Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy három hónapos kutyának...

Egy három hónapos kutyának több tekintélye van a családban, mint nekem?

Figyelt kérdés
Én vagyok a családban a nagyobbik gyerek, bár már mindketten felnőttek vagyunk a húgommal, az iskola miatt még mindketten itthon élünk. Nemrég a pasija idehozott egy párhónapos kiskutyát, egy szobakutyát. Azóta csak vele van mindenki elfoglalva, ami annyira nem is érdekelne, ha nem lenne már lassan több tekitélye a házban, mint nekem vagy a páromnak (aki apám szerint már szintén családtag). Nos, ez a kutya állandóan összevizel és összekakil mindent, már nem tudok nyugodtan járni-kelni a házban ez miatt, megeszi a macskám ennivalóját, ami után a macskám nem hajlandó beleenni a táljába, ráadásul püfföli állandóan a macskám, aki fél tőle emiatt, ugat rá és zaklatja, emiatt ő sem tud nyugodtan élni a megszokott otthonában, ahogy én és a párom sem. Ha szólni merek, hogy állandóan minden tiszta kutyapisi, és elegem van, még én vagyok leosztva és tőlem akarnak rezsipénzt kérni, hogy fizessek a fürdések, tisztálkodás után, miközben a kutya abban a kádban fürdik, amiben mi is (önmagában a belefizetés nem lenne nagy ügy, ha nem ez lenne a szituáció, hogy a húgom kutyája ingyen fürdik, én meg nem...). A húgom szobájából olyan orbitálisan büdös szag jön ki (általában ott a kutya, bár anyám állandóan kihozza a házba), hogy nem lehet kinyitni az ajtót, ami engem még nem is érdekelne, de a ruháimat is folyton beviszi és sosem lehet tudni, a kutya épp mikor szabja majd szét az egyik drága ruhámat. És bármit megemlítek, csak én vagyok a gonosz dög, aki ezt a "cukimuki, ártatlan kis kutyulit" bántani merészeli (ha pl. rákiabálok, mikor a macskámat bántja). Nevelni nem lehet, a macskám 1 évesen százszor több dolgot ért, mint a kutya, és ez a gazdáiból kiindulva így is fog maradni. Elegem van abból, hogy anyám kutyapisit törölget a padlón, majd nekiáll petrezselymet aprítani, én meg lassan megszakadok a takarításban, mert én undorodom ezektől. Ráadásul a kutyát senki nem kérte, apám egyenesen kijelentette, hogy általa nem marad itt az a dög, mégis most már babusgatja. Az én macskámat meg terrorizálják folyamatosan. Ja, és ha benn is van a húgomék szobájában a kutya, folyton sír, nyüszít, 5 percre nem bír egyedül megmaradni. Elegem van már és undorító, hogy a kutya után kell kilincseket fogdoznom vagy ennem. Erre csak a költözés lehet a megoldás? Tényleg én vagyok a gonosz és az abnormális, amiért nem bírom azt a kutyát? Tényleg velem van a gond és távoznom kell innen, csak hogy nyugtom legyen, azért, mert a húgom pasija egy öntörvényű idióta, aki annak ellenére idehozta azt a kutyát, hogy tudta, nincs megengedve? És a szüleim miért csak a vállukat rángatják, hogy "mit csináljunk vele, dobjam ki az utcára?". De kérdem én, engem ki lehet dobne az utcára, a kutyát nem?
2013. nov. 12. 11:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
88%
Talán próbáld meg azt, hogyha újra összehugyozza a padlót a kuty, a hugi pasijával takaríttasd fel. Hugoddal milyen a kapcsolat? Lehetne beszélni vele? ( bár ezek alapján nem nagyon..) Akkor talán próbáld meg a szüleiddel megbeszélni.
2013. nov. 12. 12:31
 12/28 anonim ***** válasza:
31%
#9-es! Azt írtam, hogy az első időkben! Nyilván, biztosan van olyan akinek a macskája egy helyben ül egész nap, még ha a gazdája nincs is otthon, és még véletlenül sem téved a kanapé, asztal közelébe..(na persze..) Nincs macskám, az igaz, de ismerősömnek van. Többször mesélte, hogy míg nem volt otthon, a macska valószínűleg a függönyön lógott, a kanapét kezdte kikaparni, és a polcról lökött már ezt-azt..de gondolom meg lehet nevelni, hogy ne lavírozzon itt-ott mikor nincs otthon senki és nem szólnak rá. Na ne röhögtess már..
2013. nov. 12. 12:47
 13/28 anonim ***** válasza:
69%
12: de a kutya is ugyanezt csinálja az első időkben, akkor mi a különbség?! Azon kívül, hogy a macska nem nyüszít egész nap és nem büdös? Semmi!
2013. nov. 12. 12:50
 14/28 anonim ***** válasza:
15%
A kutyát nehezen képzelem el a konyhaasztalon, vagy az étkezőasztalon...főleg, míg kölyök. Pl. a miénk ha akarna sem tudna feljutni oda, mert pici hozzá. És attól függetlenül míg a kutya az első időkben pisil, kakil be, míg a macska élete végéig egy alomba végzi azt a szoba sarkában. (Most jön az, hogy azonnal ki van takarítva az alom, napo 3-4x..stb. teszem azt, a macska odakakkant az alomba reggel 10kor, és a gazdája hazaér du 4kor a munkából, akkor mennyi idő is telik el...? És akkor vitatkozhatnánk arról is, hogy a bacik a levegőbe jutnak stb.!! Ugyanis nekem volt 18 évesen májnagyobbodásom, 40 fokos lázam 2 hétig, és tudod miért?? Mert valahol, valamikor, a macska ürülékből ami a levegőbe jut vírus, a szervezetembe került!
2013. nov. 12. 12:57
 15/28 Vörösnefelejcs ***** válasza:
70%

