Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti, hogy viselitek ahogy...

Ti, hogy viselitek ahogy sorban tűnnek el a családtagok, rokonok, barátok külföldi munkára?

Figyelt kérdés

Ismerősök közül minden családban legalább egy ember kint van Németben, Osztrákban, Angolban. 30 alatti haverjaim közül 10-ből 5 lelépett.

Lassan azon veszem észre magam, hogy egyedül maradok.

2013. nov. 17. 23:18
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
67%
Amint befejeztem a sulit, megyek én is. Már vár rám kint egy állás, amivel kereshetek annyit, hogy majd Magyarországra járjak nyaralni, a családomhoz, úgyhogy remélem, nem fognak annyira hiányolni. Aki itthon nem gazdag családba született, annak a külföldre költözés az egyetlen esélye ma, hogy anyagilag biztonságban éljen.
2013. nov. 18. 08:29
 22/38 anonim ***** válasza:
86%

Pont tegnap gondolkodtam rajta, hogy szinte az összes barátom elment külföldre. Egy van még itthon, de ő már családos, úgyhogy ő meg nem ér rá általában.

Ez elég szomorú, mert egyébként, akik külföldön vannak, nem érzik jól ott magukat, és nem nagyon tudtak ott barátokat szerezni, vagy a munka miatt nincs idejük, vagy ha van ott ismerős, az nagy távolságra van. Szóval senkinek sem jó.

2013. nov. 18. 08:42
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem mentek el családtagok, rokonok, mind itthon vannak (mondjuk nem a keleti országrészből, hanem Bp., ahol azért valamivel könnyebb boldogulni).

Ami zavar, h sokan mennek el itthonról a jól képzettek közül, így az ország felemelkedésére csökken az esély. Mivel azt a szorgalmas, szakmával rendelkező emberek tudnák előidézni, akik közül sajnos sokan már elmentek...

2013. nov. 18. 10:13
 24/38 anonim ***** válasza:
65%

Én mennék is, meg nem is. Egy jobb élet reményében biztosan, de közben felháborít az, hogy ez az otthonom, itt van minden és mindenki aki/ami számít, miért kényszerítenek arra, hogy elmenjek innen? Nem akarok kimenni külföldre, márpedig itt nem sok babér terem nekünk sem.

Én 3 éve élek külön a szülőktől, 22 éves vagyok. Egy áruházban dolgozom mint a hülye, 80 ezer ft-ért. Ha befizetem a számlákat, törlesztem a kis tartozásaimat, nem marad semmi pénzem. A hónap utolsó hetében megint kölcsön kell kérnem, pedig nem szórom a pénzt-spórolok.

Igen, ha jönne egy lehetőség, akkor mennék én is:(

2013. nov. 18. 11:05
 25/38 A kérdező kommentje:

Nem vártam ennyi kommentet megmondom őszintén!

Köszönöm annak aki írt, nagyon jók vagytok!

2013. nov. 18. 11:27
 26/38 anonim ***** válasza:
93%

Én azért nem igazán értem, miért pontoztak ennyire le, amiért azt írtam, hogy nálunk senki nem ment ki, mert jól megvagyunk itthon. Jó, mindenki úgy pontoz, ahogy akar, csak annyira furcsa, hogy tényleg sok helyen tapasztalom, hogy egyből le van szólva, aki nem megy ki külföldre. Ezt nem értem. Mi nem élünk luxusban, de olyan rosszul sem, hogy arra kényszerülnénk, hogy kimenjünk, hogy távol éljünk a családtól, így inkább itthon maradtunk. Biztos máshogy lenne, ha egyáltalán nem boldogulnánk itthon.

Meg is értem, ami inkább a külföldi munka lehetőségét választja. De azt nem, hogy sokan lenézik a másikat, aki nem.

2013. nov. 18. 11:47
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon rosszul, 23 éves vagyok de a barátaim 80%-a már kiment a diploma megszerzése után (vagy érettségi után).
2013. nov. 18. 13:00
 28/38 anonim ***** válasza:

Akik eddig mentek, jol tették a 80-as 90 es években kellett menni, most mar elég kesö kivandorolni barhova, globalis finanszkrizis van, leépitesek, megszoritasok, munkanelkuliseg.

Mar nincs hova menni.

2013. nov. 18. 14:26
 29/38 anonim válasza:
8 éve jöttem Angliába, és nem is tervezem hogy visszaköltözzek Magyarországra. azóta van családom, 2 gyerek, az apjuk is magyar. Nem mondom, hogy úszunk a pénzben, de megélünk, biztos jobban, mint Magyarországon.28 évesen itt tanulok szakmát, támogatnak, 16-17!! évesek az osztálytársaim, nem néznek ki, amitől őszintén bevallom azért féltem. Szerintem mindenhol jobb, ami Magyarországon megy, az kész röhej. Ráadásul Anglia legbiztonságosabb városában élünk :)
2013. nov. 19. 01:37
 30/38 anonim ***** válasza:
92%
3-as válaszoló vagyok.Így belegondolva nálam a következőképp néz ki a helyzet.Bátyám Angliában él kb 15 éve.Másik bátyám Németben 10 éve.Legjobb barátnőm is kiment Angliába 5 éve.Egy nagyon jó barátom szintén Angliába ment 1 éve.Férjem is kiment Németbe fél éve...Hiányoznak, de tudom, hogy ott jobb és örülök neki.Mi is sokkal jobban élünk mióta a párom kint van.Ugyanazt csinálja mint itthon csak kint 8x annyi fizetésért és csak az ennivalóra kell költenie, minden mást (szállás, hazautazás...) áll a cég.Havonta egyszer jön haza egy hétre és ezt a hetet tényleg úgy tölthetjük, hogy pihenéssel, gondtalanul együtt a család.Amikor meg kint van akkor se azon kell már gondolkozni, hogy egy számlát fizessek-e be vagy egy cipőt vegyek a gyereknek...Nagyon nem mindegy.Ne csodálkozzon ezen senki, hogy sorra mennek ki az emberek, menekülnek ebből az országból.Szép meg jó a hazaszeretet de kérdem én, mit adott nekünk ez az ország az elmúlt években???Hazaszeretettel nem fizethetsz a boltban...Szerintem hamarosan mi is megyünk a férjem után a gyerekekkel.
2013. nov. 20. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!