Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi mit tettetek volna, az...

Mi mit tettetek volna, az illem a fontosabb vagy az egészség?

Figyelt kérdés

Első babás anyuka vagyok, nehezen jobb a babánk, de igyekszem nem túlfélteni, most mégis ezt mondják rám, és nem tudom, kinek van igaza.

Kértem a családot, hogy a gyerekágy végéig, a nagyrokonok legalább pár hétig ne jöjjenek még, főleg hogy járvány van a környéken. A baba most múlt két hetes. Hétfőn hívtak, hogy a héten jönnének. Mondtam, hogy még szeretnék egy kis időt, férjem is mondta, ők szabadkoztak, hogy csak pár percig zavarnak, nem is babalátogatás lenne, de pont erre járnak majd valami ügyben, és már annyira kíváncsiak!!! Hiába mondtam, hogy közösségi hálón már van fenn kép, erősködtek. Szerdát vagy csütörtököt mondtak, de nem jöttek, már örültem is, hogy végre ez egyszer figyelembe vették a kérésem, erre ma reggel 9 előtt megállt az autó a ház előtt, kiszállt após és felesége, sógoromék és a két gyerek, látom, jönnek fel. Én épp szoptatás után, még pizsiben (akinek volt két hetes baba, és épp nem várt vendéget, tudja, milyen még a reggel, főleg hogy éjjel alig aludtam vele. Férjem munkában, azt se tudtam, mit kapjak magamra, már csengettek. Kinyitom, (két kaput kell nyitni nálunk) lehet, ez volt a szerencse, már odafelé a kulccsal hallottam, hogy fuldokolva köhög az egyik gyerek, kérdeztem, betegek? Sógorom felesége nevetve: már semmi baja, nem is volt már lázas csak egy kicsit köhög se az már semmi. A nagyobbik lány erre hangosan: anya, és amikor hányt, az is attól volt? Ott állt meg a kulcs a kezemben, és égő, hogy ők ott talpig arra várnak, hogy nyissam, én meg állok, de rákérdeztem, hogy milyen hányás? A gyerek gyorsabb volt és mondta hogy tegnap mindketten hánytak, azt anyja kijavította hogy csak kicsit elrontották a gyomrukat, biztos rossz volt valami a kajában, mert mindenkinek ment a hasa, ezért nem is jöttek tegnap, de reggelre már semmi bajuk nem volt. Ekkor mondtam nekik, hogy oké, a látogatást tegyük más időpontra, én meg sietek vissza, mert a gyerek egyedül alszik bent én meg megfázok, bocsánatot is kértem, pedig szóltam előre, hogy most nem lenne aktuális, és mégis jöttek, köhögve, előtte az egész család hasmenéssel és hányással volt otthon, és nem akartam ennek kitenni se magam, se a kicsit... Erre fél órája hívott a férjem, hogy sírva hívták fel, hogy én egy utolsó senki vagyok, hogy ők CSAK MIATTUNK eljöttek (amikor előtte azt mondták, nem mi vagyunk a fő cél) én meg !elzavartam! őket. Lehet, még a hormonok miatt, de én is sírok, mert nem tudtam megtenni, hogy beengedem őket, hogy aztán mi is hányjunk vagy lázasan köhögjünk pici babával... és én vagyok a hibás, azt mondták, nem is jönnek ezek után, csak miattam.

Ti mit tettetek volna?

2014. febr. 28. 14:37
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
65%

járvány időszakban szerintem más a helyzet

tünetmentesen is lehet hordozó

meg milyen mondat már az , hogy "egyikőtöknek sincs igaza" :D

2014. febr. 28. 16:27
 22/34 anonim ***** válasza:
94%
Mondjuk sok eszük van, ha beteg a 2 gyerek és utaztatják őket. Meg amúgy alap, ha hányok, meg beteg vagyok, otthon ülök a seggemen, nem szétfertőzök mindenkit, akár csecsemő, akár felnőtt.
2014. febr. 28. 16:58
 23/34 anonim ***** válasza:
28%
Eszembe nem jutna, hogy anyukám, apukám vagy párom szülei ne láthassák hetekig az unokájukat csak facebookon. Oké, hogy a gyerekek akkor ne menjenek be, de hogy legalább 2 percre megmutasd nekik ha már érdeklődnek miattatok. Értem én, hogy félted, de ennyire szerintem túlzás, nem karanténba vagy. Nem órákig kell egy levegőt szívnotok csak rápillantottak volna, ettől még baja nem lesz senkinek. Ez az én véleményem, de nem mindenki ugyanúgy gondolja. Az utolsó coco cigányt, meg 60. rokont nem engedem be, de a nagyszülők, közeli rokonok alap hogy láthatják ha mást nem egy kicsit. Az meg hogy te nem voltál topon, meg akkor keltél szerintem senkit nem érdekelt volna, nem divatbemutatóra mentek, tudták, hogy most szültél.
2014. febr. 28. 17:28
 24/34 anonim ***** válasza:
16%
A párod mit mondott?
2014. febr. 28. 17:58
 25/34 anonim ***** válasza:
80%
Igazad van. Csak annyit tennék hozzá, hogy gyerektől, betegségtől függetlenül ha valaki a kifejezett kérésem ellenére, tök váratlanul rám rontana az otthonomban,hogy akkor ő most meglátogat, annak ki se mentem volna. Akkor talán magába száll, hogy ez azért mégse járja, bár, akik ekkora bunkók, azok valószínű nem fogják ezt fel. A többit már leírták előttem.
2014. febr. 28. 18:57
 26/34 anonim ***** válasza:
31%

Lehet, hogy a nagyszülők ugyanazt gondolták, hogy majd magába száll, ha 2 hétig nem láthatták az unokájukat és oda mennek!

Én értem mindkét oldalt, tényleg ne engedje be a beteg gyerekeket, de a nagyszülők se nem hánytak, se nem köhögtek, talán nagy kérés, hogy ne csak képen láthassák a babát?

2014. febr. 28. 18:59
 27/34 anonim ***** válasza:
10%
Egyértelműen túlreagáltad. Eljöttek apósodék és nem engedted be őket ez nagyon durva.
2014. febr. 28. 19:59
 28/34 anonim ***** válasza:
66%
Én sem engedtem volna be őket, már azért sem, mert a kérésed ellenére beállítottak volna. Nem te vagy itt a bunkó. Az meg külön szerencse, hogy a gyereket nem tanították be otthon, hogy mit hazudjon :D
2014. febr. 28. 20:52
 29/34 anonim ***** válasza:
47%
Ejnye, hogy nem engedted be a rokonyokat! Nem tudod, hogy a rokony calici vírusa az nem okoz kiszáradást, és hamar halált a 2 hetesnél? A rota pedig egyenesen áldás. Az esetleges influenza, amit jó szívvel házhoz szállítanak, a lábadat se kell kitenni érte, jó kis szövődménnyel egyenesen ajándék. Meghal, meghal, lesz másik. De legalább jól szórakozik a kedves rokony.
2014. febr. 28. 21:02
 30/34 anonim ***** válasza:
80%
Én megtanultam, hogy ha a környezetem összevissza hazudozik, hogy hibáztathasson, és elhatározták, hogy bármit teszek, gyűlölni fognak, nem érdemes törni magam, hogy megfeleljek nekik. Akkor úgyis mindegy, mit csinálok.
2014. febr. 28. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!