Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy három hónapos kutyának...

Egy három hónapos kutyának több tekintélye van a családban, mint nekem?

Figyelt kérdés
Én vagyok a családban a nagyobbik gyerek, bár már mindketten felnőttek vagyunk a húgommal, az iskola miatt még mindketten itthon élünk. Nemrég a pasija idehozott egy párhónapos kiskutyát, egy szobakutyát. Azóta csak vele van mindenki elfoglalva, ami annyira nem is érdekelne, ha nem lenne már lassan több tekitélye a házban, mint nekem vagy a páromnak (aki apám szerint már szintén családtag). Nos, ez a kutya állandóan összevizel és összekakil mindent, már nem tudok nyugodtan járni-kelni a házban ez miatt, megeszi a macskám ennivalóját, ami után a macskám nem hajlandó beleenni a táljába, ráadásul püfföli állandóan a macskám, aki fél tőle emiatt, ugat rá és zaklatja, emiatt ő sem tud nyugodtan élni a megszokott otthonában, ahogy én és a párom sem. Ha szólni merek, hogy állandóan minden tiszta kutyapisi, és elegem van, még én vagyok leosztva és tőlem akarnak rezsipénzt kérni, hogy fizessek a fürdések, tisztálkodás után, miközben a kutya abban a kádban fürdik, amiben mi is (önmagában a belefizetés nem lenne nagy ügy, ha nem ez lenne a szituáció, hogy a húgom kutyája ingyen fürdik, én meg nem...). A húgom szobájából olyan orbitálisan büdös szag jön ki (általában ott a kutya, bár anyám állandóan kihozza a házba), hogy nem lehet kinyitni az ajtót, ami engem még nem is érdekelne, de a ruháimat is folyton beviszi és sosem lehet tudni, a kutya épp mikor szabja majd szét az egyik drága ruhámat. És bármit megemlítek, csak én vagyok a gonosz dög, aki ezt a "cukimuki, ártatlan kis kutyulit" bántani merészeli (ha pl. rákiabálok, mikor a macskámat bántja). Nevelni nem lehet, a macskám 1 évesen százszor több dolgot ért, mint a kutya, és ez a gazdáiból kiindulva így is fog maradni. Elegem van abból, hogy anyám kutyapisit törölget a padlón, majd nekiáll petrezselymet aprítani, én meg lassan megszakadok a takarításban, mert én undorodom ezektől. Ráadásul a kutyát senki nem kérte, apám egyenesen kijelentette, hogy általa nem marad itt az a dög, mégis most már babusgatja. Az én macskámat meg terrorizálják folyamatosan. Ja, és ha benn is van a húgomék szobájában a kutya, folyton sír, nyüszít, 5 percre nem bír egyedül megmaradni. Elegem van már és undorító, hogy a kutya után kell kilincseket fogdoznom vagy ennem. Erre csak a költözés lehet a megoldás? Tényleg én vagyok a gonosz és az abnormális, amiért nem bírom azt a kutyát? Tényleg velem van a gond és távoznom kell innen, csak hogy nyugtom legyen, azért, mert a húgom pasija egy öntörvényű idióta, aki annak ellenére idehozta azt a kutyát, hogy tudta, nincs megengedve? És a szüleim miért csak a vállukat rángatják, hogy "mit csináljunk vele, dobjam ki az utcára?". De kérdem én, engem ki lehet dobne az utcára, a kutyát nem?
2013. nov. 12. 11:44
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Ja, és azt is hozzátenném, hogy nem szokott felugrálni az asztalra, kicsi korában leszoktattam erről.
2013. nov. 12. 14:20
 22/28 A kérdező kommentje:
A macskámat én is megneveltem, de a kutyanevelésről annyit, hogy még a húgom sem lett normálisan megnevelve, felelősségtudata annyi sincs, mint a kutyájának. Kb. annyira kell neki a kutya, hogy két hétig elbabusgassa, aztán ráhagyja anyámra gondozni. Rá és ránk, akik nem kértük a kutyát. De egyáltalán mi az, hogy idehoz egy vadidegen ember egy vadidegen házába úgy egy kiskutyát, hogy tudja, hogy nincs megengedve?!
2013. nov. 12. 14:25
 23/28 anonim ***** válasza:
86%

