Volt férjem mellett, a férjemmel szemben?
Az életbe ennyire tanácstalan még nem voltam. A szívem azt diktálja, nevezzük empátiának, hogy ezúttal a gyermekeim /előző házasságomból születtek/ érdekében a férjemmel szembe menjek.
Volt férjem nagyon sok rosszat tett ellenünk, amiben csak tudott ártott nekünk, vagy ártani akart nekünk. /2 közös gyermekünk van./ Nem szeretem őt, sőt sok esetben a viselkedése kapcsán azzal sem voltam tisztában, hogy hogy voltam képes valaha is élni vele ennyi éven át. /A tisztán látás érdekében leírom, hogy férjemmel a válásom után 2 évvel ismerkedtem meg./
Azonban most nagyon beteg. Ki tudja, lesz-e még egy karácsony amit a gyerekek együtt tölthetnek vele.
A férjem kivonta magát a láthatások szervezéséből, mert hát apuka nem volt hajlandó az elmúlt 3 évben egyszer sem eljönni a fiaiért. Mi vittük őket, ha a gyerekek igényelték. Megértem a férjemet, nyilván okkal van volt férjemről olyan véleménnyel amilyennel. Azonban ezt a helyzetet nem gondolom egy hétköznapi esetnek.
Nem tudnék a gyerekeim szemébe nézni, ha nem tenném lehetővé, hogy az apjukkal töltsék a karácsonyt, lehet hogy utoljára. Ez a döntésem viszont a házasságomba okozna talán visszafordíthatatlan folyamatokat.
Mi a jó fenét tegyek akkor, ha a férjembe egy csepp empátia sem szorult. Nem érti, hogy ez az eset más. Vagy igaza van, és tényleg nem más, csak én vagyok túlérzékeny? Mi a fenét csináljak? Remélem Ti külső szemlélőként reálisabban tudjátok megítélni ezt a helyzetet mint én, és tudtok segíteni.
Lehet, hogy a férjednek változni fog a vélemén ye, ha látja, hogy nagyon akarnak menni a fiaid és elviszi õket.
Viszont, ha még a férjed el tudja látni magát, azért ne fesd már annyira az ördögöt a falra!
Kedves 24-ke
Na álljunk meg egy menetre.Attól,hogy valaki olyan nővel/férfival jön össze akinek már van gyereke,az nem azt jelenti,hogy neki is 100000%-an felelősséget kell vállalnia.Nem ő akarta a gyerekeket hanem a szülei,ő a nőt/férfit választotta.
Egyértelmű,hogy segít a nevelésben ha ezt a szülő igényli de attól neki nem kell az exnek ugrálnia.
Jelen esetben az új férj 3 évig ugrált de belefáradt.Talán ebben az esetben az apukának is meg kellene mozdulnia de mint kiderült meg van sértve és nem tudja félre teni a sérelmeit.Az új férj talán annyiban hibás,hogy ha nehezére esett eddig is akkor minek ment bele.Mert 3 évig úgy volt most meg hirtelen változtatni akar,Az elejétől kezdve kellett volna akkor így gondolkodni.DE!Mivel közben ugye a gyerekek nagyok lettek az is benne lehet a pakliban,hogy önállóságra akarja a két fiút kényszeríteni.És én úgy vélem itt ez a verzió áll fent.
Szóval 24-ke ne azt a férfit kezd el szapulni akik gondoskodik róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!