Rengeteg ember miért tartja előrébb a barátait/haverokat mint a családját?
Azt tudom, hogy "barátot te választasz, családot nem!" de miért van az, hogy rengeteg embert ismerek aki előbb nyúlna tűzbe 1 barátjáért, mint 10 családtagjáért!
Azt hiszitek, biztos megérdemelte a csaléd ezt, de nem, segítenek az emberen, jóban vannak, nincs harag, nem tagadják ki, de mégis előrébb tartja a barátait/haverjait/kollégákat mint a családját!
Miért ha nincs rá oka?
Rengeteg ilyen embert ismersz? Ez sajnálatos, mert én egyet sem, bár nem faluban élek.:)
Úgy érted, hogy olyan családja, akit magának teremtett (feleség, gyerekek) vagy családja, mint a szülei, tesói? Mert szerintem előbb menne valaki tűzbe az új családjáért, mint a régiért, mert lehet, hogy azokkal nincs jóban.
Mert az igaz barátok ott vannak, mindig melletted állnak, segítenek, a családtagok pedig nem feltétlen.
Baj esetén én is előbb menteném meg a barátnőmet, aki segített, támogatott, mint azt a pár rokont, aki a hátam mögött beszélt ki, ahelyett, hogy kérdezett volna, és hagyott majdnem meghalni.
Ennyi.
Attól függ milyen családról beszélünk. Ha ezalatt a szülőket, rokonokat, testvéreket érted, és pl. rossz a viszony (rossz gyermekkor pl.), akkor érthető.
Ha a család alatt a házastársat, saját gyermeket érted, akkor azért, mert az ilyen emberek nem érettek a házasságra, és az esetek jó nagy hányadában "véletlen" teherbeesett a nőci, hogy férjet fogjon vagy hasonlók.
Melyik család? Szülők, teso, rokonok? Azt nem választod. Ha sose állnak vki mellett. Ha gyerekkortol a barátok vannak ott a fontos dolgoknal , akkor persze hogy a barátok lesznek fontosabbak. Hiszen velük ezer történés összeköt.
Ha a feleség/férj és a gyerekek nem fontosak akkor meg az csak kirakat. És sose volt fontos
előbb nyúlna tűzbe 1 barátjáért, mint 10 családtagjáért!
mert a barátaival őszintébb a szeretet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!