Bunkó voltam sógorommal?
Szerencsés ember vagyok, itthonról végezhető munkám van. Most, a nyári szünetben neccesebb, mivel ovis gyerekeim természetesen itthon vannak, de megoldom.
Sógorom tanár, agglegény, nem tud mit kezdeni az idejével. Két héten belül másodszor jelezte, hogy meglátogatna hétköznap, nap közben, a második alkalommal a környékünkön járt, gondolta, "beugrik", de előtte felhívott. Mindkétszer kedvesen közöltem, hogy ne haragudjon, de én dolgozom, határidőim vannak. Erre tegnap telefonált anyósom, hogy nagyon megbántottam a fiát a visszautasításommal. Hogy magyarázzam meg, hogy nem csak a lábam lógatom otthon, és én se rontok be hozzá matekórára trécselni? Már mondtuk, hogy hétvégén szeretettel várjuk, de akkor haverozik, mert azok hétköznap dolgoznak. A gond csak az, hogy én is...
Szerintem nem voltál bunkó, mert nem azt mondtad, hogy ne jöjjön, hanem azt, hogy inkább hétvégén. Ha azt megérti, hogy a haverok dolgoznak, akkor ezt is megérheti, felnőtt, gondolkodó ember.
Egy kávé igaz, hogy csak 15 perc lett volna, de én még olyat nem tapasztaltam, hogy vendég jön, és elküldöm 15 perc múlva, hogy most már dolgom van.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod, inkább legközelebb próbáld elmagyarázni a sógorodnak, hogy pillanatnyilag egyszerre 3-felé próbálsz figyelni (2 gyerek + munka), ő negyediknek már nem fér bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!