Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi bajuk ezzel? Miért kell...

Mi bajuk ezzel? Miért kell beleszólni?

Figyelt kérdés
Párom még a szüleivel él, én is sokszor vagyok náluk. Párom pár hónapja elhatározta, hogy egészségesebben fog táplálkozni és elkezdett a testépitéssel is foglalkozni. Mára mág eléggé belelendült, komolyabban foglalkozik vele. Étrendet állitott össze magának, ami sok rizst,csirkét, halat, zöldségeket, teljes kiőrlésű kenyeret stb. foglal magába. Ezen kivül rendelt magának izületvédőt, vitaminokat, illetve fehérje port, mert ugye sok fehérjét kell bevinni és táplálkozzással ezt nem tudja fedezni. Tény és való, hogy ez nem oltsó mulattság, de a saját pénzét költi. A szülei gyakran tettek megjegyzéseket, hogy ez hülyeség, minek ez a hülye étrend, a fehérje is biztos valami szintetikus méreg stb. Párom nemrég megerőltette a vádliját, fájt neki, görcsölt és após kiakadt, hogy tiszta hülye, hogy saját magát teszi tönkre. Mégis miért tenné?Mindenki a saját kárából tanul. Nem örülni kéne egy szülőnek, ha a gyereke egészséges akar lenni? Nem akarok rosszmájú lenni, de az apja nagyon kövér, egész álló nap csak eszik. Én is áttértem erre az életmódra, elkezdtem mozogni, súlyzózni és egészségesen étkezni, ahogy a párom, mert magas volt a koleszterinszintem (nem nagyon értem mitől). Múltkor grillcsirke volt anyóséknál ebédre és a csirkéről leszedtem a pirult bőrt és már ezért is beszólt az após, hogy mit teszem az agyam, egyem már meg, ha szeretem. Miért nem érti meg, hogy mi igy szeretnénk élni?

2014. jan. 20. 11:30
1 2
 1/14 Youknowwho ***** válasza:
79%

Azért az egészséges életmód ettől még messze van persze a mozgás oké de a szervezetnek igenis szüksége van más tápanyagra is mint fehérje.

Ennél már csak a vega jobb semmi hús mert káros...

Na a hülyeség az káros

2014. jan. 20. 11:35
 2/14 anonim ***** válasza:
69%

Biztosan féltik a fiukat és csak jót akarnak. Azért tartják hülyeségnek, mert nem tudnak sokat ezekről a dolgokról. A párodnak szerintem rá kéne szánni az időt és elmagyarázni a szülőknek, hogy mit miért csinál, mi a célja.

Én fiatal létemre hülyeségnek tartom a különféle porokat, azok nélkül is lehet szép testet elérni, csak persze ahhoz több idő kell.

2014. jan. 20. 11:37
 3/14 A kérdező kommentje:
Istenem...irtam én valahol, hogy CSAK fehérjét fogyasztunk? Tudtommal a rizs, a teljes kiörlésű kenyér, a zöldségek, a krumpli, az olajos magvak nem csak fehérjét tartalmaznak! Azt irtam, hogy aki szeretne szépen fejlődni, izmosodni, annak fehérjedús étrend kell.
2014. jan. 20. 11:43
 4/14 anonim ***** válasza:
52%

Nekem sem szimpatikus az, amikor valaki marokszámra zabálja a tablettákat és issza a fehérje shake-eket, mert az hú de egészséges és KELL az edzéshez. Nekem ez távol áll az egészséges életmódtól, bármi is van a pirulákban (nem értek hozzá), az nem szükséges sem a megfelelő testmozgáshoz, sem az egészséges étkezéshez.

Fogyasszon fehérje dús ételeket az ember oké, és járjon edzeni, érjen el így eredményeket. Érje el így a kívánt formáját, ne mesterséges sz*rokkal én amondó vagyok. No dehát kinek a pap, kinek a paplan ugye...

Egy olyan embernek, aki világ életében azt ette, amit szeretett volna és úgy élt, ahogy szeretett volna, nulla mozgással, ráadásul kellőképpen makacs is, annak nem fogod tudni megmagyarázni, hogy ez neked fontos. Ráerőltetni ezt az életformát meg pláne nem fogod tudni!

Én is egészségesnek tartom az étrendemet, de emellett, ha egy-egy családi ebédnél megeszem a csirkecomb ropogós bőrét, abba sem halok bele. Az egészséges életmód SZERINTEM nem abban nyilvánul meg, hogy innentől kezdve minden méreg, hanem abban, hogy tudsz mértéket tartani és inkább az egészséges ételek felé dől a mérleged.

Nem mellesleg minek foglalkozol apósék véleményével? Te nem akarod megenni, ennyi.

