Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti, hogy viselitek ahogy...

Ti, hogy viselitek ahogy sorban tűnnek el a családtagok, rokonok, barátok külföldi munkára?

Figyelt kérdés

Ismerősök közül minden családban legalább egy ember kint van Németben, Osztrákban, Angolban. 30 alatti haverjaim közül 10-ből 5 lelépett.

Lassan azon veszem észre magam, hogy egyedül maradok.

2013. nov. 17. 23:18
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Így van utolsó ,hazaszeretetből nem lehet megélni ! Menjetek csak a férjed után ,jobban jártok !Sok sikert ;-)
2013. nov. 21. 06:00
 32/38 anonim ***** válasza:
53%

Megértem én is azokat, akiknek itt nem volt semmijük és nem veszítettek semmi azzal, hogy megpróbálták. Pl van egy barátnőm, egyetem után kimentek a barátjával Angliába, elkezdtek dolgozni, eleinte nem ment olyan jól, de mostmár kezdnek jobban alakulni a dolgok. Persze, nem a szakmájukban dolgoznak egyiküksem. Itt nem volt lakásuk, munkájuk, ők azt mondom jól tették, hogy kimentek. Ellenben van egy másik barátnőm, ők itt mindketten dolgoztak, a barátja nem is tudom pontosan mit, valami cégnél dolgozott, ő pszichológus volt egy kisebb, kezdő humánerőforrás cégnél. Igaz, nem keresett olyan sokat, de kezdő volt ő is, a cég is, egy idő után biztos jobb lett volna, vagy ott, vagy elmehetett volna máshova, ha már szerzett tapasztalatot és ügyes is volt nagyon. Volt itthon lakásuk is, kicsi, kétszobás, de megfelelt. Aztán elhatározták, hogy kimennek ők is, most a fiú mosogat, a lány meg egy fast foodban dolgozik. Fizetik az albérlehetet, megélnek, de kérdem én, megérte? Kicsivel lehet több a pénz, de albérletben laksz, távol a családodtól, barátaidtól, és hiába tanultál és dolgoztál keményen eddig, csak mosogatsz vagy takarítasz, mikor itthon jó állásod volt. Szerintem így nem éri meg.

Mi is így vagyunk. Van lakás, autó, jó munkahely, szakmámban dolgozok, szeretem nagyon, sokat utazok külföldre, azt csinálom, amit mindigis szerettem volna. Nem mondom, hogy néha nem csábít a külföld, a több pénz. De minek? Hogy több ruhát vegyek? Hogy új Iphonom legyen? Több kaját vegyek, amitő csak elhízok meg kisz.arom? Ezek miatt nem éri meg, szerintem...

2013. nov. 21. 07:59
 33/38 anonim ***** válasza:
Lehet utolsó az ismerősödék úgy érzik nekik megérte így is ... nem tudhatod ! Egy élhetőbb országban vannak ...már az nyeremény ;-) ! Én Németországban dolgozom ,hamarosan hozom ki a családomat . Itt is albérleteben élünk majd ,de Magyarországon is az van (veszítenivalónk nincs).Párom kb 3 havonta találkozik édesanyjával ,az innen is megoldható . A lányom csak nyer vele ,ha itt nő fel ! Itt sokkal más minden ,az emberek hozzáállása stb ... Amikor hazamegyek a családomhoz azt kell mondjam elszomorít amit látok ... Mindig megdöbbenek hogy lehet ország és ország között ekkora különbség ...
2013. nov. 21. 10:48
 34/38 anonim ***** válasza:

32.: nem neked kell eldöntened, megérte-e. Amikor kiköltöztem, egy évig én sem a szakmámban dolgoztam. Egy év után jelentkeztem szakmai felsőfokú továbbképzésre (egy év alatt elsajátítottam középfokon a nyelvet, letettem a B2-t), és rögtön kezdhettem is gyakornokként (majd elvégeztem a sulit+mellette gyakornokként dolgoztam és ma már természetesen jó beosztásban dolgozok, komoly pénzért a szakmámban).

Valahol viszont el kell kezdeni. Nekem sem volt büdös a takarítás, gyári munka, ha éppen az akadt. Ami fontos, hogy haladjon mellette az ember, és keresse a lehetőségeket.

Nem tudhatod, hogy az ismerősödék számára mit tartogat az élet, attól, hogy ilyen "aljamunkákkal" kezdenek, még lehetnek elégedettek a helyzetükkel. És őszintén megmondom, 100x jobb érzés volt 1100-1300 eurót hazavinni 3 műszak után, mint otthon kényelmes melóból 120-at, amiből éhen lehet dögleni, és számolgatni kell hónap végéig, hogy hogy jön ki a kaja, rezsi...

