Féltékeny a sógornőm, nem hajlandó velem egy lakásban tartózkodni. Mihez kezdjek?
Párom húga kicsit duci. Amióta ismerem (4 éve) azóta ilyen. Régebben sovány volt, de valamiért felszedett magára pár kilót. Először nem is zavarta, hogy nem 55 kg hanem 60. Aztán csak szaladtak fel rá a kilók, és most "nem tudja" leadni.
Azért féltékeny, mert én bármennyit eszem, nem látszik mg rajtam. Közös ebédnél inkább felállt és hazament, mert nem bírja elviselni, hogy ő az étel illatától is hízik.
Telefonon szoktunk beszélni néha, mert egyébként szeret engem, de az alakomra iszonyúan féltékeny.
Furcsa, h sok ember ,egy adott viselkedésért/érzelemért KIZÁRÓLAG másokat okol,
ám fel se merül sokakban, h netán az illető SAJÁT MAGA ÁLTAL érez úgy,ahogyan, vagy viselkedik úgy, ahogyan.
Pl. a kövér nő lehet, hogy csupán azért irígy, mert irígy természetű, és NEM FELTÉTLEN azért, mert valaki más kiváltotta belőle a féltékenységet (alappal). Azaz nem feltétlenül más tehet az ő irigykedéséről!
Miért nem lehet végre megvizsgálni azt az esetet is, hogy az illető saját maga tehet a bajáról? 50%, hogy más tehet róla, 50%, h saját maga. Legalábbis első nekifutásra ez az ábra, ha vizsgálódunk.
Épp is furcsállom, hogy sokan mások meg mindig azt okolják, aki rosszul érzi magát valami miatt. Ez a másik véglet, az ítélkezésben...
Meg kéne vizsgálni mind a két esetet, nem pedig eleve kizárni bármelyiket is!
Köszönöm a válaszokat.
Holnap megint mennénk anyósékhoz ebédre, de én nem megyek csak a párom. Nem akarok családi feszkót.
Inkább ha jó az idő elmegyek kirándulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!