Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sok ember miért nincs jóba a...

Sok ember miért nincs jóba a rokonaival?

Figyelt kérdés

Például nekem apám mindig rossz véleménnyel van a nővéréről és annak családjáról, persze ha néha kijönnek akkor úgy-ahogy többnyire normálisak egymással -nem mindig-, de azon kívül apám is kritizálja őket és ők is apámat illetve minket.(de főleg apámat)

Anyám pedig jóba van a saját rokonaival és apám is őket kedveli inkább ,mint a saját testévérét.

De ez csak az én családom, ezen kívül több ismerősömnél ugyan ez a helyzet, sokan nem is tartják a kapcsolatot.

Nyilván sok olyan van aki most azt írná,hogy ő jóba van, nem is állítom,hogy mindenki, de az én környezetembe sokan vannak hasonlóan.Nem értem...én nem szeretném ha így lenne.

(Szóismétlés mindenhol, bocsi, de már nincs kedvem más szavakon gondolkozni, késő van.)

2013. dec. 28. 23:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Általában azért, mert pitiáner hülyeségeken összevesznek, aztán megsértődnek...aztán megy az évekig tartó hiszti.

Pl. apósom és az öccse az anyjuk halálakor az örökség tárgyalásánál összeveszett a 2. öccsükkel, kb. 10 éve szóba sem állnak, és olyan kicsinyes sz*rokon problémáztak, minthogy kihez kerüljön 1-1 gyűrű :( Nagyon szeretem apósomat, de ezt nem tudom megérteni...meg állítólag a másik testvér felesége "tiszta dilis" és miatta sem beszélnek mert őt nem kedveli a család.

Ez most csak egy példa volt, hogy milyen hülyeségeken össze tudnak veszni az emberek...

2013. dec. 29. 00:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szimplán azért mert manapság megtehetik. Régen még illett jóban lenni a rokonokkal (mert mit gondolnak majd mások), ma viszont már egyre kevésbé érdekli az embereket hogy mit szól hozzá a többi ember. Ezért ahol nem jön ki a rokonság ott hanyagolják egymást. Szóval szerintem ez nem új keletű dolog, csak a szokások változtak meg, ma már nem maradnak az emberek kötelességtudatból házasok hanem elválnak ha úgy adódik, ha pedig nem szimpi a rokon akkor elkerülik.
2013. dec. 29. 00:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert az ember a rokonait nem választhatja meg csak a barátait.
2013. dec. 29. 00:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Én azért nem vagyok jóban velük, mert totál ellenkező az egész életünk meg a jellemünk, meg úgy minden, és ha szemebejönnének velem az utcán tuti nem barátkoznék össze velük. De mivel rokonok vagyunk, ezért "össze vagyunk zárva" és nincs választásai lehetőség és ez fusztráló. Amúgy semmi bajom velük, meg nem rossz emberek, csak nem szimpatikusak, nem igazán érdekelnek.
2013. dec. 29. 01:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Mi is főképp veszekedések miatt nem tartjuk a kapcsolatot bizonyos rokonokkal. Mondjuk abból következtetve, hogy ők szították a veszekedést és ők sértődtek meg, valószínűleg csak indokot akartak a kapcsolatmegszakításra. Teljesen más az értékrendjük meg a hozzáállásuk a dolgokhoz mint nekünk (mondjuk ettől gyerekként érdekesnek találtam őket, felnőttként meg idegesítőnek), meg más "társadalmi rétegbe" tartoznak ha van még ilyen (mi vagyunk a falusi gazdálkodók, ők meg a városi vállalkozók)

Néhány rokonnal a távolság miatt nem tartjuk a kapcsolatot, vagy mondjuk távolabbi rokonok és csak néha futunk össze.