2013. nov. 21. 11:05
 35/38 anonim ***** válasza:
88%

32: " Aztán elhatározták, hogy kimennek ők is, most a fiú mosogat, a lány meg egy fast foodban dolgozik. Fizetik az albérlehetet, megélnek, de kérdem én, megérte? "

Nekik bizonyára igen.

Nekem otthon jól fizető, normális állásom volt (bejelentett, stabil), saját pici lakás. Bár nem nézek le senkit, aki bármilyen munkát végez legyen akár utcaseprő is, de sokáig úgy gondoltam, nekem nem kell beállnom a mekibe hamburgert sütni. 20 éves korom óta mindig volt munkám, szép szakmai tapasztalatot gyűjtöttem, volt hogy két konkrét állásajánlat közül én választhattam ami szimpatikusabb volt.

Aztán mégis kockáztattam, feladtam otthon mindent és kijöttem a bizonytalanba. Úgy voltam vele, hogy megpróbálkozom a szakmámban elhelyezkedni, de pl. takarítást és pincérkedést nem szívesen vállaltam volna (béna is vagyok, egy tálca üvegpohár a kezemben garantált katasztrófát jelent).

Amikor kijöttem, akkor viszont úgy éreztem, hogy ha hamburgert kell sütni, akkor beállok, ha fel kell mosni a mekit akkor megcsinálom, de én itt akarok maradni bármi áron. Végül mégiscsak sikerült a szakmámban elhelyezkedni, de míg otthon bizonyos munkákat csak a legvégső esetben vállaltam volna el, csak amikor már tényleg semmi más esélyem nem lett volna hónapokig, itt simán bevállalnám, ha ez a maradás feltétele.

Tudod sokunknak nem az a lényeg, hogy mennyi pénzt kap havonta, milyen hangzatos titulusa van, hanem az a fontos, hogy élhető, kellemes környezet vegyen körül.

2013. nov. 22. 00:25
 36/38 anonim ***** válasza:
Onnan veszem, hogy nem jobb nekik, hogy mondta a barátnőm, hogy bánja már, hogy kimentek. Csak mostmár megint midnent feladni, itthon keresni munkát, azt sem akarják, de azt mondják jobb volt itthon. Reggeltől estig güriznek és miért? Hogy legyen új telefon meg tévé? Szerintetek ezért tényleg megéri? nekem ezek csak tárgyak. Sokkal inkább választom azt, hogy szeressem a munkám, itt legyen a hazámban, a családomhoz közel, minthogy új cuccokat vegyek.
2013. nov. 22. 16:57
 37/38 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele ha már dolgozom legyen látszatja ! Külföldön vagyok igen ,ahol megfizetnek ,jól élünk a családommal .Igenis örömmel tölt el ,hogy nem kell fillérezgetni a boltban ,nem kell osztani szorozni ,hogyan ruházzuk a gyereket és magunkat ,örömmel tölt el ,hogy nem volt gond megvenni a 3D tv-t ,hűtőt ,mosógépet ,stb... Ha magyarországon dolgoznék ,nem haladnánk ,hétről hétre élnénk ,amiből nem lenne kiút .Ezért bizony nincs lelkifurdalásom ,hogy nem szülőhazámban élek .
2013. nov. 22. 18:45
 38/38 anonim ***** válasza:

36: "Reggeltől estig güriznek és miért? Hogy legyen új telefon meg tévé? Szerintetek ezért tényleg megéri? nekem ezek csak tárgyak. Sokkal inkább választom azt, hogy szeressem a munkám, itt legyen a hazámban, a családomhoz közel, minthogy új cuccokat vegyek."

Hát akkor nekik nem érte meg, de sok másnak pedig igen.

Van aki azért lépett le, mert otthon nem tudott megélni a munkájából vagy nem is kapott állást, míg mások (köztük én is), akiknek otthon is volt egy felépített élete, de a környezetével nem volt elégedett. Én nem bántam meg, megkaptam azt amit akartam. Hogy emellett a szakmámban sikerült elhelyezkedni, az hab a tortán.

Nekem sokkal fontosabb volt az, hogy normális környezetben, kedves és nem frusztrált emberek között éljek, ebben neveljem a gyerekeimet mint bármi más.

(35. vagyok)

2013. nov. 23. 06:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!