Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ugye csak anyám segíthet...

Ugye csak anyám segíthet saját magán ebben az ügyben?

Figyelt kérdés

A gimnazista, végzős húgom 2 hónapja idehozott hozzánk egy olyan idős férfit, aki akár apánk is lehetne, vele jár már hónapok óta. A férfit anyám már többször elzavarta a háztól, de még mindig csak jön, nagyon vastag bőr van a képén (ha csak anyám nem hazudott és mégsem zavarta el egyszer sem). Nagyon jól keres egyébként, van saját háza, családi állapotát tekintve pedig elvált, bár ismertem a volt feleségét, ő is elég fiatal volt, de nem annyira a húgom és ott nem szálltak rá ennyire a lány szüleire, mint nálunk.

A férfi kb. 1 hónapja idehozott egy kiskutyát a házunkhoz, úgy, hogy tudták, ebbe senki nem egyezett bele, a szüleim sem. Képes volt 250 km-t utazni a kutyáért, és idehozni a mi nyakunkra, azóta anyám veszi neki a pelenkát, nap mint nap kerülgetjük az egész házban a kutyasz*rt és -pisit, ma kb háromszor botlottam bele a sz*rba, abból egyszer anyám még bele is lépett, de én is léptem már bele a pisijébe. Úgy kell már közlekednünk a házban, mintha valami fertőtanya lenne, nem ülhetünk le akárhová, a padló mindig mocskos a kutyától, ami egyébként bántalmazza a macskámat (ami meg volt engedve a szüleim részéről, tudtak róla, mikor befogadtam), megeszi állandóan a macskám kajáját (drága tápok, mióta itt az a dög, nem győzzük venni a kaját, kb duplája elfogy, mint eddig, de nem tudunk mit csinálni, ha a macska meghagyja a kaját, a kutya megeszi). Nagyon unom már a helyzetet és nem érzem, hogy nekem és a páromnak kéne ezért lelépnünk ls egy csomó pénz albérletbe ölnünk, mert már nem lehet őket elviselni. Éjjelente hangosan szexelnek, anyám nem tud aludni tőlük, van, hogy vacsorára megsütnek 1 kg csirkemellet, amit anyám vett (mi ilyenkor mindig megvesszük magunknak a párommal), aztán felét leszedik, hogy mócsingos és kidobják a kukába. A férfi szinte minden nap nálunk eszik, a mi kajánkat viszi munkába, ráadásul rengeteget eszik, mi a párommal ketten nem eszünk annyit, mint ő egyedül. Mégis egy szalmaszálat keresztbe nem tesz egyikük sem, én meg anyám takarítunk rájuk, már nagyon elegem van, mert koszosak nagyon, ráadásul még a kutya is ittvan. A kocsinkkal jár a húgom állandóan, állítólag tankol bele, de senki nem tudja ellenőrizni (pár litert nehéz lenne), a szüleim tiltása ellenére a drogos haverjait ülteti a kocsinkba és már szétcseszték az egész kárpitot, ráadásul undorítóan néz ki a kocsi és ezzel kell nekem is járnom (elvileg nekem vették volna a kocsit, dehát...). A kutya egyébként szétrágja a papucsainkat is, odacsinál a szőnyegekre, az udvarba, aztán anyám takarítja fel utána, mert a húgomék nem hajlandóak. Nem értem, egy közel 40 éves férfi hogy lehet ilyen, ennyire nem tiszteli más házát. Ráadásul már nem csak itt eszik, hanem itt mossa a ruháit is, anyám ma már 2 mosásnyi adagot pakolt be a gépbe a férfi után, de csak mondogat, sajnáltatja magát és azt hajtogatja, hogy elzavarja őket innen. Engem hergel, engem uszít, de ő semmit nem tesz, csak bájolog a képükbe, meg az egész faluban azt terjeszti, hogy milyen jó vőjelöltje van, mert a húgom mellette nem jár annyit bulizni. Nem, hanem itthon fekszenek egész nap és semmit nem csinálnak, csak koszt, meg mindent felzabálnak.

Na de nem ez a probléma, hanem hogy anyám csak panaszkodik-panaszkodik, ahogy apám is, mégsem tesznek semmit. Már mondtam nekik, hogy én nem tudok mit tenni velük, ha ők nekik adják a kocsit, meg megtűrik itt a pasit, hát lelkük rajta, én max lelépek, aztán oldják meg egyedül, nekem nem kötelességem eltűrni őket meg takarítani utánuk.