2014. jan. 20. 12:04
 5/14 A kérdező kommentje:

1. Nem zabálja senki marokszámra a tablettákat. Az egyik kurkumát, növényi kivonatokat tartalmaz, mert párom térde nem a legjobb és nem akarja hogy a súlyoktól tönkremenjen, ezért ajánlott. A másik meg szimplán multivitamin, ugyanolyan, mint amit a gyógyszertárban kapsz, vagy talán jobb, mert ebből nem sajnálják ki a vitaminokat.

2. Hát a fehérje shake ivása szubjektiv döntés, van aki szerint anélkül is lehet, van aki szerint sokkal jobb a fejlődés vele. Én ebbe nem szólok bele, a párom mindennek utána járt, nem felelőtlen.

A sült csirkebőrt meg mindig megettem, imádom,de mivel a koleszterinem az egekben van az orvosom azt tanácsolta, hogy kerüljem a zsirt, vajat, zsiros csokikat, aztán vár rám egy újabb vérvétel. Én betartom, mert nem akarok huszon évesen sziv és érrendszeri betegségekkel küzdeni. Nem a saját szórakozásomból nem eszek meg dolgokat, csak após nem érti meg, hogy van ember, akinek fontos az egészsége.

2014. jan. 20. 12:13
 6/14 anonim ***** válasza:

Az, hogy shakerből issza, az közel se biztos, hogy fehérje... aki ezt gondolja, az elég korlátolt ebben a témában.

Kérdező, ugyan ebben a szituban voltam. Az a legegyszerűbb, ha a szülők nem is látják, miket vesz, milyen vitaminokat eszik, stb. és nincs ok a vitára. Sajnos nem lehet nekik megmagyarázni... nekünk legalábbis nem sikerült...

2014. jan. 20. 13:01
 7/14 anonim ***** válasza:
51%
Mert laikus ember számára elfogadhatatlan az a túlzott mozgás- és étkezési forma, amit egy testépítő csinál. Exem csinálta, amiből annyit láttam, hogy a gyomra kikészült a fehérje poroktól, ha nem ment hetente x mennyiséget, akkor kezdett leépülni, órára evett és nem éhségre, nem volt olyan fizikai állóképessége, mint egy átlag embernek. Hiába volt erős, nem bírt annyit, mint kellett volna. Számomra ők kirakatemberek. Nyilván anyósodék a másik véglet, valahol a kettő között kell megtalálni a helyes utat. A koleszterineden segíteni fog a diéta, de sok idő.
2014. jan. 20. 13:32
 8/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, az exed eléggé fanatikus lehetett. Szerencsére az én párom nem ilyen:) Nem akar undormány izomkolosszus lenni, csak szép formát akar. Ha néha megkívánja megeszi a pizzát, süteményt, bármit, csak mértékkel, nem úgy mint azelőtt, de alapvetően egészségesen eszik. Napi egy kis plussz fehérje meg nem hiszem, hogy ártana, hisz a végtermék ugyanaz, mintha húst ennél. Csak igy olcsóbb, egyszerübb hozzájutni. Nem akarok senkivel sem kötekedni, de ilyen alapon sok mindenre rámondhatjuk, hogy káros. Nekem pl. nem szimpatikus, hogyha valaki mekis kajával tömi a kicsi gyerekét, vagy mirelit, konzerv kajákon él, mert lusta főzni. A cigiről és egyéb ártalmakról meg már ne is beszéljünk.. :)
2014. jan. 20. 16:08
 9/14 anonim ***** válasza:
39%

Az emberek 70 százaléka azt sem érti meg, miért kell egyáltalán sportolni. Legyen az bármilyen sport. Vagy miért csinálsz olyat, amit ők sosem csináltak. Mintha ők lennének az etalon...

Ilyeneknek fölöslegesen próbálsz megmagyarázni bármit.

2014. jan. 20. 16:11
 10/14 anonim ***** válasza:
41%

párom egész nap dolgozik,szállít,pakol és jó nagyadagokat eszik hozzá,de mindennap szépen edz itthon egy kicsit.

eredmény:

Neki szép kockás hasa van pedig mindenfélét eszik,haverja aki fehérje porokat használ szintúgy kiegészítőként meg irigyli hogy párom milyen eredményt ért el,pedig nincs semmi diéta meg vádlira edzés stb. csak kemény,emberes munka!!

Az oké hogy párod azt csinál amit akar,de szülőknél ha nem minden 2.nap van ebéd akkor bunkóság volt leszedni a bőrt csak mert az orvos azt mondta, egy bőr az semmi és a dokik mindig biztosra mennek

2014. jan. 20. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!