Anyuék elváltak, apukám durva balesete után, aminek következtében amputálták apu lábát.
Az új nevelőapám (vagyis már hét éve megvan) egyfolytában az ő családjukra tesz megjegyzéseket. Ma kicsapta a biztosítékot, azzal, hogy a híradóban mutatták, hogy egy férfi rugdosta a volt barátnője ajtaját, erre ő odaszól anyunak: "Kicsikém, benne vagytok a hírekben!"
Mert, igen, apám pszichésen kiborult a baleset majd a szakítás miatt. (most gondoljatok bele...)
Két kérdés lenne: Jogos-e, hogy haragszom rá, és hogyan tudnám leállítani?
három évvel a baleset után váltak el. nevelőapám nem csak rá, hanem a nagyszüleimre is megjegyzéseket tesz, meg velem is bunkó. Már mondtam anyámnak, hoyg válasszon, ere leordította a fejem...
2014. jan. 5. 19:51
12/22 anonim válasza:
Ilyet viszont te nem mondhatsz anyukadnak! A neveloapad utalhatod, szived joga, meg tenyleg nem szep, hogy nem tiszteli a te szereteted apukad fele, de anyukadat nem kerheted erre. Nem tudom mennyire megoldhato, de ha mar nagyon nem birod ot elviselni, megkerhetned apukad, hogy hadd koltozz hozza. Anyukad pedig ne bantsd, 3 ev hosszu ido, ebbol itelve nem a baleset all a szakitas mogott, valoszinuleg megvolt ra az oka, te viszont elegge szuggesztivan irtad ezt igy, ami azt jelenti anyukadra is haragszol, ami viszont nem biztos, hogy jogos. (ezt mi innen, ennyibol nem tudhatjuk) Nem tudom a neveloapad mennyire intelligens ebbol a szempontbol, de lehet nem is tudja, hogy ez neked faj, egy probat meg, hogy megkerd, a jelentletedben ne tegyen megjegyzeseket edesapadra.
2014. jan. 5. 20:01
13/22 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy nem költözhetek apámhoz, mert a nagymamáméknál lakik, és így is nagyon kicsi a lakás. Itt viszont tiszta veszekedés az élet (nem csak emiatt) hanem a nevelőapám szülei miatt is. Szóval egészen kellemetlen, ráadásul apámtól, meg az egész családtól (anyai rokonokat is beleértve ) 50km-re költöztünk, így kevésszer láthatom őket.
2014. jan. 5. 20:29
14/22 anonim válasza:
Jogos . te meg tegyél megjegyzéseket az ő családjára. Piszkáld aztán csak abbahagyja. ha meg nem akkor mondd meg neki , hogy ne kritizálja a családod másik felét mert ez akár vele is megtörténhet.
2014. jan. 5. 21:06
15/22 anonim válasza:
Mond meg neki, hogy mégis csak az a férfi volt anyukád első felesége és nem véletlenül neki szült nem neked.
2014. jan. 5. 21:08
16/22 anonim válasza:
Az is jó, hogy anyuka elsődleges szempontja a pasi. A gyerekem az első. Akárhány csaj/pasi jön, a gyerekem a gyerekem marad. Anyukád is elgondolkodhatna.
A nevelő faterodat meg oltsd le a fenébe. Egy ismerősömnek volt egy ilyen nevelőapja, azt mondta, hogy az anyja azért karambolozott a kocsival, mert hülye gyerekei vannak. Ki is vágták a csávót. :)
2014. jan. 5. 23:10
17/22 anonim válasza:
Én ilyenkor megvártam volna a híradó végét, akkor jönnek az állatkerti hírek, hátha mutatnak egy majmot vagy egy vízilovat, hogy jé, itt meg te vagy. TV-ben mennyivel jobban nézel ki!
2014. jan. 6. 02:40
18/22 anonim válasza:
Barátnőm apukája elhunyt egy műtét miatt, anyukája talált magának egy elmebeteg állatot. Egyszer annyira elszakadt a cérna, mert az illető olyan megjegyzéseket mondott az apukájára, hogy azért halt meg mert egy bunkó köcs*g volt, meg hogy megérdemelte amit kapott az élettől. Erre barátnőm fogta a serpenyőt és rendesen odakólintott neki (sajnos én is jelen voltam az incidensnél) Barátnőm kioktatta, hogy ha még egyszer ilyet tesz, akkor a késsel megy neki. Azóta nem láttam..
2014. jan. 6. 17:26
19/22 anonim válasza:
Az én anyum meghalt utána apámhoz és a barátnőjéhez kellett költöznöm. A nő rám, meg nővéreimre tett mindig megjegyzést, meg üvöltözött, berúgta az ajtót ( apám háta mögött of course) apám meg jó szokásához híven a halott anyámat szidta. Egyszer összevesztem a nővel kegyetlen módon, felhívtam apámat, hogy elköltözök de nem miatta, de azt is vegye tudomásul, hogy fogja vissza magát és tartsa meg a véleményét az anyámmal kapcsolatban mert nem tisztességes olyan embert szidni aki már nem tud védekezni. Elég rosszul érintette apámat, hogy a szemébe mondtam, hogy ő is egy tapló az ilyen megjegyzései miatt. Elköltöztem, azóta is egyedül lakok albérletben. ( 20 vagyok egy éve költöztem el)
2014. jan. 7. 01:35
20/22 anonim válasza:
Minden érzés jogos, hiszen az érzelmek ok nélkül nem kiválthatóak, legfeljebb elnyomhatóak lehetnek ( de ez már a lereagáláshoz tartozik ).
Az anyukád és a nevelőapád harca nem a te harcod!!! Mivel te együtt élsz velük és mindennek szem és fültanúja vagy, sőt szenvedője is, így meg kell tanulnod nagyon okosan magadban megoldani a helyzetet ( a környezetedet ha nem változtathatod, akkor megváltoztathatod önmagad hozzáállását ).
Én a helyedben magamban lezárnám a témát annyival, hogy nevelőapám sajnos nagyon buta ember, tehát nem viaskodnék vele. Arra koncentrálnék, hogy nekem mi a dolgom ahhoz, hogy mihamarabb úgy tudjam alakítani az életem, hogy elköltözhessem otthonról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!