Tényleg az én felelősségem?
Közölték velem a szüleim, hogy miután befejezem az egyetemet és normál, önálló keresetem lesz, haza kell adnom havonként X összeget, mert hogy ők neveltek fel. Már 14 éves korom óta nem élek velük, félévente ha kétszer meglátogatom őket (ünnepek) és (szerintem) azért nem voltak éppen mintaszülők...
A család egyhangúan kijelentette, hogy az értelmi fogyatékos unokatestvérem velem fog majd élni, szintén én tartom majd el, mert hogy én is lány vagyok. Sose jöttünk ki jól egymással, de ennek ellenére is ezt akarják.
Most én hisztériázom fölöslegesen vagy ez azért már tényleg túlzás?
Nem,nem a te felelősséged. Szerintem a szülőnek az a kötelessége ,hogy felneveljen a lehető legjobb tudása szerint. ezért vállalnak az emberek gyereket.Szerintem ez felháborító.
Az unokatestvér szintén,nem erőszakolhatnak rád ekkora terhet,ilyen fiatalon.
Ahol most élek (távolabbi idősebb rokonok) ott én is beleadok a kiadásokba, nincs is belőle probléma és segítek nekik a ház körül.
Anyámra nem tudok anyaként tekinteni, azt évekkel ezelőtt elintézte. Távoli ismerősként beszélgetek vele, amikor meglátogatom, banális dolgokról beszélve (időjárás, virágok stb). Nem az van, hogy ők olyan rosszul keresnek, hanem hogy nem tudják beosztani a pénzt (hónap elején minden fölösleges dolgot megvesznek, hó végén meg tőlem vagy másoktól kuncsorognak, hogy ne kapcsoljanak ki valamit...) A rokonaim, akiknél lakok, már "kölcsönadtak" neki több mint két milliót, miattuk kellett hitelt felvenniük.
Ezek után nem tudom hogy képzelik, hogy haza kell adnod bármit is, ha ott laknál, akkor természetes lenne, de így, hogy máshol is befizetsz a rezsibe és 14 éves korodtól nem velük laktál, én egy fillért sem adnék.
Értelmi fogyatékos unokatesódnak nem élnek a szülei, vagy más közelebbi rokonai, hogy neked kellene ellátni?
Unokatesómnak élnek a szülei, de "nem örökké" és szeretnék majd jó kezekbe tudni (és nem szeretnék őt eltartani 30-as éveiben, mert az már túlzás). Ezt meg is értem, de tényleg kb a hangjára allergiásak vagyunk a másiknak több mint 10 éve. Ha egyikünk bemegy a szobába, a másik kijön.
Bőven vannak még rokonok, de nem tartják velük semennyire a kapcsolatot (még a testvéreikkel sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!