Rokonok közt is vannak olyanok, akik hagynák éhen halni az embert, úgy, hogy tudnának adni egy kis pénzt?
Úgy, hogy van pénzük, nem a mély szegénységben élnek, egyik napról a másikra, van rendesen pénzük, de 500ftot nem lennének képesek KÖLCSÖNBEN sem adni?
A barátaimról kiderült, hogy ilyenek. Múltkor elmentünk moziba, és kiderült, hogy nem volt nálam pénz, mert előzö nap kivettem, és az asztalon hagytam!
És én meg nem kajáltam előtte, mert ugye úgy volt, hogy mozi előtt v után eszünk.
Erre a mozijegy ára kijött, de kajára már nem igen maradt.
Erre megkérdeztem, hogy "adnának KÖLCSÖN 500 ftot, holnap megadom!" Mi volt a válasz? : NEM! Miért nem hoztál magaddal? És vette elő az 5 ezrest!
Ilyen rokonokba is vannak?
Nem arról van szó, hogy lehúzni akarja az ember őket, meg 10 ezreket adjon oda, hanem pár 100 ftot nem adnak ÉTELRE.
"Vagy esetleg túl sokszor fordul elő, hogy "az asztalon felejted" a pénzt?"
Ja, ja. Külön volt a mozijegy ára, külön meg a kaja ára...
Hogy lehet otthon hagyni a pénzt, amikor azért mész el, hogy azt költsd?
Bérlet, pénz, telefon, kulcs. Ezt mindig le kell csekkolni.
Sosem kértem tőlük, ez a pláne az egészben! Ha már 2.-3.-4 eset lenne én sem adnék, de úgy, hogy sosem vertem még őket át...
Kicsit anyagiasak.
Én távol élek a barátaimtól, így ha találkozunk, akkor általában több napra. Nem fizetünk mindent külön egyáltalán. Én fizetem a szállást, a másik az útiköltséget, a harmadik állja a kaját, stb. Ha érezzük, hogy nem sikerült nagyjából egységesen elosztani (nem 1-200 forintokról beszélek), akkor önként szólal fel valamelyikünk, hogy számoljunk el és nincs ebből harag, meg sértődés, hiszen mindannyian pénzből élünk, ez van.
Ha valamelyik barátom így otthonhagyná a pénztárcáját és nálam van elég pénz, kapásból rávágnám, hogy majd én meghívom, mert tudom, hogy ő olyan beállítottságú, hogy legközelebb meg majd ő fizet nekem valamit és kész.
Hál' istennek mi a rokonsággal is így vagyunk.
Ha ilyen barátaim lennének én mélyen elgondolkoznék azon, hogy biztos barátok-e ők.
A nagynéném ilyen. Nemrég vett 60 millióért egy házat, de amikor tényleg csak 20-30 E ft-ra lett volna szükségünk, ő nem segített, mert "ő is szegény".
Hát igen, aki télen 2x jár síelni, nyáron 3x megy nyaralni, és a vállalkozása miatt minimum 800 E ft fölött keres, az tényleg szegény.
Papám adott pénzt, mikor egyik napról a másikra munkanélküli lett anyum, apum meg eltörte a lábát, és soha nem kérte vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!