Rokonok közt is vannak olyanok, akik hagynák éhen halni az embert, úgy, hogy tudnának adni egy kis pénzt?
Úgy, hogy van pénzük, nem a mély szegénységben élnek, egyik napról a másikra, van rendesen pénzük, de 500ftot nem lennének képesek KÖLCSÖNBEN sem adni?
A barátaimról kiderült, hogy ilyenek. Múltkor elmentünk moziba, és kiderült, hogy nem volt nálam pénz, mert előzö nap kivettem, és az asztalon hagytam!
És én meg nem kajáltam előtte, mert ugye úgy volt, hogy mozi előtt v után eszünk.
Erre a mozijegy ára kijött, de kajára már nem igen maradt.
Erre megkérdeztem, hogy "adnának KÖLCSÖN 500 ftot, holnap megadom!" Mi volt a válasz? : NEM! Miért nem hoztál magaddal? És vette elő az 5 ezrest!
Ilyen rokonokba is vannak?
Nem arról van szó, hogy lehúzni akarja az ember őket, meg 10 ezreket adjon oda, hanem pár 100 ftot nem adnak ÉTELRE.
Kepzeld van ilyen rokonban is!!!!
17 eves voltam, amikor meghalt anyukäm, aki egyedül nevelt minket.2 bätyjäm van. Az idösebbikhez kerültem, ö lett a gyämom. Felvette utänam a gyerektartäst apämtol, arvaellätäst, csalädi potlekot. Kb 80.000 ft-ot havonta.
A havi buszberletem ärät mindig ugy kellett kikönyörögnöm.
A suliba kajät nem vihettem, azt mondta, eszel mikor hazajössz.A mindennapi kajäm 1 even keresztül 1 tanyer leves es egy mäsodik volt.Semmi zölseg gyümölcs vagy ilyesmi. Edessegröl nem is älmodtam.
18 eves koromban leleptem, azota sem tartom vele a kapcsolatot. Es itt egy edes testverröl beszelek.
A meghívásról jut eszembe volt olyan haverunk, aki soha senkit nem hívott meg, de sokszor elfogadta tőlünk az ingyen kört. Magának arra hivatkozva nem rendelt sokszor (ilyenkor egy idő után mi rendeltünk neki), számla fizetésbe azért nem szállt be, mondván hogy nála csak tízezres van.
Ez ment úgy 2-3 hónapig, kiszámoltuk hogy havi min. 5000 Ft-nyi piát rendeltünk neki, legyen most ő itt Sanyi.
Aztán egyik alkalommal közös számlára ittunk, fizetéskor egyik haver mondta, hogy most ő fizeti egyedül a kicsivel 10 ezer alatti számlát (előre meg volt beszélve, Sanyi távollétéven, hogy ez lesz), ő meg eljátszotta a szerepet: "Srácok otthon hagytam a pénztárcámat, de tudjátok mit Sanyi légyszíves fizesd ezt most te, tudjuk, hogy nálad mindig van tízezres."
Sanyi vette a lapot, fizetett, azóta ilyen baj nincsen vele.
Az hogy mozi után nem ehettél valamit, mert nem volt nálad pénz, nem éhenhalás :)
Egyébként a barátaimnak szívesen adok kölcsön 500 Ft-ot, sőt ha ez oda-vissza működik, akkor meghívom és legközelebb majd ő hív meg.
Nem tudom, te már kértél-e kölcsön többször?
Én akkor nem adnék szívesen még 500 Ft-ot sem, ha valaki többször kért volna, és nem adta volna vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!