Lehet bután fogalmaztam meg a fentieket, de ez már kikívánkozott belőlem. Szerintetek tudok én bármit is tenni az ügyben vagy tényleg csak akkor lehet változás, ha a szüleim a sarkukra állnak (amit kétlek)? Amúgy a húgom azzal fenyegetőzik, hogy ha nem engedik a pasit ide, akkor lelép, otthagyja a középiskolát és soha nem látják többé, ezért félnek tőlük.

2013. dec. 7. 16:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#10/10 Látható hogy nem érted a helyzetet! Miért pont az menjen el, aki segít, és az maradjon, aki szarik mindenre?

Mivel a nagyobbik lány, a párjával együtt segítenek mindenben, mint ahogy le is írta, de a húga+párja nem csinálnak semmit! Ebben a helyzetben egyedül az a megoldás, hogy a problémát tüntetjük el! Mint írták is, el kell küldeni őket, a kislány úgy is vissza jönne, mivel a férfi nem tartaná el(nagy valószívűséggel)!

2013. dec. 14. 23:58
 12/13 A kérdező kommentje:
Épp ez az, én takarodjak el a saját otthonomból, ahol felnőttem, csak azért, mert a drogos, link húgom idehozott egy apánk korabeli férfit, aki képes a vele hasonló korú anyánkon élősködni? Van egyébként egy olyan sejtésem, hogy erről a húgom tehet szinte egyes egyedül, mivel a pasi nem volt ilyen a volt feleségééknél, ott nem éltek a szülők nyakán, külön voltak nagyrészt a férfi lakásában (együttvoltam a feleség bátyjával hónapokon keresztül, sokat voltam náluk, innen tudom, sosem láttam a férfit, de a lányt is ritkán). Megtalálta a zsák a foltját, mindenesetre ez biztos, ahogy az is, hogy a szüleim meg a húgom megérdemlik egymást. Már csak azt nem értem, vajon anyám minek panaszkodik nekem megállás nélkül? Állandóan jön oda hozzám és húz le engem, hergel, hogy a húgom már megint lopott tőle, hogy nem bírja őket megtűrni, hogy kirakja őket hamarosan, de minek csinálja akkor ezt, ha senki semm kérte, minek mondogat, ha valójában közben őket védi folyamatosan és mikor nekik csinál ebédet, nekem meg nem (speciális étrenden vagyok), akkor mit gondoljak? Hát persze, hogy úgy gondolom, én vagyok a megtűrt idegen és nem az a férfi. Ha meg csak megtűrt idegen vagyok, akkor ne használjanak minket szeretetszolgálatnak, akik bármikor ugranak egy füttyentésre. Ugráljanak akkor most ők. Ők járnak a mi kocsinkkal (ami nekem lett véve munkába járásra) bulizni, anyám fizeti nekik a benzint is, mint pl tegnap, hazaértek a pasi kocsijával, átültek a mi kocsinkba és elmentek vele bulizni, mindenféle engedély vagy kérés nélkül. A szüleim benzinjéből mentek zülleni a kutyával, szállítóbox nélkül! Erre ma mire kelek? Anyám készíti nekik a reggelit, már fő az ebéd, kérdem, nekem ugye csinált a kedvencemből, ha egyszer nekik odacsinált egy csomó kaját (és pont a kedvenc köretem volt). Erre vigyorogva a képembe vágja, hogy én egyek rizst tegnapról. Mindezt azok után, hogy 2 napig én főztem a családra, a húgomnál megtalálta az aranyékszereit, amit 1-2 éve ellopott és azt hittük, eladta mindet, azok után, hogy 100 eurót lopott el a héten tőle és a kutyáját már a héten 3x szállította a mi kocsinkban engedély nélkül, sőt egyszer tiltás ellenére. Ennyi erővel tapsikolhatna is nekik...
2013. dec. 15. 10:01
 13/13 driverboy válasza:
Elég nagyrészt a szüleid tehetnek erről igen, de ha már ők ilyen gyengék, és valóbban te és a párod járultok hozzá otthon szinte mindenben, akkor te a tesódat, a párod meg a tesód vén fasziját küldhetné el a k...a anyjába... durván fogalmazva.
2013. dec. 18. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!