Ti, hogy viselitek ahogy sorban tűnnek el a családtagok, rokonok, barátok külföldi munkára?
Ismerősök közül minden családban legalább egy ember kint van Németben, Osztrákban, Angolban. 30 alatti haverjaim közül 10-ből 5 lelépett.
Lassan azon veszem észre magam, hogy egyedül maradok.
Pont tegnap gondolkodtam rajta, hogy szinte az összes barátom elment külföldre. Egy van még itthon, de ő már családos, úgyhogy ő meg nem ér rá általában.
Ez elég szomorú, mert egyébként, akik külföldön vannak, nem érzik jól ott magukat, és nem nagyon tudtak ott barátokat szerezni, vagy a munka miatt nincs idejük, vagy ha van ott ismerős, az nagy távolságra van. Szóval senkinek sem jó.
Nekem nem mentek el családtagok, rokonok, mind itthon vannak (mondjuk nem a keleti országrészből, hanem Bp., ahol azért valamivel könnyebb boldogulni).
Ami zavar, h sokan mennek el itthonról a jól képzettek közül, így az ország felemelkedésére csökken az esély. Mivel azt a szorgalmas, szakmával rendelkező emberek tudnák előidézni, akik közül sajnos sokan már elmentek...
Én mennék is, meg nem is. Egy jobb élet reményében biztosan, de közben felháborít az, hogy ez az otthonom, itt van minden és mindenki aki/ami számít, miért kényszerítenek arra, hogy elmenjek innen? Nem akarok kimenni külföldre, márpedig itt nem sok babér terem nekünk sem.
Én 3 éve élek külön a szülőktől, 22 éves vagyok. Egy áruházban dolgozom mint a hülye, 80 ezer ft-ért. Ha befizetem a számlákat, törlesztem a kis tartozásaimat, nem marad semmi pénzem. A hónap utolsó hetében megint kölcsön kell kérnem, pedig nem szórom a pénzt-spórolok.
Igen, ha jönne egy lehetőség, akkor mennék én is:(
Nem vártam ennyi kommentet megmondom őszintén!
Köszönöm annak aki írt, nagyon jók vagytok!
Én azért nem igazán értem, miért pontoztak ennyire le, amiért azt írtam, hogy nálunk senki nem ment ki, mert jól megvagyunk itthon. Jó, mindenki úgy pontoz, ahogy akar, csak annyira furcsa, hogy tényleg sok helyen tapasztalom, hogy egyből le van szólva, aki nem megy ki külföldre. Ezt nem értem. Mi nem élünk luxusban, de olyan rosszul sem, hogy arra kényszerülnénk, hogy kimenjünk, hogy távol éljünk a családtól, így inkább itthon maradtunk. Biztos máshogy lenne, ha egyáltalán nem boldogulnánk itthon.
Meg is értem, ami inkább a külföldi munka lehetőségét választja. De azt nem, hogy sokan lenézik a másikat, aki nem.
Akik eddig mentek, jol tették a 80-as 90 es években kellett menni, most mar elég kesö kivandorolni barhova, globalis finanszkrizis van, leépitesek, megszoritasok, munkanelkuliseg.
Mar nincs hova menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!