Mit mondjunk a lányunknak ha találkozunk ki a "bácsi"?
Szia!
Szerintem fölöslegesen aggódsz. Egy négyévesben még nem annyira merül föl szerintem, hogy a te apukád eddig miért nem foglalkozott ővele. Szerintem a kicsi gyerekeknek az ilyen kétlépéses rokoni kapcsolatok, csak azért, mert rokoni kapcsolatok, már nem fontosak. Anya, apa, az fontos, meg a testvérek, de ezen kívül csak az, aki sokat foglalkozik velük. Ez ugyanúgy lehet a nagymama, mint a szomszéd néni. Lehet, hogy nincs igazam, de én mégis azt gondolom, hogy ez a dolog a gyerek oldaláról így néz ki.
A másik irányból persze egész másképp fest a dolog: a nagymamának sokkal fontosabb az unoka, mint a szomszéd néninek. De ez nem a gyerek szemszöge! Másrészt idősebb korban talán már jobban számít.
Úgyhogy szerintem nem kell aggódnod, és amiatt se idegeskedj, hogy esetleg a nagypapa az első vagy a néhányadik találkozás után eltűnik. Ennyi idő alatt még nem alakul ki szerintem olyan erős kötődés a gyerekben, hogy ez nagyobb probléma legyen, mint bármelyik másik barát eltűnése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!