Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit mondjunk a lányunknak ha...

Mit mondjunk a lányunknak ha találkozunk ki a "bácsi"?

Figyelt kérdés
Szóval a helyzet röviden: 2008ban elváltak aszüleim. 2010ben beszéltem utoljára apummal(nem akartam balhét anyum és apum között) meg nem volt olyan a viszony h tartsuk a kapcsolatot. De most jelentkezett,felvette velem a kapcsolatot.Irt emailt és majd találkozni akar velünk.Lányunk 2010ben született 3.5 éves. Páromnak is csak nevelő apukája van,nem hivja papának őt, az igazi apja nem is találkozott párommal 4 éves kora óta(elváltak a szülei).Én szeretném ha legalább 1 normális nagyapja lenne akivel tud játszani,szeretné meg stb.. Párom nevelő apjától fél,nem tud vele játszani. (Egyszer voltak lent játszani,de akkor is csak a mamával.)Ha találkozunk a közrljövőben akkor mit mondjuk hogy ki a bácsi? Nagyon barátkozós kislány szereti az embereket,nem is félős.EGyedül a párom nevelőapjától fél,de neki ilyen nagy parasztbajusza van,s azért meg kisebb korában se játszott vele soha. Dédpapája is csak 1 van,mert most halt meg az apum apukája.S szeretném ha lenne elötte férfi példakép is.Apukáját imádja, de más férfi is illik hhogy legyen a családban. Gondolom.Ezután szerintem rendszeresen találkozunk a "bácsival".
2013. okt. 14. 11:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem fölöslegesen aggódsz. Egy négyévesben még nem annyira merül föl szerintem, hogy a te apukád eddig miért nem foglalkozott ővele. Szerintem a kicsi gyerekeknek az ilyen kétlépéses rokoni kapcsolatok, csak azért, mert rokoni kapcsolatok, már nem fontosak. Anya, apa, az fontos, meg a testvérek, de ezen kívül csak az, aki sokat foglalkozik velük. Ez ugyanúgy lehet a nagymama, mint a szomszéd néni. Lehet, hogy nincs igazam, de én mégis azt gondolom, hogy ez a dolog a gyerek oldaláról így néz ki.

A másik irányból persze egész másképp fest a dolog: a nagymamának sokkal fontosabb az unoka, mint a szomszéd néninek. De ez nem a gyerek szemszöge! Másrészt idősebb korban talán már jobban számít.

Úgyhogy szerintem nem kell aggódnod, és amiatt se idegeskedj, hogy esetleg a nagypapa az első vagy a néhányadik találkozás után eltűnik. Ennyi idő alatt még nem alakul ki szerintem olyan erős kötődés a gyerekben, hogy ez nagyobb probléma legyen, mint bármelyik másik barát eltűnése.

2013. okt. 14. 19:41
 22/23 anonim ***** válasza:
akkor apád vagy nagyon hülye volt és ezért nem talált rátok vagy most jött rá milyen magányos és mivel nem akar egyedül meghalni(szereti önmagát) ezért gyorsan elkezd unokázni. Ez persze látszat szeretet és volt már benne részem a végén kiderült,hogy apám csak félt hogy ki fog róla gondoskodni ha megöregszik(az bezzeg nem érdekelte mennyiszer bántott az évek alatt). Jól is elsülhet mert lesz a gyereknek nagyapja,de rosszul is mert egyszer csak rátok tapad és az istennek sem tudjátok lerázni.
2013. okt. 15. 11:25
 23/23 A kérdező kommentje:
Egész normális, tényleg "látszik" ogy változni akar. Munkát is szerez nekem,kérdezi mit szeretnék csinálni.. Majd valamikor találkozunk..
2013. okt. 18. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!