit leosztani, hogy rosszul neveli a gyerekét, mint utánajárni a dolgoknak, és egy kicsit alkalmazkodni a helyzethez.
Elhiszem, hogy rosszul esik, az én gyerkőcöm, csak túlmozgásos és figyelemzavaros, de falnak tudok menni, ha bárki azt mondja, hogy rosszul neveltem.
Én a helyedben azt csinálnám, hogy összegyűjtenék néhány rövid cikket a hiperaktív kisgyerekekről, és a testvéred kezébe nyomnám. Ha elolvassa őket, talán egy kicsit elkezd gondolkodni. Arra pedig szépen megkérném, hogy a gyereknevelést hagyja rám. Ha csak kritizálni jönne, én biztos, hogy nem látnám szívesen legközelebb, és ezt szóvá is tenném. Egyébként férfi vagy nő a testvéred, idősebb vagy fiatalabb nálad?
Szia!
Tesómra is azt mondták annó hogy hiperaktív, mi elvittük őt előbb karatézni, utána pedig kung-fuzni. A sport segített, és nemsokára lenyugodott, most már felnőtt és nem is látszik a kiskori hiperaktivitásból semmi.
2. válaszban sok igazság van. Ma minden második gyerek vagy hiperaktív, vagy autista. DE! Ha hiperaktív, valamilyen szinten akkor is lehet, sőt kell(lene) nevelni. Lehet, hogy a sógornőd kívülállóként ebbe jobban belelát. Az biztos, hogy a hiperaktív gyerekkel jóval többet kell foglalkozni, de sokan ezt összetévesztik a mindent ráhagyok "neveléssel".
Ha látod, hogy mások számára zavaró a viselkedése, és rövid ideig sem tud elfogadhatóan viselkedni, ne vidd hozzájuk. Hidd el, jobb lesz mindenkinek. Nekem is a halálom, ha kisgyerekes vendégek gyermekei szétszedik a házat, ha legközelebb jönni akarnak, sajnos épp akkor nekünk nem alkalmas.
manapság, ha egy gyerek több figyelmet igényel és nagy a mozgásigénye, könnyen ráhúzzák, hogy hiperaktív!
Mégis miféle gyógyszerrel tömsz egy 7 éves gyereket? Nyugtatózod?
Mi ez a mindenre gyógyszert szedünk hozzáállás?
7évesen azért már kellő felfogó képessége van egy gyereknek!
Sportolni jár ,de ez nem oldja meg a problémát egyáltalán.
Olyan gyógyszert kap amit a gyerekpszichiater írt fel neki ,ami segiti a súlyos figyelemzavar mellett koncentrálni,ami nélkül lehetetlenné válna a beilleszkedése a normál általános iskolába .
A hiperaktivitas nem csupán viselkedésproblémát jelent ,nem képes figyelni,teljesíteni az iskolában ,tanulási zavarral is jár ,melyen segít a gyógyszer és ha jól megy minden pár év múlva abba lehet hagyni .
Az ADHD egy egész életre szól sok esetben,esetleg eletkoronkent más tünetekkel jár ,egy -egy jól irányzott pofonnal tönkre lehet tenni legjobban az amúgy is állandó kudarcokkal küzdő ,egyre inkább szorongó gyerek idézetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!