2013. dec. 29. 03:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Pontosan ezért, mert a rokonaidat nem te választod. Én konkrétan csak a legfiatalabb nővéremmel vagyok rosszban, sajnos vele egy házban is lakom. Egyszerűen annyira irritáljuk egymást, ugyanolyan makacsok vagyunk, viszont a jellemünk/véleményünk gyökeresen különbözik. Próbálok jóban lenni vele, de ez szinte lehetetlen vállalkozás, így inkább elkerülöm a vele való találkozást.
2013. dec. 29. 03:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is mindig azt szerettem volna ha a családi kapcsolatokat normálisan lehet ápolgatni, normális összejöveteleket lehessen tartani, ha átjönnek/átmegyünk akkor nem úgy hogy gyomorgörcs hanem vidáman.

Viszot korántsem ilyen a helyzet. Anyum pl nem szereti keresztanyámat a viselkedése miatt, én az uncsimat nem csípem (két évvel kisebb nálam, lány, el van szállva magától típus csaj és nem érzem jól magam a társaságában, ezek mellett szépen elvett melőlem szinte minden haveromat-ja, és még nem egyszer a képembe is hazudott :D , ugye milyen szép uncsi az ilyen?). Egyszer azt hazudta hogy az ÉN karkötőm valójában az övé (jó, kivágta a díszhisztit, odaadtam neki, legyen vele boldog), aztán 2 éve szilveszterkor a barátommal a szobában voltunk, pihentünk, én aludni szerettem voltam, le is hunytam a szemem és ő BERONT, ide-oda billenti magát mint egy r*banc (akkor ő olyan 12-13 lehetett!!!) és nekem mindvégig kissé nyitva volt a szemem, láttam miket csinált. Rá két hónapra szakítottam barátommal, és képes azt hazudni a szemembe hogy szilveszterkor mikor én aludtam barátommal a szobámban hogy barátom megfogta az ő fenekét... Kár hogy valójában meg se fogta, de mindegy :)))-ráhagytam, hadd legyen elszállva magától. Szóval annyira el van szállva magától, a fennagy szépségétől, azt hiszi ő a világ legnagyobb szépsége... Volt a 16. szülianpja akkor is, magasról le volt sz*rva hogy én mit csinálok benn a szobában (ő elvolt barátjával mellettem, uncsija a telefonjával, másik uncsija a menyasszonyával... én meg köszönöm szépen néztem a plafont-jó rá 20 percre ezt meguntam és kihúztam a szobából és mentem a felnőttekhez-én 19 vagyok, lánym sokkal jobban éreztem magam a felnőttek között). Szóval uncsikám ilyen, nem is szeretem.

Aztán ott van drága keresztapám, akinek baja van mindenkivel. Múltpénteken volt a szalagavatóm és oda se dugta a pofáját. Mikor szülinapom van fel se köszönt, holott mindneki felhív hogy boldog szülinapot kívánjon - ő bezzeg elvárja, de amikor csinálja az ember vágja a pofákat...

Anyum meg keresztanyumat nem igazán csípi (nem is csodálom mondjuk), ő mindig csak a pénzzel jön, hogy adóságban vannak meg minden (közben irtó jó fizuja van hidjétek el-most vette egy Galaxy s2-est a lányának és minden hónap kemény pénzt fizet érte, ha kutya kell a lányának azonnal megkapja, ha laptop, azt is, ha egy limuzint kérne, azt is azonnal megkapná-szóval ez mind sajnáltatás. Azonbelül semmi ízlésük nincs, ha elmondod a te véleményed neki vagy próbálod finoman közölni hogy azt épp úgy nem jó, akkor az úgy már nem jó és jön a csúnyán nézés. Szóval ő tipikus olyan személy aki csak előre mint a ló.

Nagyimmal se jobb a helyzet, ő se túlságosan bírja anyum, anyum se őt, mert mindig beleszól mindenbe, zavarja ha nem visszük el magunkkal vásárolni (de bezzeg azt nem veszi figyelembe hogy vittük ide-oda nem is egyszer! -még kirándulni is igen messze).

Úgyhogy hidd el nekem az ember ha nem bírja egy rokonát, okkal nem bírja ! :)

2014. febr. 5. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!