Ti mit tennétek az én helyemben? Jó, hogy igyekszik az ember, de azért a tűrőképességnek is van egy határa.
Múltpénteken volt a szalagavatóm. Minden közeli családtagot meghívtam, mindkét keresztszülőm. Szépen átmentem mindegyikhez, meghívót is csináltattam(saját kezüleg,mert azt tudom hogy jobban értékelik a keresztszüleim), s azt mondták hogy persze eljönnek. Igen, az egyik el is jött, a másik (keresztapám) az nem, holott a felesége (keresztanyum)igen. Azóta eléggé kivagyok rá, s azt mondtak hogy ebből elég, ha ő így akkor én úgy! Nem első eset hogy ilyen, születésnapomkor mindenki felköszönt csak ő nem ( holott ő bezzeg elvárja, de ha megcsinálja az ember akkor húzza a száját), mikor átmegyek hozzájuk soha nem érdeklődik irántam, én meg már egy ideje meguntam ezt, sosem dugja ki a képét olyankor. Mikor voltam a Balatonon táborba akkor is csak húzta a száját, mikor az élményeimet meséltem úgy belekötekedett a témába hogy anyuval úgy mentünk haza hogy sírt.... Anyumnak ő a bátyja, nem tudom mire jó ez a viselkedése, mindenkit elmar maga mellől, feleségével minden apróságért üvölt, nagyom mesélte hogy volt hogy kapott is tőle... Nagymamám szerint többet kéne vele foglalkozni, de nem lehet! Emlékszem kb 2 éve kérdeztem tőle hogyan kell halakat tartani, akkor is le voltam rázva flegmán hogy úgyse lesz halad.
A feleségét ( keresztanyum) meg nagyim ( az ő anyját) szeretem s ragaszkodom hozzájuk, de már teljesen görcsbe áll a hassm ha közelítek a házuk felé. Most sose menjek át keresztapám miatt? Nagyon kivagyok miatta!!!
Légy őszinte, és lesz ami lesz! :)
mert ennek sincs túl sok értelme, hogy a keresztapád miatt feléjük se nézel.
Keresztapádnak viszont szerintem magával lehet baja, vagy senki se jó neki! :) ismerek ilyen embereket! :)
Számomra a legjobb megoldás, ami másoknak nagyon nehéz, az az egyenesség. Ha zavar valami, akkor megkérem, hogy van e ideje rám egy pár percre és elmondom neki, hogy úgy érzem a rokoni szeretet csak egyirányú. Elmondom neki, mennyire rosszul esik, hogy nem támogat az élményeimben és álmaimban. És persze elmondom, hogy mindez azért esik rosszul, mert szeretem. Sok embernek nagyon nehéz ilyen egyenesnek és nyíltnak lenni, de meg lehet szokni. Sőt sokan meg is tennék, csak akkor már késő, mert akkor jut eszébe az embereknek megölelni egy szerettüket, vagy elmondani mennyire szeretik amikor már meghalt. Ne várjátok meg.
Addig nem megoldás az, hogy nem mész akkor te sem hozzá. Elmondod neki ezeket, vagy megpróbálod és ha nem hajlamos a változásra, akkor nem foglalkozol vele te sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!