Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg az én felelősségem?

Tényleg az én felelősségem?

Figyelt kérdés

Közölték velem a szüleim, hogy miután befejezem az egyetemet és normál, önálló keresetem lesz, haza kell adnom havonként X összeget, mert hogy ők neveltek fel. Már 14 éves korom óta nem élek velük, félévente ha kétszer meglátogatom őket (ünnepek) és (szerintem) azért nem voltak éppen mintaszülők...

A család egyhangúan kijelentette, hogy az értelmi fogyatékos unokatestvérem velem fog majd élni, szintén én tartom majd el, mert hogy én is lány vagyok. Sose jöttünk ki jól egymással, de ennek ellenére is ezt akarják.

Most én hisztériázom fölöslegesen vagy ez azért már tényleg túlzás?

2014. jún. 13. 13:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tulzas, hogy egy 30-as ertelmi fogyatekos embert a szulei tartanak el es gondozzak. Tulajdonkeppen ez lenne a normalis. Ha mar nem birjak fizikailag, akkor meg otthont kell keresni.
2014. jún. 13. 14:36
 12/17 anonim ***** válasza:
97%
Dehogy a te felelősséged, ne is idegesítsd magad ezen. Nagy ívben tenni kell rájuk, és ezentúl még ritkábban látogatni, mint eddig...Fenyegetőzhetnek, a nyakadba varrhatják szóban a fogyatékos unokatesót, de neked attól az égvilágon semmilyen jogi felelősséged nem keletkezik. Elengeded a füled mellett és kész. Ilyen családhoz én mellesleg be nem tenném a lábamat...Látogassa őket a halál, ha téged csak egy fejős tehénnek néznek, meg dajkanéninek.
2014. jún. 13. 17:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
De nem értem, ez most kérdés? Te gondolkozol rajta, hogy teljesítsd, amiket szó szerint követelnek? mert ha igen, akkor tényleg oda az életed. Én nem adnék egy forintot se, csak ha ÉN látom jónak, az unokatesómat pedig 100% hogy nem fogadnám be. Most min vacilálsz?
2014. jún. 14. 12:52
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt terveznek amit akarnak, te meg éld tovább az életedet.

Nyugodtan fenyegetőzhetnek perrel is, te csak nyertesként jöhetsz ki belőle. Ők azt mondják fogadd be az unokatesót, te meg azt mondod, hogy "nem", és becsukod az ajtót/leteszed a telefont.

2014. jún. 14. 13:22
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Talán az lenne a legjobb ha megszakítanál velük minden kapcsolatot, és élnéd a saját életed.
2014. jún. 14. 13:50
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerintem életemben először ellentmondok nekik :)
2014. jún. 16. 13:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Én tuti megmondanám nekik, hogy majd akkor kapnak pénzt, hogyha megtanulják azt beosztani és nem verik el az első pár napon, vagy az első két héten.

Emellett addig sem kapnak, amíg a saját életemet feladható szintre, tehát van hol laknom, vannak bútoraim, ki tudom fizetni havonta minimum a lakbért és rezsit, szóval még saját kecó sem kéne, és meg tudom venni a kaját a hónapban. Ez egy ideig el fog úgyis tartani, míg sikerül egyedül egy ilyen körülményt elérned, de a saját életed kell élned, saját szabályaid, szád íze szerint.

Kérdés, hogy mennyi idős vagy, de gondolom 21-22 körül minimum, ha az egyetem végét emlegetik.

Én anyának mondjuk egyetemistaként segítettem, de azért, mert keresett havi 80-t, amiből 30 volt a bérleti díj, hogy tudjon dolgozni, meg a cuccai, amik kellettek, és eldönthette, hogy számlát fizet vagy kaját vesz. De ez egy másik eset.

Lényeg, hogy csak úgy tuti tennék rájuk magasról.

Unokatestvéred pedig. Én nem bírnám lelkileg. Egy pár hétig lehet, hogy utána tuti nem bírnám ép aggyal. Erre is mondd meg, hogy átmenetileg, max. 1 hónapra oké, de ők fizetik a nővért/háziápolót, aki otthon lesz vele, míg te dolgozol. Erre úgyis befogják, vagy ha nem, akkor megmondod, hogy szeretnél végre a SAJÁT lábadra állni, és bocsi, de ez nem fér bele.

Az a lényeg, hogyha úgy van, akkor légy kemény, és állj a sarkadra.

Egyébként ha már megmondtad nekik...

Hogy reagáltak?

2014. jún. 22. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!