Nekem mindig feltűnik, hogy ha egy állatot jobban becsben tartanak, mint egy embert...akkor annak mi lehet az oka, és kiben keressük a hibát.:)

Erről lehetne sokat vitázni, de nem érdemes.

A te esetedben arra gondolok, hogy finoman a tudtodra akarják juttatni, hogy te vagy már felesleges a házban.

Ha nem tudod megváltoztatni a helyzetet, akkor el kell menj a macskával.

2013. nov. 12. 12:58
 16/28 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem állat nem lakásba való! Semmilyen ! Nekem nincs es nem is lesz . Nem csinalok istallot egy allat kedveert sem a házamból , h undorodjak mindenröl ami a padlora kerult es szörbe fetrengjek, teljek meg bolhaval. A lanyom szeretne macskat de soha!

Mai eszemmel meg egy viragcserepet is meggondolnék, minden penz, idö es felelösseg

2013. nov. 12. 13:08
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó, attól még hogy te elfogult vagy, nem kellene össze vissza beszélni! Kis különbség azért van aközött ha egy kiskutya felmászik a SZÉKRE meg a KANAPÉRA vagy ha a macska felugrik a KONYHAPULTRA, ahol anyád épp főzni készül....

Vagy minden mondatot ki akarsz emelni a kontextusból, és kiforgatni?

2013. nov. 12. 13:08
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
Uhh.. Nem utolsó... Az előző oldal utolsója bocsi :)
2013. nov. 12. 13:09
 19/28 A kérdező kommentje:
A macskám egy kóbor kiscicaként került hozzánk, feltehetőleg az én macskám kölyke volt (sajnos az előző ezek előtt elpusztult). Mindenki tudott arról, hogy be fogom fogadni, mindenki beleegyezett, nem utolsó sorban pedig kinti macska, így senkit nem zavar az ürülékével vagy az ajtókaparásával. Néhány órát szokott csak ittbent tölteni velem, de már akkor is folyton cseszegetnek érte... persze a húgomnak szabad...
2013. nov. 12. 14:17
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, nálunk a macska soha nem járt a konyhapulton, a kutya meg nem a házban pisilt. Ja, tényleg, neveltük őket...
2013. nov. 12. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!