Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek van igazság...

Szerintetek van igazság abban, amit szeretném, ha megértenének a családban?

Figyelt kérdés
Anyámnak van egy öccse, aki a keresztapám. Mikor kisebb gyerek voltam sokat lógtam vele, akkor még úgyahogy normális volt (legalábbis azt hittem akkor). De az elmúlt pár évben, hogy lett egy diplomája, vele együtt egy jobb állása megváltozott ő is és a felesége is. Azelőtt hetente látogatták a nagymamámat, most két hétbe 1x ha ránéznek, pedig ha Ő nincs ők sem tartanak ott, ahol. Ha nagyimnak a ház körül valamit segíteni kell engem, anyámékat hívja. Nem mint ha nehezemre esne, de nekem bántja az igazságérzetemet, hogy csak lehúzni tudták éveken keresztül a nagyimat (pénzzel) és akkor most meg kb. tesznek a fejére. A másik dolog pedig: anyámat kb. semmibe veszik, ha összejövetelekre kerül a sor. Anyám orvos és tanári végzettsége is van, szokott nekik magától tanácsokat adni, erre kvázi mindig lehül*ézik, csak mert valamit jobban tud mint ők, mert azt tudni kell, hogy keresztapám mindig mindent jobban tud, mint mások, és ha ezt valaki nem osztja, akkor az bizony az ő szemében hül*e. És ha én szóvá teszem nagyimnak, hogy miért van az, hogy csak én segítek neki, keresztapámék soha, akkor az a válasza, hogy ha nehezemre esik, akkor ne segítsek, majd megcsinálja magának, pedig egyáltalán nem erről van szó, csak engem baromira zavar, hogy ők egy szalmaszálat keresztbe nem tesznek soha és mégis agyonajnározza őket a nagyi, én meg ha kacsalábonforgó palotát építek neki akkor is csak a 2. leszek a keresztapám kölykével szemben.
2013. szept. 19. 12:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Legközelebb mondd meg keresztapádnak, hogy otthon hülyézzen, nálatok más szokások vannak.

Ha meg nagyidnál van ez a családi rendezény, vagy máshol ott is mondd meg neki, ha nem tud szépen beszélni, csak hülyézni, akkor el lehet húzni, senkinek nem fog hiányozni.

2013. szept. 19. 12:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyimnál szoktunk olyankor lenni, de ha ezt így megmondanám neki, nagyim kitagadna abban biztos vagyok. :D
2013. szept. 19. 13:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát aztán? :D
2013. szept. 19. 13:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem hülyézett le senkit konkrétan. Én egyébként nem látok semmi problémát, úgy gondolom hogy túlreagálod a dolgot. Nem lehet mindenkit egyformán szeretni, a családban sem. Ha nagymamád nem téged szeret a legjobban, annak is biztosan megvan az oka, nem hiszem hogy ezzel kéne foglalkoznod.

Az hogy ha valamit a keresztapád jobban tud, nem biztos hogy mások lenézése, lehet tényleg jobban tudja. Ha meg mégsem, akkor csak ilyen a természete, nem kell vele foglalkozni. Nagyapám is mindig mindent jobban tud mindenkinél. Nevetünk rajta, és legyintünk.

Ha a mamának segítség kell, értelem szerűen attól kér segítséget, akiről tudja hogy fog is és tud is neki segíteni.

Szerintem a kétheti látogatás elég gyakori. Nem látok kivetni valót benne.

Vannak olyan országok egyébként, ahol a szülőknek kötelességük a gyerekeket taníttatni, és kötelesek kifizetni a tandíjat. Ha ezt megtagadják a gyerektől, akkor hivatalos szervek kimennek a családhoz, és megítélik hogy mennyi pénzzel tartoznak a gyereknek, amit a továbbtanulásra fordíthat. Szóval ez az évekig élősködött amíg meg nem lett a diplomája szöveg nekem egyébként sem tetszik. (ne vedd magadra, ez egy általános gondolat)

2013. szept. 19. 13:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Aki gyermeket hív életre, az kötelességeket vállal a gyermekéért,hogy lehetőleg képzett, önálló felnőtté váljék.

Tehát ha taníttatom a gyerekemet, a kötelességemnek teszek eleget.

Ha eddig hetente látogatták, és most csak két hetente, nyilván azért lehet, mert nincs elég idejük.

2013. szept. 19. 13:42
 6/6 anonim válasza:
Ismerős a helyzet :(:
2013. szept. 19. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!