Bár alapjáraton kutyás vagyok, és a macskákat rühellem, itt a kérdezőnek adok igazat. A macska nem szarik-hugyozik össze mindent, nem büdös, nem tesz tönkre rágással vagy tépéssel ruhákat, kábeleket, akármit. Még akkor is tisztább állat mint a kutya, ha egész éjszakai utcán mászkálásból engeded be frissen a lakásba. Az ilyen szarul nevelt kutyákat az alkalmatlan gazdáikkal együtt basznám ki a házból, undorító lehet így élni. Nekem is van kutyám, szerencsére volt annyi agyam hogy meg tudjam nevelni, de még így is csinál koszt meg kupit a puszta létezésével. A probléma ott kezdődik, hogy egy családba nem csak úgy ész nélkül viszünk állatot, leszarva kinek nem tetszik, ki allergiás rá, ki rühelli, stb, hanem előtte mindenkivel megbeszéljük, mert a kulturált együttélés itt kezdődik. Nehogy már a kutyának több joga legyen akármelyik lakónál, csak mert az egy oktalan állat. Pontosan ezért tartoznak felelősséggel érte a gazdái, amire ebben az esetben az adott személyek magasról szarnak.

Kérdező, ha ennyire undorító a helyzet, én rájuk hívnám az antsz-t, mert a kutyaszaros, kutyamocskos lakásban élni rohadtul egészségtelen. A sok nagypofájú állatvédő meg addig kardoskodik csak, amíg egy ilyen szarul nevelt kutya neki nem megy mert az ő helyére mert ülni a kanapén.

2013. nov. 12. 14:48
 24/28 anonim ***** válasza:
6%

Szerintem költözz el otthonról.

Egyébként már nyitottál kérdést egy hete körülbelül erről, csak abban úgy fogalmaztad meg, hogy a húgodat jobban szeretik mint téged.

2013. nov. 12. 15:23
 25/28 anonim ***** válasza:
58%

Ez a történet nem a kutyáról szól, hanem a konfliktusról , ami a két testvér közt van, álljon meg a menet!

Itt a kerdezö testvérféltékenységben szenved es a kutya esik áldozatul.

Szük a hely es lángol a gyulölet!

Az okok másak, nem itt a kutya elásva:-)

2013. nov. 12. 17:16
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én tudod mit csinálnék a helyedben? Ha a húgod meg a pasija ennyire tojik a kutyára, akkor akárhányszor kakil a kutya, azt mind bedobálnám a húgod szobájába, és nem bunkóságból, hanem azért, hogy észre vegyék, hogy az ő kutyájuk, és ők tartoznak felelősséggel és takarítással utána, nem azok, akik nem kérték.

Vagy egyszerűen hagyd rájuk. Ha anyudnak van kedve hozzá, akkor csak takarítgassa a kutyasz@rt, a kutyapisit, te rendezd a saját dolgodat, saját ennivalód stb.

Ne a kutyára haragudj, hanem az idióta húgodra meg a pasijára. Hogy a pasija volt olyan tapló, hogy "nem akarunk kutyát" kijelentés ellenére hozott egyet, és elnézi ahogy anyukád takarít utána. Igazából itt csak anyukád vagy apukád erélyes fellépése vezetne valamelyest megoldáshoz.

2013. nov. 15. 16:42
 27/28 A kérdező kommentje:
Ezt én is tudom, hogy csak ők állíthatnák le. De ők meg mindenre csak vonogatják a vállukat, hogy "hát mit csináljunk vele?"...
2013. nov. 15. 17:00
 28/28 anonim ***** válasza:

Mondom, csináld te is ezt :)

Kakil a kutya, dobd a húgod szobájába, vagy tedd az ajtójuk elé (hiába bunkóság, talán így észreveszik magukat), majd amikor kérdőre von, akkor meg : "hát mit csináljak vele? Nem az én kutyám, nehogy már én lépkedjek a kakijában..."

2013. nov. 16. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!