Engednéd a lányod olyan rokonhoz hétvégére, akinél?
Penészes a hűtő, illetve a fürdőszoba.
Kb egy hónapja jártunk ennél a rokonnál... Akkor mondta, hogy kifog takarítani, csak váratlanul mentünk vendégségbe, nem volt rá ideje, dolgozott stb.
Rá 3 hétre volt Húsvét, ment a párom hozzá, még mindig ne volt kitakarítva a penészfolt.. :(
A rokon kérte, hogy a 3 éves lányunk hadd legyen nála péntek délutántól vasárnap reggelig.
Felajánlottam Húsvét előtt, hogy segítek kitakarítani.
Köszöni szépen, nem kell. Megoldja.
1 hónap alatt nem sikerült, akkor majd pont most fogja péntekig kitakarítani?
Nézd, a penészedés az nem az a kategória, hogy nincs felporszívózva. Én sokszor napi 16 órát dolgozom, mint tolmács-szakfordító, és olyankor megesik, hogy 2-3 hétig nincs porszívózva, és van egy kis kosz, de ez elviselhető.
Amikor már nagyon rámérik, akkor mindig felporszívózok, utána felmosok és ennyi. Parketta és járólap van nálam mindenhol,így könnyű
A penész viszont nem játék, ez több hónapi nem takarításra, a falak vizesedésére, a szellőztetés hiányára utal.
A penész nemcsak esztétikai probléma, az egészségre is káros a penészgomba spóráik belélegzése (többek között kiválthat allergiás reakciót), és egyes penészgomba fajok mérgező anyagokat, un. mikotoxinokat is termelnek, amik a légtérből a légutakba kerülnek.
Gondolom, komolyabb problémákat csak hosszabb távon okozhat, ha valaki ilyen környezetben tartózkodik, de én nem szívesen engedném a három éves gyerekemet (és nagyobbat sem) ilyen körülmények közé.
Feltételezem, hogy jóban vagytok a sógornőddel, ha egyébként szívesen rábíznád a lányodat. Szerintem nyugodtan mondd meg neki tapintatosan, de őszintén az igazságot.
Én elengedném. Persze nem higénikus, de nem lehet "örökké" tisztaságban tartani. Előbb utóbb táborba is fogod engedni a gyereket, nem? Hát az sem a higéniáról szól. Semmi baj, ha már ilyen fiatalon tapasztal ilyen dolgokat. Mindenesetre az étel azért legyen friss!
A hütő, hogy érted, hogy penészes volt? Az étel benne vagy a hütő fala? Szerencsére el sem tudom képzelni!
Nem kell túldimenzionálni. Hűtőben nem veszélyes a penész, mert azon a hőmérsékleten inaktív a történet. Akkor szaporodhatott el benne, amikor le volt engedve a hűtő. Sajnos, ha egy házban felüti a fejét, onnan már nem lehet teljesen kiírtani. Miért nekünk rinyálsz? Miért vagy ilyen lehetetlen? A konfliktuskerülés ennyire jó dolog lenne? Gyáva vagy, mi a fenét kezdjünk mi ezzel itt? Miért nem a rokonnal beszéled meg? Háttérjátékosi, sunyi kerülőutakon kell intézni mindent? A kérdések 90%-ánál szerepe van ennek. Rendkívül uncsi. Senkit nem tanítottak meg kommunikálni? Senki nem bírt felnőni? Költőiek..
Különben meg te vagy az anyja, a fenéért nem tudsz egymagad/férjeddel közösen dönteni. Felnőtt vagy, anya vagy.
Köszönöm a válaszokat.
A hűtő üvegpolcai (felső 2) volt penészes, kb tenyérnyi méretű (volt) a penészfolt.
Nekem is az jutott eszembe, hogyha szeretne a lánnyal jönni, inkább jöjjön ő hozzánk.
Hogyha esetleg nálatok vigyáz majd a picire, akkor is ott tudjátok hagyni nyugodt szívvel?
Jól fogjátok érezni magatokat, vagy azon aggódtok majd, hogy mi történik otthon?
Otthon maradtak, vagy hazaviszi-e néha a picit?
Kicsit bizalom kérdés is ez. Ha egyikre is nem a válasz, akkor ne menjetek bele.
Persze nem ismerem a sógornőt, de aki a lakására nem tud igényes lenni, az nem tuti, hogy elbírna 3 napig egy picivel. Lehet, hogy gyakorolni szeretné az anyaságot, de még nincs készen rá szerintem.
Én azt vallom, hogy az ember előbb feleljen saját magáért, utána a környezetéért(háztartásért), és ha ez már rutin, akkor már menni fog másokért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!