Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg az én felelősségem?

Tényleg az én felelősségem?

Figyelt kérdés

Közölték velem a szüleim, hogy miután befejezem az egyetemet és normál, önálló keresetem lesz, haza kell adnom havonként X összeget, mert hogy ők neveltek fel. Már 14 éves korom óta nem élek velük, félévente ha kétszer meglátogatom őket (ünnepek) és (szerintem) azért nem voltak éppen mintaszülők...

A család egyhangúan kijelentette, hogy az értelmi fogyatékos unokatestvérem velem fog majd élni, szintén én tartom majd el, mert hogy én is lány vagyok. Sose jöttünk ki jól egymással, de ennek ellenére is ezt akarják.

Most én hisztériázom fölöslegesen vagy ez azért már tényleg túlzás?

2014. jún. 13. 13:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
Ezt nem reagálod túl, tényleg túlzás. Annyira, hogy akár pofátlanságnak is nevezhetném. Én borzasztóan kiakadnék. Az unokatestvéres részen pedig különösen.
2014. jún. 13. 13:43
 2/17 anonim ***** válasza:
99%
Ugy ertem, hogy most sem elsz veluk. En elnem tovabb az eletem, oda se figyelve, hogy ok mit terveznek.
2014. jún. 13. 13:45
 3/17 anonim ***** válasza:
99%
Nem hiszem hogy a fogyatékkal élő unokatestvéred a te dolgod lenne eltartani. Ezt nem gondolhatják komolyan. Bizonyos összeget pedig szokás hazaadni, ha az ember jól keres, a szülei pedig szegények. De ez megintcsak nem kötelesség, hanem belülről kéne hogy fakadjon. Nekem picit fura az a szülő aki ezt kéri (követeli?), nálunk soha nem kértek ilyet szüleim, én 10 éve kérdezgetem őket h kell-e segítség.
2014. jún. 13. 13:46
 4/17 anonim ***** válasza:
98%

Nem,nem a te felelősséged. Szerintem a szülőnek az a kötelessége ,hogy felneveljen a lehető legjobb tudása szerint. ezért vállalnak az emberek gyereket.Szerintem ez felháborító.

Az unokatestvér szintén,nem erőszakolhatnak rád ekkora terhet,ilyen fiatalon.

2014. jún. 13. 13:46
 5/17 anonim ***** válasza:
97%
#4 vagyok,igen ez igaz ,tőlem anyu nem kérte de én segítettem anyagilag,mert így láttam helyesnek.
2014. jún. 13. 13:48
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
szóval nem élsz velük és úgy kellene hazaadnod? ha rászorulnak és te megengedheted majd magadnak akkor adhatsz nekik ellenkező esetben pedig nem kell. Az unokatestvéredhez neked meg semmi közöd ( biztos van neki közvetlen családtagja), ne hagyd,hogy a nyakadba varrják.
2014. jún. 13. 13:49
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy teszel,ahogy diktálják..Neked életed nem lesz!
2014. jún. 13. 13:50
 8/17 A kérdező kommentje:

Ahol most élek (távolabbi idősebb rokonok) ott én is beleadok a kiadásokba, nincs is belőle probléma és segítek nekik a ház körül.

Anyámra nem tudok anyaként tekinteni, azt évekkel ezelőtt elintézte. Távoli ismerősként beszélgetek vele, amikor meglátogatom, banális dolgokról beszélve (időjárás, virágok stb). Nem az van, hogy ők olyan rosszul keresnek, hanem hogy nem tudják beosztani a pénzt (hónap elején minden fölösleges dolgot megvesznek, hó végén meg tőlem vagy másoktól kuncsorognak, hogy ne kapcsoljanak ki valamit...) A rokonaim, akiknél lakok, már "kölcsönadtak" neki több mint két milliót, miattuk kellett hitelt felvenniük.

2014. jún. 13. 13:56
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezek után nem tudom hogy képzelik, hogy haza kell adnod bármit is, ha ott laknál, akkor természetes lenne, de így, hogy máshol is befizetsz a rezsibe és 14 éves korodtól nem velük laktál, én egy fillért sem adnék.

Értelmi fogyatékos unokatesódnak nem élnek a szülei, vagy más közelebbi rokonai, hogy neked kellene ellátni?

2014. jún. 13. 14:12
 10/17 A kérdező kommentje:

Unokatesómnak élnek a szülei, de "nem örökké" és szeretnék majd jó kezekbe tudni (és nem szeretnék őt eltartani 30-as éveiben, mert az már túlzás). Ezt meg is értem, de tényleg kb a hangjára allergiásak vagyunk a másiknak több mint 10 éve. Ha egyikünk bemegy a szobába, a másik kijön.

Bőven vannak még rokonok, de nem tartják velük semennyire a kapcsolatot (még a testvéreikkel sem).

2014. jún. 13. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!