Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ki lehet az örökös?

Ki lehet az örökös?

Figyelt kérdés
A napokban meghalt az édesapám.Egyetlen gyermeke én vagyok, anyával már 14 éve elváltak és én anyával lakom. De minden héten találkoztam az apukámmal a nagymamámnál. Az apukámnak van még egy testvére is aki 40 km-re lakik. Arra lennék kíváncsi hogy ilyen esetekben a lakásnak ki lehet az örököse?
2013. dec. 17. 10:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs végrendelete apukádnak, akkor te vagy az egyetlen örökös.

Részvétem

2013. dec. 17. 10:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Lemenő, felmenő, oldalági verrokona az öröklési rend, tehat te örökölsz, mint a gyereke. Kivéve, ha van végrendeletet.
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
 4/9 A kérdező kommentje:
Úgy is lehetek örökös ha még nem múltam el 18 éves?
2013. dec. 17. 10:14
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Igen, de akkor nem férhetsz hozzá csak a gyámügy engedélyével. Ilyenkor általában kiadják albérletbe az ingatlant, és a bérleti díjat a kiskorú nevére nyitott számlára teszik.

Majd 18 éves korod után rendelkezhetsz róla.

2013. dec. 17. 10:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ebben az esetben az edesanyad lesz az örökséged gondozója s csak gyamhivatali engedéllyel nyúlhat hozza. Te, mint kiskoru nem férhetsz hozza.
2013. dec. 17. 10:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Még a magzat is lehet örökös... (feltételesen)

Szóval igen, természetesen, ha te vagy az egyetlen gyereke, akkor te vagy az egyedüli örökös.

2013. dec. 17. 10:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Úgy van, ahogy előttem írták. Ha nincs végrendelete és nincs több gyereke, akkor te vagy az egyetlen örökös. (Még annyit tennék hozzá, hogy ha újra nősült, akkor az özvegyének haszonélvezeti joga lesz a lakásra.)
2013. dec. 17. 10:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2013. dec. 17. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!